UTA Arad

Transfermarkt a refăcut calculele: La 300 de mii de euro, utistul Petre e cel mai bine cotat fotbalist din Liga 2-a





Coincidență sau nu, după ce sportarad.ro a prezentat o statistică a fotbaliștilor arădeni cotați de transfermark și sesiza faptul că Adrian Petre valora doar 50 de mii de euro, cunoscutul site a refăcut calculele. În urma acestora, rezultă că atacantul de 18 ani al UTA-ei, la noua sa cotă de piață, devine cel mai scump fotbalist din Liga 2-a. „E un sentiment plăcut, dar și o ambiție în plus. O să demonstrez tot ceea ce trebuie demonstrat în beneficiul echipei mele”, a comentat noua situație arădeanul.

Golgheterul „roș-albilor” face acum nu mai puțin de 300 de mii de euro, devansându-l pe cel mai bun marcator al Chindiei Târgoviște, Cristian Cherchez, cotat la 250 de mii de euro. Poziția a treia este împărțită de patru fotbaliști, care, conform transfermarkt, valorează 225 de mii de euro. Este vorba despre fundașii dreapta Ionuț Țenea (Dunărea Călărași) și Alexandru Niță (Dacia Unirea Brăila), „închizătorul” Brașovului, Paul Iacob și „bomberul” celor de la Juventus, Bogdan Chipirliu.

De altfel, cele 18 goluri înscrise în 19 etape scurse în prezenta stagiune fac din Petre una dintre țintele multor echipe importante din România și străinătate. Deocamdată, conducerea UTA-ei a rezistat ofertei celor de la Genoa Calcio, refuzând – din informațiile noastre – suma de 650 de mii de euro (între care 200 de mii din bonusuri). „Deocamdată, nu am mai vorbit cu nimeni despre un posibil transfer. Îmi văd de programul de forță și alergări dat de domnii antrenori și aștept reunirea echipei de pe 16 ianuarie. Sincer, nici nu pun prea mult preț pe o plecare în această iarnă, căci mai am treabă multă la UTA, cu care mi-am propus să promovez la vară”, ne-a mărturisit Adi Petre, revenit la Arad după ce a petrecut Revelionul, împreună cu câțiva prieteni și colegi la Arieșeni.

FOTO: Ciprian Petcuț

4 comentarii

  1. Transfermarkt este un site cu totul aproximativ, se bazeaza pe informatii ale unor impresari din diverse tari. Cum in Romania se umfla preturile, vedem des cote de ligi mult mai bune ca liga 1. Asa ca totul trebuie luat ca atare, cu marja de exagerare romaneasca. Discutand despre Petre sau Man, campioni si internationali de juniori, atacanti (buni ) de divizia secunda,tineri, inca under 21 ani , pretul lor este pina prin 250-300 mii euro. Un junior, care apuca sa joace in liga 3, nu costa peste 5-10 mii euro, iar in prima liga 50 mii eu. Iata de ce, la UTA intelegerea de tranfer dintre Atletico si UTA, cu coproprietatea celor veniti la UTA, este clar in avantajul lui Atletico. Un junior, de 16-17 ani, cum erau Man si Petre, promovati si pregatiti, costa cit costa, in liga 2, totul pe cheltuiala UTA, la vanzare,cu cota si pregatoirea de la UTA, au crescut enorm , dar UTA primeste (doar ) 50%, din transfer. Nu mai vorbesc ca la Atletico nu aveau unde juca.Si sint foarte multi in situatia asta.Cred ca acest procent trebuie redus pina la cel mult 20%, altfel , va parea o smecherie, o masina de bagat bani, in buzunarele unora, un fel de Romwest 2. Ca sa nu mai vorbim ca din anumite motive ( se stiu…,) tinerii in proprietate 100% UTA au facut anticamera, nefiind folositi, prioritar, deci dezvoltarea lor, c fotbalisti s-a incetinit, totul in detrimentul clubului UTA. Este un subiect spinos, nu place deloc unora din clubul UTA, aflati „cu fundul in 2 luntrii”.

    0
    0
  2. Eu unul sunt de acord cu Ion ,cu o singura menține;cit ar fi costat oare Petre dacă era sirb sau croat ?!?! Prețul ar fi pornit sigur de la un milion ! Dar nu numai sîrb sau croat , indiferent de natie (cu excepția noastră ,din pacate),un internațional U19, care mai si da goluri atit la echipa cit si la naționala se vinde pe sume cu 6 zerouri !!!

    0
    0
  3. Copilul ăsta chiar valorează 1 milion de euro..Nu am nici o îndoială că dacă va fi ferit de accidentări va ajunge la o echipă care pune preț pe tineri gen Ajax

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button