UTA Arad

Poliștii prefațează derby-ul cu UTA! Brîndescu: „Să facem un meci care peste ani să fie de povestit!”





Cu două zile înainte de derby-ul Vestului, clubul ASU Poli a susținut la rândul său o conferință de presă, la care au fost prezenți antrenorul echipei, Sorin Brândescu și Radu Motreanu, unul dintre juniorii titulari, remarcat – de altfel – și de Laurențiu Roșu în special pentru faptul că bate tare auturile de margine.

Contre în familie cu tatăl utist

Înainte de toate, trebuie să spunem că tehnicianul „alb-violeților” a jucat la UTA, deși a recunoscut dintotdeauna că echipa sa de suflet este Poli Timișoara. La Arad a jucat în urmă cu 21 de ani, astăzi rememorând un crâmpei din aventura sa în „alb-roșu”:  „Îmi amintesc cu plăcere la primul joc cu Oțelul, că am intrat și am scos penalty, pentru 1-0, și toată tribuna a explodat, și știu că publicul arădean este la fel de pătimaș precum cel timișorean. S-a creat o rivalitate care este bună spun eu și care chiar trebuie mediatizată, și s-o întreținem cumva”. Dar, „pinrcipalul” lui ASU Poli a vorbit și despre contrele cu tatăl său, Tiberiu Brîndescu, dublu campion cu UTA în anii 1969 și 1970.Eu eram cu Poli, el cu UTA, aveam contradicții dar mai mult mă ațâța el cu UTA…”

„S-a transmis o stare pe care vrem s-o onorăm”

Asemenea lui Laurențiu Roșu, care susține că din prima zi în calitate de antrenor al „Bătrânei Doamne” a aflat data meciului toamnei pentru suporterii arădeni, Sorin Brîndescu a mărturisit de când așteaptă suflarea „alb-violetă” această partidă. „Am văzut încă dinaintea campionatului, de la programarea etapelor, cât de ridicat a fost interesul să se știe când avem meciul cu UTA, și s-a stabilit în etapa a 16-a, iar de-atunci toți știam că vom merge la Arad. Vrem, nu vrem, ni s-a transmis această stare, pe care sperăm s-o onorăm și să facem un meci care peste ani să fie de povestit!”, a mai spus Brîndescu.

„UTA se bazează pe forța grupului”

Vorbind despre adversarii de duminică, tehnicianul de pe Bega susține că îi cunoaște în detaliu și asta pentru că: „ UTA a fost cea mai urmărită echipă, am văzut-o cel mai des jucând, deoarece noi întâlneam etapa următoare formația cu care avea de jucat. Mă axam în studiu pe adversar, dar inevitabil am văzut și formația arădeană, ce se bazează pe forța grupului. UTA nu a efectuat multe schimbări pe post, ba mai mult, după plecarea lui Dennis Man, care a fost o mutare inteligentă din partea lor, l-a promovat pe Petre, care astfel a redevenit golgheter. E un jucător tânăr și talentat, dar în rest a folosit același 11 etapă de etapă. O echipă bună, omogenă…”

„Meci încrâncenat, cu răsturnări de situație”

Chiar dacă UTA pornește cu prima șansă ținând cont de calitatea lotului, dar și locul mai bun ocupat în clasament, Brîndescu optează pentru o confruntare pe muchie de cuțit. „Prevăd un meci încrâncenat, cu goluri, cu răsturnări de situație, care să te țină cu sufletul la gură toate cele 90 de minute, cu tribuna plină dar numeroasă, cu suporteri de partea ambelor echipe și care să se desfășoare cu ambiție maximă dar într-un fair-play desăvârșit”.

ASU Poli, fără căpitan în derby, dar: „Acum suntem mai stabili ca formulă de joc”

Ambele combatante de duminică au câte o absență importantă. Vorbim de doi fundași centrali, Manea la UTA și Gălan la ASU Poli, ambii suspendați pentru cumul de „galbene”. Acesta din urmă e chiar căpitanul „alb-violeților”. „Sper să n-avem surprize să se accidenteze cineva până atunci, căci căutăm să ne păstrăm omogenitatea și să nu mai avem atâtea schimbări. Noi am fost nevoiți în acest campionat de foarte multe ori să efectuăm mai multe schimbări atât în urma unor rezultate negative cât și pentru că nu am găsit formula căutată, dar acum suntem mai stabili, iar în afară de Gălan nu va lipsi nimeni. S-au antrenat bine, fiecare își dorește foarte mult să joace și îmi va fi greu să aleg care sunt jucătorii care să ne aducă punctele”, a mai afirmat Sorin Brîndescu.

Gazonul de pe „Motorul”? „Trist pentru fotbalul românesc”

La rândul său, antrenorul timișorenilor a aflat despre starea dezastruoasă în care se prezintă gazonul de pe „Motorul”. „Este trist pentru fotbalul românesc faptul că nu putem să creăm condiții pentru asemenea meciuri deosebite. Sunt terenuri mici, neîngrijite, și suntem dezamăgiți din acest punct de vedere, dar trebuie să ne adaptăm condițiilor”, a completat Brîndescu.

motreanu5

Motreanu: „UTA – echipă solidă, dar nu de nebătut”

Radu Motreanu este coleg de generație cu utiștii Adrian Petre, Ionuț Tănase și Amir Jorza. Revederea cu ei va fi plăcută, dar se așteaptă la un derby aprins. „Privesc plin de încredere această partidă, sunt convins că dacă mergem acolo și ne concentrăm strict la ceea ce avem de făcut pe teren, categoric obținem cele trei puncte. E un meci de fotbal, este o oarecare presiune, pentru că este și meciul galeriilor. Încerc să îmi fac cât mai bine treaba pe teren, dar ne concentrăm 100%, nu are ce să ne dea la o parte. E destul de rău terenul, până la urmă, nici Știința nu e într-o stare foarte bună, dar ce putem face? Abia aștept meciul, vreau să dau tot ce e mai bun din mine. UTA e o echipă solidă, dar nu este de nebătut. Cu câțiva dintre tineri am fost coleg la națională, pe cei de e postul meu, Andor și Dumitru Copil, i-am urmărit cum joacă. Nu este o echipă de nebătut. Noi nu trebuie să fim cu gândul la tribună, pentru că va fi presiune. Sunt convins că acei suporteri care vor fi la stadion ne vor încuraja de două ori mai mult”, a declarat fundașul dreapta al poliștilor.

 

3 comentarii

  1. Eu cred ca timisorenii vor vrea sa scoata ceva bun. Aliat le va fi, probabil terenul. Totusi diferenta de valoare este mare si clara, in favoarea UTA-ei. Numai in cazul unei pierderi de minte, de concentrare, cu eliminari am putea avea probleme. In mod normal ar trebui sa le dam 2-3 goluri si sa nu avem emotii.

    0
    0
  2. mare atentie la aceasta echipà ASU sa nu produca cumva surpriza ! Joaca cu pase scurte , si sint rapizi pe contraatac ! Daca uta joaca cu pase lungi nu are nici o sansa de castig . un pronostic final : 1 ,X !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button