Arhivă articole

decembrie 2016
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Remember Victoria Nădlac, cu și despre fotbaliști arădeni cu ștaifÎn plin sezon de miuțe în sală sau balon, nu putea lipsi un Remember Victoria Nădlac. Este vorba despre perioada de aur a fotbalului de la Vamă, când echipa făcea furori sezoane de-a rândul în Liga a 3-a, bazându-se pe o generație de excepție, de fotbaliști talentați și inimoși.

Poate primul dintre ei, Gerhard Kukucska, a fost inițiatorul revederii de azi de la Sala Sporturilor Victoria. Fostul optar e stabilit de câțiva ani în Germania, e antrenor la VfL Waldkraiburg în Liga a 7-a, unde îi are ca elevi și pe arădenii Răzvan Riviș, Flavius Cuedan și Codrin Peii. Ultimii doi au fost lângă el și azi, cu mențiunea că doar ultimul a fost angrenat în disputa cu foștii săi colegi. Fl. Moț, Rașca, Trifoi, Vlădău, Iaroș, Cean, Măcean, A. Moț, Al. Pavel, Cotuna, Sighete, Ban și Dan Cuedan, acesta din urmă fiind la un moment dat antrenor-jucător în „alb-negru”, au pus în scenă un meci cu destule realizări tehnice și multe execuții de excepție. Scorul a fost ținut cu greu până și de arbitrul Flavius Mocanu, dar cum nu era nimic important se iartă…

Surpriza cu adevărat plăcută a fost Marcel Cean, care la cei 51 de ani ai săi se menține excelent și a alergat- poate – cel mai mult de pe teren. Nu putea lipsi nici buna dispoziție pe parchet, dar și în tribune, unde se aflau printre alții fostul președinte, Călin Fătu, directorul sportiv, „Tie” Berar sau Mișu Crâsnic, ajutorul pe banca tehnică al lui Cuedan. Au fost și absențe mai mult sau mai puțin motivate, cum ar fi cele ale jucătorilor: Bozian, Românu, Babău, Fabian, Pascariu, G. Țucudean sau Purece, aceștia din urmă având șansa să debuteze la doar 15 ani în Liga a 3-a, plus a conducătorului Călin Chișbora sau a antrenorului Sandu Gaica.

Pe lângă campionatele excelente pe care le-a făcut în primul eșalon județean, Victoria Nădlac a evoluat cu succes timp de trei sezoane (2003-2006) în Liga a 3-a, însă a abandonat competiția în cel de-al patrulea consecutiv din pricina problemelor financiare.

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.