UTA Arad

Amicalul UTA – Cermei de pe „Șega” începe la…„Motorul”. Adili și Munteanu debutează în „alb-roșu”





După aproape două săptămâni de la reluarea pregătirilor, echipa fanion a Aradului intră pe iarba sintetică de pe „Șega” pentru primul amical al ierni. Testul cu divizionara a treia, Lunca Teuz Cermei, începe, însă, la vestiarele de la „Motorul” și asta pentru că o țeavă spartă în Bujac a lăsat baza sportivă de pe strada Scărișoarei fără căldură și apă caldă.

Practic, combatantele vin direct echipate din Aradul Nou pentru meciul ce începe la ora 12, după amicalul UTA-ei II cu Unirea Sântana. Pe lângă Tănase, probabil, Laurențiu Roșu îl va menaja și pe Dumitru Copil, care e așteptat să fie sută la sută apt luni dimineață, pentru primul antrenament pe tărâm spaniol. În schimb, fundașul central Adili și mijlocașul cu abilități de fundaș dreapta, Munteanu, vor bifa primele minute în „alb-roșu”, fiind – deocamdată – singurele achiziții ale iernii. „Își confirmă calitățile. Aduc un plus, asta ne și dorim, să ne ajute cât mai mult pentru a putea câștiga meciurile și a rămâne în primele locuri”, a spus tehnicianul „Bătrânei Doamne” despre cei doi. .

Probabil, și tânărul atacant, Daniel Nedelcu, va primi o șansă de afirmare, mai ales că momentan Roșu se bazează pe doi atacanți mari și lați, în condițiile în care a rămas fidel sistemului de joc 4-4-2. „Jucăm pe teren sintetic, jucătorii sunt obișnuiți. Apoi plecăm în Spania, de săptămâna viitoare trecem pe iarbă naturală și pe o climă mult mai bună. Vom continua pe aceeași linie, sper ca băieții să răspundă la fel de bine la antrenamentele efectuate la un nivel foarte ridicat la Arad”, a adăugat „principalul” arădenilor pentru uta-arad.ro.

Și Cermeiul se prezintă tot cu două noutăți la nivelul seniorilor. Este vorba despre fundașul Călin Șiclovan și atacantul Andrei Sulea. Juniorii Ionuț Ianc și Eduard Varga bat și ei la porțile primei echipe cu mențiunea că ultimul aparține chiar echipei fanion a Aradului, ca și Petrache, Cotoc, Suslak, Aldan, Bulza și Morar, de altfel. „Sperăm să ne ridicăm la nivelul unei formații ce are cu totul alte obiective decât Cermeiul. Noi trebuie să ne vedem lungul nasului și să muncim pentru a sta departe de zona fierbinte în Liga 3-a. Tot ce-mi doresc de la acest amical este să facem un antrenament bun și să nu ne accidentăm. De aceea, nu cred că e cazul să apară ambiții și orgolii, cred că și utiștii sunt de acord, mai ales că se află în fața unui cantonament destul de solicitant”, a menționat Mircea Aslău, tehnicianul formației de pe Teuz.

Accidentat la gambă, fundașul Gurban e singura absență certă a Cermeiului pentru testul de mâine, de la ora 12. În schimb, Aslău l-ar putea testa pe Mohammed, un mijlocaș central din Coasta de Fildeș, care miercuri a evoluat pentru Ineu în amicalul de la Sebiș.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button