Fotbal judetean

Și portarii înscriu la vinclu: UTA III – AS Dorobanți 3-2





Legea compensației funcționează inclusiv în sport, iar cea de-a treia echipă a „Bătrânei Doamne” angrenată într-o competiție de seniori a beneficiat de ea chiar în derby-ul suferinței. Dacă etapa trecută, UTA III pierdea toate punctele în minutele 90 și 90+3 la Ineu, acum avea să simtă gustul dulce al victoriei în penultimul minut de joc.

Ziua ghinionistă a Dorobanțiului s-a cunoscut încă din start, când în primul „unsprezece” al „roș-albilor” au apărut destui fotbaliști din Liga Elitelor, care au rundă liberă în weekend. De altfel chiar Ovidiu Mandache, fotbalistul care a înscris decisiv în această toamnă în puternica întrecere a juniorilor, a deschis în minutul 2 după o acțiune personală. Revenit după de 9 etape de suspendare, Vaștag  a marcat cu capul după un corner restablind egalitatea exact 10 minute mai tărziu. În continuare s-a jucat deschis pe sinteticul de pe „Șega”, au fost ocazii de-o parte și de cealaltă, dar golurile s-au lăsat așteptate până după pauză.

În minutul 56, a venit rândul lui Toma să înscrie după o fază fixă, la cornerul bătut de Vasile.  Experimentatul Georgiu nu a fost de acord cu avantajul adversarilor și a speculat o greșeală personală în apărarea UTA-ei pentru 2-2 (69). Speranțele într-un rezultat pozitiv ale „alb-negrilor” aveau să fie spulberate de arbitrii din Ungaria, care au făcut excel de zel eliminându-i (prin cumul de „galbene”) pe „veteranii” Emil Szabo și Marius Ciubăncan, pentru proteste. Cu doi oameni în plus, puștii echipei fanion au forțat victoria și implicit pasarea „lanternei roșii”, iar golul izbăvitor a venit din partea portarului reprofilat fundaș stânga, Răzvan Revesz. Acesta a prins un șut frumos de la 25 de metri, ce s-a dus la vinclul porții celor din Dorobanți.

„Fotbalul e frumos și pentru că îți rezerve momente din acestea. După ce etapa trecută am pierdut în prelungiri un meci ce-l aveam în mână în minutul 89, acum am câștigat trei puncte în același minut. Adversarul a avut de partea sa experiența, însă e clar că nu mai poate ține ritmul unor copii care se antrenează zilnic. Ne-au mai și ajutat cu cele două eliminări din minutele 70 și 75, iar în final victoria, prima noastră victorie la Liga a 4-a, este meritată”, a spus Sandu Gaica la finalul confruntării din această dimineață.

UTA III: D. Mureșan – Pop, Al. Lazăr, Savin, Revesz – Brănișteanu (I.A. Bodri), Vasile – Mager, Toma, Mandache (80 Marica) – Ghiunghiuș.

Dorobanți: E. Szabo – Ando (70 Radu), Pistrui, Nadiu, R. Szabo – Poșta (70 Miklos), Georgiu, Ciubăncan, Vaștag – Sas (54 Szoke), Apostol (58 A. Stancu).

Arbitri: Hanyecz Bence, Balint Zoltan, Ancsin Zoltan (toți din Ungaria). Observator AJF:Leo Buda.

FOTO: UTA Media Design









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button