UTA Arad

Roșu: „La pauză am decis să riscăm tactic și ne-a ieșit. Sunt mulțumit de băieți!“





Prima partidă a noului antrenor al UTA-ei pe teren propriu a însemnat și primul succes. Gruparea arădeană a trecut cu scorul de 2-0 de Dunărea Călărași, grație „gemenilor“ golului, Adrian Petre și Marius Curtuiuș. La pauza disputei, forțat și de eliminarea lui Tănase, Laurențiu Roșu a efectuat două schimbări, modificând și sistemul tactic. Au ieșit Gligor și Vlad, intrând Jorza și Andor, iar UTA a evoluat cu trei fundași centrali în linie până după reușita de 1-0.

„Am început bine jocul, ne-am creat situații de a marca, am avut și avantaj de om în plus. Din păcate, nu am știut să profităm și după o neatenție am fost egalați numeric. La pauză, împreună cu cei din staff-ul tehnic, am decis să jucăm cu trei jucători pe linia de fund, pentru a risca. Am decis să îi lăsăm pe teren pe Petre și Curtuiuș, deoarece așa cum am tot spus, aveam nevoie de victorie. Gligor a acuzat și o accidentare și oricum eram obligat să fac două schimbări, deoarece vroiam să introduc un junior. Am vrut să îl pun pe Andor pe stânga, deci clar trebuia să facem două schimbări. Am fost inspirați toți cei din staff-ul tehnic cu aceste mutări, deoarece am controlat mult mai bine jocul în partea a doua prin intrarea lui Jorza. El a pasat bine, a ținut de minge, sunt mulțumit de toți cei pe care i-am introdus în partea a doua. Am reușit să marcăm, dar chiar și așa am avut unele probleme în defensivă, deoarece cei de la Călărași au căutat cu disperare golul egalizator. Am avut unele neatenții în defensivă, dar tot am reușit să înscriem în ultimul minut și să câștigăm. E o victorie pe care o merităm, băieții s-au dăruit, au făcut tot posibilul să câștigăm și trebuie să îi felicit, pentru că e victoria lor în primul rând”, a declarat Laurențiu Roșu. În primele două partide sub conducerea noului antrenor, UTA a avut doi eliminați.

Noul tehnician nu a pus însă tunurile pe arbitri, limitându-se la următoarele remarce: „Eu nu am vrut să vorbesc despre arbitri nici după partida de la Satu Mare, nu vreau să o fac nici acum. Atunci când ai galbene multe, apar în joc și astfel de momente, când ești eliminat, dar toate au fost din vina noastră. Sigur, la Baia Mare <<centralul>> putea să îi dea doar galben lui Burlă și nu roșu, dar a fost pasa greșită a lui David care a dus la acel fault. Acum la fel, dacă Tănase era mai atent, nu cred că ajungea să-l împingă pe adversar și rămâneam cu om în plus. De unde am fost eu, am văzut că faultul inițial i-a aparținut lui Vlad, s-a lăsat avantaj, iar după aceea Tănase a intrat în adversar și a fost eliminat“…

FOTO: Ciprian Petcuț

16 comentarii

  1. O victorie de bun augur ! Am vazut ca Celea poate juca, la fel de bine ca Gligor, am vazut ca , in atac, avem valoare, desi nu prea stim sa construim. Poate ca o aparare cu Celea si Burla, ar permite ( cu al treilea under 21, Petre) un mijloc Stratila, Chindris, Cop[il, Andor, mai combinativ.UTA are variante, e nevoie de curaj, e nevoie de jucatori, care stiu cu mingea, cu parere de rau Tanase, Vlad, vreau, dar nu prea stiu cu mingea. Amestecul intre tineri si batrani trebuie sa fie in interesul echipei, Jorza azi mi-a placut, si el ar putea fi incercat si ca fundas dreapta, pentru ca la mijloc sint necesari doar jucatori tehnici, rapizi, care stiu sa paseze , sa rupa ritmul. Sa speram in vremuri mai bune, dar dupa penalty-ul dat azi celor de la Juventus , mi-e clar sa astia sint impinsi la promovare. Poate locul 2 sa fie o sansa , desi si acolo Brasovul pare frecvent ajutat de fluierasi.

