Sporturi de contact

Aradul are medaliat mondial la sportul preferat de Putin





O micuță delegație arădeană și-a luat inima în dinți și a călătorit tocmai până în Cipru pentru a se lua la trântă cu rușii, kazacii sau gruzinii specialiști în sambo. Vorbim despre campionatul mondial al acestei discipline sportive, la categoria cadeți, ce s-a desfășurat între 12 și 15 decembrie la Limassol.

Deși nu a împlinit încă 15 ani, David Nagy le-a făcut față adversarilor mai experimentați și…grei pentru o medalie de bronz foarte prețioasă pentru el, țară și Arad. Colega sa, Kinga Bleicziffer, a ieșit în schimb a cincea, având destul trac la debut în fața unei puternice sportive din Rusia. Din delegația celor de la Sambojudo Pecica, condusă de antrenorul Arpad Nagy, au mai făcut parte Roxana Iosub și David Turc.

Ca orice altă artă marțială, Sambo este un sport de autoapărare fără arme, a cărui origine este atestată în anii 1930. E un stil de lupte ce îmbină judo, jiu jitsu și tehnici de arte marțiale atât naționale, cât și din alte culturi. Desi este sportul de luptă preferat de vorbitorii de limbă rusă, inclusiv al președintelui Rusiei, Vladimir Putin care a făcut nenumărate demonstrații în public. Sambo a căpătat în timp recunoaștere internațională și caracter universal. Sambo a intrat și în România în 2004,iar din 2020 va deveni sport olimpic.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button