Arhivă articole

Roșu despre achiziția lui Muntean: „Un fotbalist bun, polivalent, însă tot nu am rezolvat problema fundașului și atacantului”


UTA e în căutarea unui fundaș central și a unui atacant, dar, deocamdată și-a luat un mijlocaș. E adevărat, Dumitru Muntean se descurcă și ca fundaș lateral, dar Laurențiu Roșu a cerut cu prioritate alte posturi. „Am transferat un fotbalist bun, polivalent, care poate juca oriunde în apărare sau la mijloc pe benzi. Știu că a fost dorit și în vară la Arad, mi-a spus Cristi Todea, dar îl remarcasem și eu la meciul de la Satu Mare, când a făcut un meci foarte bun și  ne-a marcat primul gol atunci. E o achiziție importantă pentru noi”, spune tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Într-adevăr, Dumitru Muntean marcase primul gol împotriva unei echipe antrenate din postura de „principal” de Roșu. Fotbalistul a fost dorit și de Roland Nagy în pauza dintre sezoane, dar atunci pretențiile sale salariale au fost considerate exagerate. Transfermarkt l-a inclus deja pe fostul sătmărean în lotul UTA-ei, dar i-au și scăzut cota cu această ocazie, de la 200 de la 150 de mii de euro.

Revenind la nevoile acute ale staffului tehnic al „Bătrânei Doamne”, Roșu a adăugat: „Din păcate, încă tot nu am rezolvat problema fundașului central și cea a atacantului, trebuie să recunosc că nu e deloc simplu să aducem unii jucători. Pe Cordoș chiar îl credeam transferat, dar uite…Morar mi-a spus că are oferte de la 4-5 echipe de Liga 1, Herghelegiu a fost blocat de Botoșani după ce a plecat Matulevicius. Oricum, țin în permanență legătura cu conducerea clubului, peste câteva zile vin la Arad, la reunire, sper să aducem cei doi jucători doriți. De propuneri de fotbaliști străini nu ducem lipsă, doar că nu-i prea cunoaștem cu adevărat ce pot și exista rezerva că nu s-ar putea acomoda în Liga a 2-a din România”.

Laurențiu Roșu a aflat la rândul său de problema medicală a lui Ionuț Tănase și susține că se va încerca să-i pregătească un program special dacă nu va putea pregăti alături de colegii săi. „Până miercurea viitoare când, din câte am înțeles, își scoate firele nici nu e lăsat să transpire. Apoi, mai rămâne problema tijelor, va trebui să ne adaptăm și să-i oferim și lui posibilitatea să se pregătească fără a-i periclita mâna. Nimeni nu și-a dorit acest incident, sperăm să-l avem totuși apt la reluarea campionatului”, a mai spus antrenorul „roș-albilor”.

În fine, după ultima discuție avută la Oliva Nova, Roșu a aflat că testul cu cehii de la Viktoria Plzen a rămas deocamdată în picioare, dar pe lista adversarilor se mai află și Dalia Yifang (formație din Liga a 2-a chineză antrenată de spaniolul Lopez Caro) și o echipă din prima ligă daneză.

FOTO: UTA Media Design

0
0


3 thoughts on “Roșu despre achiziția lui Muntean: „Un fotbalist bun, polivalent, însă tot nu am rezolvat problema fundașului și atacantului”

 1. Era o mutare excelenta daca se concretiza transferul lui Cordos. Asta e, mergem inainte si asteptam cu mare interes noutatile. Cosmin si ceilalti care comenteaza aiurea ca de ce conducerea clubului cugeta mult pana sa realizeze un transfer, acum au primit unul dintre motive. Greu gasesti fotbalisti buni care sa vina din Liga 1 in Liga a 2-a. Probabil aradenii negativisti asteapa orice transfer, numa sa fie facut, la numar…

  0

  1
 2. Eu citeam dorintele lui Rosu, unde vede antrenorul ca trebuie intariri. Aradenii negativisti- poate si eu ma incadrez in zona asta- chiar nu asteapta orice transfer, facut la numar, ei isi doresc macar sa fie acoperita satisfacator cerinta minima a antrenorului, adica un atacant si un stoper, buni de folosit cu eficienta, imediat.Muntean este mai mult un mijlocas, e (foarte) bun, dar cerintele sint si in aparare si in atac. Mai este timp, numai ca problema nu este ca nu se gasesc jucatori ci oferta clubului UTA, care vrea valoare, la pret redus. Sper ca aradenii cei optimisti sa fie pina la urma satisfacuti. Pina la urma daca Lipova l-a luat pe Calvin, ( om cu multa experienta in liga a doua) de ce nu ar putea si UTA sa gaseasca ceva /

  1

  0
 3. Vreți fundaș central? Luați-l pe Sorin Botiș cu voi in cantonament…sunt absolut sigur că face lejer față și că va aduce un plus in partidele care au mai rămas de jucat.

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.