Minifotbal, futsal

Reamintirea lui Baciu și a titlului național cucerit de Romvest în urmă cu 20 de ani: „Niciun trofeu nu poate ține locul unui om tânăr și bun”





La inițiativa lui Petre Botiș și a „juniorului” Sorin, căpitan al UTA-ei până în această vară, generația de excepție a fotbalului arădean din anii 90-2000 s-a reîntâlnit pe sinteticul de la Bendea.

A făcut-o într-o formulă aproape completă, marele absent fiind Adrian Baciu, mijlocașul ce a descompletat campioana națională de juniori a Romvestului din 1996 prin disparția tragică din luna septembrie a anului trecut. Într-adevăr, cei prezenți au realizat cu greu că au trecut deja 20 de ani de la acea finală de la Dej, când arădenii se încununau campioni în fața lui Dinamo. „Amintirea acelei finale rămâne plăcută, face parte din noi toți, dar niciun trofeu nu poate ține locul unui om tânăr și bun. Adi Baciu ar fi trebuit să fie alături de noi aseară, dar mai ales alături de familia sa mulți ani de acum înainte. Dumnezeu să-l odihnească în pace, el rămâne în amintirile noastre și-l vom pomeni până vom pleca și noi de pe această lume”, a spus Francisc Tisza.

Antrenorul acelui Romvest de 24 de karate a avut bucuria să-i revadă pe gazon: Botiș, Ciubăncan, Panin, Todea, Mateiaș, Țicală, Felnacichi, Mogoșanu, sau R. Tisza, dar și pe Găman și Măduța, care au fost simplii susținători ai foștilor colegi. „Unii au rămas aproape neschimbați, firele albe din cap îi trădează. Alții au trecut la o altă categorie, dar rămân aceiași băieți buni pe care am avut onoarea să-i antrenez. Mi-ar fi plăcut să vină și Grozav, Drăgan, Butunoi, Ciba sau Turcan, dar poate cu altă ocazie”, a mai spus nea’ Feri, care, însă, l-a avut alături pe președintele perioadei de glorie, Marin Lupaș.

Printre adversarii de aseară ai Romvestului a fost și o echipă a prezentului, formată din „stranierii”: Bodea, C. Maghici, Leucuța, Bozian, Cipri Rus, G. Țucudean, Hlistei, dar Olimpia Bujac și Indagrara, ambele „manageriate” de Petre Botiș.

„A fost o întâlnire emoționantă din toate punctele de vedere. Am fost și suntem legați atât de bucuria câștigării acelui trofeu de campioană a României, dar și de durerea pierderii lui Adi”, a fost concluzia lui Cristian Panin.

FOTO: Ioan Hamza (arq.ro)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button