UTA Arad

Curtuiuș, despre „instrucția” de la Oliva Nova: „O perioadă grea, dar necesară dacă vrem să ne propunem ceva important în acest campionat”





Vinerea trecută, UTA a întâlnit-o pe Sturm Graz, unul dintre adversarii cei mai bine cotați cu care și-a măsurat forțele de ani buni încoace. Arădenii chiar le-au ținut piept într-o manieră curajoasă campionilor Austriei, conducându-i timp de 75 de minute prin golul lui Marius Curtuiuș. Golgheterul din stagiunea trecută a „Bătrânei Doamne” se anunță o armă importantă și la primăvară, bifând la capacitate maximă toate antrenamentele din ziua reunirii încoace.

– Marius, cum mai e atmosfera la Oliva Nova, mai aveți putere pentru încă o săptămână de pregătire centralizată?

– Într-adevăr, sunt antrenamente grele, e o perioadă în care acumulăm din toate punctele de vedere, dar suntem conștienți cu toții că această etapă e mai mult decât necesară dacă vrem să ne propunem ceva important în acest campionat.

Vă ajută vremea și terenurile din Spania?

– Cu siguranță, mai ales la ce vești proaste primesc despre condițiile meteo de la Arad. Sunt la primul meu cantonament în Spania și pot spune că nu ne lipsește absolut nimic. Poate, puțin familiile, dar asta e viața de fotbalist, nu ne plângem.

– V-ați măsurat forțele cu campioana Austriei și ați ieșit foarte bine din acel amical…

– Am scos un egal, dar la fel de bine puteam și bate un adversar al cărui calitate am simțit-o din plin la nivelul ierbii. Am luat golul de 1-1 spre final, iar apoi am mai avut vreo două ocazii bune. Dar, până la urmă, contează antrenamentul împotriva unui adversar bun, unul dintre cei mai buni, alături de Lokomotiv Moscova și Steaua Roșie Belgrad, pe care personal l-am întâlnit în carieră. Cred că am arătat un fotbal bun și mai ales faptul că încă putem progresa mult prin jucătorii noștri tineri.

 – Mai aveți două amicale, cu Castellon și formația din China, urmează cel puțin o victorie?

– Nimănui nu-i place să piardă indiferent că se joacă pe puncte sau sunt numai meciuri amicale, dar în această perioadă ne interesează mai mult antrenamentul prin joc. În plus, toate formațiile cu care am jucat și vom juca aici, încep sau au început mai repede campionatul decât noi, deci sunt la un alt nivel al pregătirii. Și de aceea, rezultatele nu sunt întotdeauna elocvente, deși noi vom încerca să câștigăm pentru o mai mare încredere și un moral mai bun pentru săptămânile ce urmează. Până la urmă, cel mai important este să fim 100% apți pentru meciul de la Brăila, unde nu vrem să ratăm victoria.

– O primă impresie despre Vîlceanu? Se spune despre el că poate evolua și în atac…

– Se vede că are calitate și este un fotbalist polivalent. Joacă în benzi, în mijloc, unde au nevoie antrenorii de el. Oriunde ar evolua sper să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul, adică promovarea.

– UTA a căutat toată iarna încă un atacant de careu. Vă descurcați și așa?

– Concurența e benefică tot timpul, iar dacă o să mai vină un coleg, doi sau mai mulți, numai echipa are de câștigat. Dar, dacă rămânem în formula asta nu văd o problemă să ținem ritmul, cu mențiunea să fim sănătoși cu toții.

-În final, te-am ruga să ne împărtășești din trăirile tale pe „Mestalla”, la partida de sâmbăta trecută dintre Valencia și Eibar…

– Ești într-o altă lume acolo, fotbalul e în primul rând spectacol și suporteri. Din păcate, am nimerit într-o perioadă nefericită pentru echipa și fanii Valenciei și atmosfera nu a fost cea mai caldă. A mai fost și scorul care a fost (n.a. 0-4), dar pentru un român care nu ajunge prea des la un meci din Primera Division a fost o experiență plăcută.

Pentru Marius Curtuiuș, Liga a 2-a se va relua de la 6 goluri marcate și tot atâtea pase decisive.

FOTO: UTA Media Design









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button