UTA Arad

Golgheterul postrevoluționar al UTA-ei îi dă un imbold lui Petre: „Concentrare la fiecare atac al echipei sale”





Recordul de 49 de goluri într-un singur sezon reușit de utistul Ludovic Bonyhádi în stagiunea 1947-1948 rămâne în picioare în fotbalul românesc, fiind greu de crezut că vreun atacant din întrecerea internă, inclusiv UTA, se va apropia vreodată de el. Dar, Adrian Petre are șansa să devină golgheterul perioadei post-revoluționare (excludem sezoanele din ligile patru și trei). Adi Ungur, Dumitru Târțău, Călin Mariș, Claudiu Drăgan, Vali Miculescu, Cristian Ianu, George Țucudean și Adrian Voiculeț  au fost „bomberii” în vogă în anii ’90-2000. Stagiunea trecută, Marius Curtuiuș a atins și el o cifră frumoasă, de 15 goluri stagionale.

Mariș este însă recordmanul cu 22 de reușite în stagiunea 1998-1999, atunci când UTA ajungea la barajul de promovare în Liga 1, pierdut în fața celor de la Rocar la Alba Iulia. „Eu zic că am 23, dar una dintre reușite s-a pus autogol, deși eu am șutat la poartă. De asemenea, nu am niciun gol din penalty, căci Almășan era atunci responsabil cu ele. M-aș bucura enorm ca un alt fotbalist de la UTA să mă întreacă, dar mai ales ca echipa fanion să revină acolo unde îi este locul cu aceste goluri. Ce-l sfătuiesc pe Petre? Să rămână același, să fie ferit de accidentări și să-și facă treaba ca până acum. Oricum, să ai 10 goluri marcate în 13 partide la 18 ani nu e puțin lucru, totul e să rămână cu picioarele pe pământ și să se concentreze în fiecare minut, la fiecare atac al echipei sale. Îi urez și noroc, căci, după cum se știe, și acesta face parte din joc”, spune Căli-gol, care avea 24 de ani la ora la care devenea golgheterul postrevoluționar al „Bătrânei Doamne”.

Sigur, există două condiții necesare ca Petre să-și continue cursa spre această performanță și anume rămânerea Pîncotei în competiție (cu „șoimii” arădeanul reușise patru goluri) și, bineînțeles, rezistența clubului la ofertele ce vor veni pentru tânărul atacant în iarnă. Deocamdată, Adi Petre a spus următoarele, pentru uta-arad.ro, despre meciul cu Dunărea, în care a marcat la ultima fază după pasa lui Curtuiuș: „A fost un meci greu, pe un teren impracticabil. Nu am avut altceva în gând decât să câștigăm. Terenul ne-a pus probleme mai mari decât adversarul. Am făcut un meci bun, am făcut pressing, a fost altceva față de meciul de la Satu Mare. S-a văzut că dacă nu suntem în inferioritate, suntem o echipă bună, pragmatică. Dacă nu reușeam să câștigăm astăzi, ne puteam gândi deja la sezonul următor. Acum avem nevoie să legăm cât mai multe victorii pentru e reveni acolo sus și a relansa lupta la promovare”. 

3 comentarii

  1. postat de userul ion in 24 octombrie 2016 at 15:25
    In acest campionat UTA a avut destule partide in care s-a chinuit pina sa dea un gol. Petre este un tanar talentat, dar ar trebui sa priceapa ca : daca faci ca Man, ca si Man patesti, ajungi rezerva rezervei, echipa trebuie sa dea gol, nu jucatorul, egoismul nu trebuie sa iti ia ochii, Petre mai are de lucrat,are o marja de progres imensa, dar va conta si cite pozitii de gol ii creaza echipa, ca de unul singur e greu. Pentru anul asta cred nu nu titlul de golgheter este idealul, desi si el conteaza, dar a=l compara cu Ungur, Maris, Tartau, Ianu e deocamdata prea mult.

    0
    0
  2. postat de userul LaQuica in 24 octombrie 2016 at 23:49
    ai dreptate e prea mult sa compari un jucator care e titular la nationala U19 si are 10 goluri la 18 ani

    0
    0
  3. postat de userul darthept in 25 octombrie 2016 at 2:49
    Imi pare rau ca am prezis ce se va intampla cu cei trei care au plecat. Man si Hlistei joaca in liga 3, Rus nu prinde nici banca.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button