Pariuri sportive, gaming și casino

Liga 2 devine din ce în ce mai des asociată cu Mafia Pariurilor



Reputația eșalonului secund din fotbalul românesc pare să fie defăimată pe zi ce trece. Liga 2 și Mafia Pariurilor reprezintă, din păcate, o asociere foarte des întâlnită în ultimii 2 ani, perioadă în care numeroși jucători au ieșit public cu declarații șocante, de genul: „Mi s-a spus ba să o las mai moale, ba sa nu trag la poartă”.

Blatiștii din Liga 2

Dosarul de meciuri aranjate deschis de Comisia de Integritate la finalul anului 2015 cu privire la cazul echipei Gloria Buzău însumează 14 ani de suspendare și amenzi de peste 200.000 de Euro. Acesta este probabil cel mai răsunător caz dovedit din istoria fotbalului românesc, dacă ne gândim că nu mai puțin de 3 antrenori și 14 jucători au fost suspendați și amendați.

Viorel Ion, antrenorul principal al Gloriei și ce doi secunzi ai săi au primit pedepsele cele mai aspre: 2 ani de suspendare și amendă de 200.000 RON. Interesant este faptul că Viorel Ion dorea să candideze la primăria orașului Buzău, fapt pentru care urma să renunțe la postul său din cadrul echipei la finele acestui sezon.

Secunzii și apropiații săi au declarat că tot acest caz nu a fost nimic altceva decât un atac politic, venit din partea contracandidaților care luptă pentru ocuparea celui mai înalt loc din primărie. Însă numeroasele rezultate dubioase – partide cu câte 6, 7 sau 8 goluri – vorbesc de la sine, așa că cel mai probabil, comisia FRF a luat decizia corectă în acest caz.

Se repetă istoria?

Andrei Marinescu, fost portar al formației FC Academica Clinceni, l-a denunțat pe vicepreședintele fostului său club, despre care a spus că: „Mi-a cerut să nu ies pe centrări și să nu apăr penalti-uri”.

Echipa a fost preluată de un chinez – pe care nu l-a văzut nimeni – înainte de începerea acestui sezon de Liga 2. Schimbându-și numele și domiciliul, nu a trecut mult timp până când a fost din nou vândută unui Britanic, pe care de asemenea, nu l-a văzut nimeni.

Echipa a înregistrat o serie cel puțin dubioasă de peste 10 partide în care s-au marcat între 3 și 7 goluri. Investigațiile sunt în curs și încă nu avem nici o decizie în acest caz, însă premizele nu par a fi deloc roz pentru ialomițeni.

Situația nu este deloc surprinzătoare

pastedGraphic.png

În diversele rapoarte publicate de Sport Radar – autoritatea de monitorizare a pariurilor care colaborează cu UEFA – apar câțiva factori care îi determină de obicei pe jucători să recurgă la trucarea unor partide. Neplata salariilor la timp pare să fie principalul motiv cauzator al blaturilor.

Întreaga suflare sportivă din România cunoaște situația deplorabilă pe care o traversează majoritatea cluburilor sportive din țară. Nici în Liga 1 situația nu este deloc stabilă, însă când facem referire la ligile inferioare, deja neplata salariilor a devenit o normalitate.

Banii de televizare pe care îi primesc echipele din Liga 2 (câte 17.500 Euro per sezon)  nu le asigură nici măcar achitarea costurilor necesare pentru deplasările efectuate de-a lungul unei ediții de campionat. Echipele care nu sunt susținute de primării încep să dispară de la lună la lună.

Singura soluție pentru a ieși din această situație catastrofală ar fi reducerea semnificativă numărului de echipe, înăsprirea condițiilor de licențiere și a obligațiilor cluburilor față de jucători și obținerea mai multor fonduri pentru drepturile de televizare. O variantă ar putea fi și alocarea unui mic comision din drepturile de televizare vândute de echipele din primul eșalon.

Nu mai avem investitori în fotbal, fapt pentru care conducătorii fotbalului trebuie să pună la punct un sistem prin care cluburile să se poată auto-finanța, chiar și dacă acest lucru presupune scăderea valorilor pe termen scurt.









Un comentariu

  1. Dacă s-ar uita un pic peste gard la unguri sau la polonezi ar vedea care e politica acestor state fata de fotbal si sport in general.cum e sprijinit sportul de la copii si juniori la baze sportive.in plus cum sunt „ținute” echipele sa nu cada in plasa mafiei pariurilor.ar putea pune in practica ceea ce ei fac demult cu rezultate bune.nu e ff greu,dacă se vrea un fotbal curat, Așezat pe baze sănătoase,care in timp duce la performanța.da se vrea?!?!?.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button