Stranieri aradeni

Fotbalul la loc de cinste la Vladimirescu: „Roger” Bogdan, Man și Giosu premiați la Gala Sportului și Culturii





Un punct important al celei de-a treia ediții a Galei Sportului și Culturii organizate de Primăria comunei Vladimirescu l-a reprezentat fotbalul rege. Dacă echipele comunei: CS Glogovăț 2013 (Liga a IV-a), Real Horia (Liga VI-a) și Mureșana Mândruloc (Liga a VI-a) au fost răsplătite cu un rând de echipament sau mingi, primarul Ioan Crișan a ținut să ofere și trei distincții speciale.

Internaționalul Bogdan și-a început cariera la „Vladi”

În primul rând este vorba despre Ioan „Roger” Bogdan, fost internațional al României în anii ’80. Puțină lume știe că cel ce avea să devină cel mai bun fundaș stânga din România în anul 1981 și-a început cariera la Vladimirescu, unde a și locuit până în 1988. Bogdan a jucat la UTA trei sezoane la echipa mare (1974-1975, respectiv 1985-1987), mai trecând pe la Aurul Brad (1975-1978) în Divizia B și marea echipă a Corvinului Hunedoara (1978-1985), unde l-a avut antrenor pe Mircea Lucescu. A bifat 9 selecții la echipa națională a României, dar a avut și 15 prezențe pentru selecționata olimpică. „Am primit destule încurajări de la suporterii din Vladimirescu la începutul carierei mele, ce mi-au dat curaj și putere la acea vreme. Nu mi-a fost întototdeauna ușor, dimpotrivă, dar prin perseverență, muncă și modestie am ajuns la un anumit nivel. Asta îi sfătuiesc și pe tinerii fotbaliști, iar comunității din Vladimirescu vreau să îi mulțumesc că m-a sprijinit în tinerețe, iar acum și-a amintit de mine”, a spus Bogdan la primirea distincției din mâna primarului Crișan.

bogdan6

Transfer în Italia pentru Giosu

Pe Denis Giosu îl știam piesă importantă a Centrului de Excelență Timișoara, însă fotablistul de 16 ani s-a transferat între timp în Italia. Talentatul fundaș central a fost transferat de Bari în urmă cu trei luni de zile prin Sport Regal București (vom reveni asupra acestui subiect ce merită investigat), evoluând deocamdată la echipa Primavera a divizionare secunde. Giosu a început fotbalul la Vladimirescu la 6 ani, după care a trecut la Atletico sub comanda lui Arpad  Cernezsky și Adrian Petruț, iar apoi la UTA cu Ioan Herman la timonă. A fost campion național în anii 2009 și 2011 și vicecampion național în 2010. Tatăl său a fost cel care a ridicat în această seară premiul cuvenit.

Man, premiat chiar înainte de derby de România

La ora la care se împărțeau distincțiile la Casa de Cultură din Vladimirescu, Dennis Man încă aștepta un semn din partea lui Reghecampf cu privire la o eventuală titularizare în derby de România. Fostul utist nu a fost nici măcar rezervă pentru Steaua în această seară, dar fratele său, Renato, i-a ridicat, placheta și diploma primită din parte Primăriei din Vladimirescu. Man câștigase Cupa Hagi (echivalent cu un titlu național) în 2009, iar pentru „Bătrâna Doamnă” jucase 34 de meciuri în Liga 2-a, înscriind 15 goluri. Totodată, e deținător al Cupei și Supercupei României cu UTA Under 19 Elite, trofee cucerite în această vară.

lupte

Și alte sporturi au urcat pe scenă pentru premii și aplauze

Peste 20 de juniori și copii au urcat pe scenă când a venit vorba despre clubul CS Bushido Vladimirescu. Karatiștii Laviniei Morar s-au distins, bineîn­țeles, prin disciplina specifică sportului pe care îl practică. Rezultatele acestui an se reflectă în peste 100 de medalii (între care 41 de aur) cucerite la campionatele naționale, internaționale și cupe europene. Tot la capi­­tolul sporturi de contact, Marius Tătar a luat medalia de bronz naționalele de box amator.

Antrenorul Lazăr Ciunta, sprijinit de Călin Bun, scoate în continuare campioni la lupte greco-romane, la clubul CS Glogovăț 2010.  În fine, profesoarea Lavinia Hodan și-a prezentat elevii de la ”Grupa de Gimnastica Vladimirescu”. Organizatorii nu au rămas datori, oferindu-le sportivilor echipamente, pachete cu dulciuri și calendare personalizate pentru anul 2017.

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button