UTA Arad

Roșu, la aproape două luni pe banca UTA-ei: „Am reușit o parte din ceea ce mi-am propus, am parte de jucători receptivi”





Pe 8 octombrie, echipa fanion a Aradului pierdea pe teren propriu cu Juventus București și aluneca până pe locul 8 în clasamentul ligii secunde, moment în care conducerea clubului a operat schimbarea pe banca tehnică: Laurențiu Roșu în locul lui Roland Nagy. Pe 11 octombrie, fostul stelist conducea prima ședință de pregătire, adunând  în cele aproape două luni de zile 16 puncte din 21 posibile pentru o poziție a cincea la finalul turului, la patru lungimi de unde de un loc direct promovabil în elită.

Victoriile nu au fost, însă, lipsite fără emoții și absolut toate conturate după pauză. Unele chiar spre final. În plus, doar în meciul cu Dunărea Călărași, arădenii nu au încasat gol, însă în deplasarea de la Tîrgoviște UTA a făcut, în sfârșit, meciul perfect. A clarificat lucrurile chiar în primele 45 de minute, iar Miron nici nu a scos mingea din plasă. „Am mai făcut și alte meciuri bune, dar, trebuie să recunoaștem, pe bucăți. Reprizele secunde cu Călărași, Clinceni sau Balotești îmi vin acum în minte, în timp ce la Târgoviște parcă am fost constanți pe toată durata partidei. Sigur, am avut și ceva noroc la ratările Chindiei, o echipă bună, cu atacanți valoroși, dar se poate spune că, per total, am făcut o partidă bună. Nu am primit nici gol, am luat trei puncte fără mari emoții pe un teren greu, iar asta e cel mai important”, a menționat Laurențiu Roșu.

Întrebat cât a realizat din ceea ce și-a propus la UTA până acum, „principalul” utiștilor a adăugat: „Nu pot da procente, însă, într-adevăr, am reușit o parte din ceea ce mi-am propus la Arad. Până acum, cel mai mult am insistat pe recuperarea rapidă a balonului după ce l-am pierdut și, zic eu, că la acest capitol am ajuns să stăm destul de bine. Mai sunt și alte aspecte de care sunt mulțumit, dar și destule unde încă suferim. E nevoie de timp și condiții bune de pregătire, să sperăm că ne va ajuta și vremea. Important este că suntem pe drumul bun”.

Apropo de starea vremii și terenuri, Roșu a recunoscut că și în această săptămână au existat probleme. „La începutul săptămânii, ne-am confruntat cu terenuri înghețate, iar în această dimineață ne-a surprins zăpada. A trebuit să ne adaptăm în așa fel încât să ne facem antrenamentele, dar nici să riscăm accidente”, a încheiat tehnicianul.

FOTO: Ciprian Petcuț









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button