    0
    0
    1. Daaa aici ai dreptate cu mijlocasii… Chindris este tehnic,rapid…stie sa rupa ritmul,are ultima pasa…

      0
      0
    2. Mai omule Tanase pana la eliminare a fost cel mai bun de pe teren a recuperat a dat pase si a avut doua suturi bune, ok a gresit la eliminare daca e corecta dar sa zici ca nu are treaba mi se pare scarbos. Tanase mi se pare ca seamana cu Todea la inceputul carierei un jucator plin de adrenalina iar cand este aplaudat de intreg stadionul cum a fost si azi are momente de astea dar cand se va maturiza eu ii vad un mare viitor

      0
      0
  2. Bravo domnule Rosu , la scorul de 1:0 chiar am vrut sa vad ce fel de „antrenor” esti . nagy sigur s ar fi pus cu autobuzul in poarta ! insa tu si la 1:0 atacai , TOT RESPECTUL !

    0
    0
    1. Daca se valida golul egalizator nu mai vorbeai asa. Nu era nici o diferenta, pe contraatac ne bazam exact ca la Nagy

      0
      0
      1. Bine spui…”daca” , …daca nu se oprea minge in balta la Ad.Petre in fata portii goale , era 2-0 si nu mai conta acel gol deloc .

        0
        0
          1. Tu chiar nu vezi ca esti plus peste tot , la 5 „nu-mi place” trebuia sa fii eliminat , dar la cate ai tu ai putea linistit sa iti iei definitiv concediu ca oricum nu te baga nimeni in seama . Iar ca sa iti raspund ca asa e civilizat , userul „utacm” a spus daca , iar eu i-am raspuns tot cu un daca . Dar fotbalul se joaca pe goluri nu pe „daca”

            0
            0
        1. Pe principiul invocat de tine (la -5 iti iei concediu) dupa comentariile tale de dupa meciul de la Satu Mare trebuia sa -ti iei concediu vreo 6 luni. O seara frumoasa sa ai!

          0
          0
          1. Uitat-te , te rog, la comentariile de dupa acel meci, sa vezi cam cate ,,nu imi place” ai avut. Cu toate astea nu mi-am permis sa -ti sugerez (cu atat mai putin sa iti spun) ca ar trebui sa fii eliminat.

            0
            0
          2. Este o discutie fara sfarsit , si mai bine ii punem punct , tu o tii pe a ta, iar eu pe a mea . Sunt dezamagit de un lucru , la infrangere se arunca cu tot ce se poate in jucatori si conducere …la victorie , la fel se gasesc multi care asteapta sa se lege de orice lucru marunt ca sa minimalizeze meritele echipei . In inteleg acum bine pe Kidul care a decis sa paraseasca acest forum …in concluzie avem echipa pe care o meriam. O seara excelenta si tie !

            0
            0
  3. UTA a inceput sa si combine, sa nu se mai bazeze doar pe mingi bubuite la nimereala…HAIDE UTA!

    0
    0
  4. UTA, dupa multa vreme a castigat la 2 goluri. Nu totul a fost perfect, dar s-a vazut o determinare,o dorinta de a castiga.@ Geo, @ cico-pot accepta ca s-ar putea sa ma insel in privinta lui Tanase, eu nu am spus cacei foarte tineri nu lupta, ca nu vreau, am spus doar ca mijloacele lor tehnice si dotarea fizica a unora dintre juniori nu ii avantajeaza. cam prea multe eliminari la UTA, poate nu atata din cauza jocului dur, cit dintr-o determinare dusa peste necesar.Nu poti sa iesi, tocm,ai cind adversarul avea o eliminare, primul lucru este sa ai grija, iar Rosu, si el putea schimba pe unii cu galben. Parca s=a combinat mai mult, cei mai noi introdusi : Filaret, Celea au aratat ca port reprezenta solutii. Inca jocul la mijloc nu este ce ar trebui, dar sint semne ca se incearca. Aeasta victorie, nelegata de altele nu va reprezenta mare lucru.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button