UTA Arad

UTA se mută la Șiria până în vară! Arena „Otto Grefner” își mărește capacitatea la 1100 de locuri. Amicalul cu Pancevo – pe „Motorul”





Sesizând lipsa de reacție a autorităților privind lucrările de modernizare promise recent în special la arena „Gloria”, clubul UTA a luat cea mai logică decizie pentru meciurile ce urmează a fi disputate în această primăvară în Liga a 2-a la fotbal. Echipa lui Roșu va disputa toate confruntările de campionat din prezenta stagiune pe arena „Otto Grefner” din Șiria. Practic,

Iată mai jos comunicatul oficial emis de gruparea fanion a Aradului:

”După o analiză profundă referitoare la situația terenurilor din municipiu, dar și a lucrărilor de modernizare planificate, clubul UTA a decis că echipa va disputa meciurile rămase din returul stagiunii 2016-2017 pe arena din Șiria.

Motivele principale sunt:

1. Eliberarea cât mai rapidă a arenei „Motorul”, pentru a putea fi începute lucrările de modernizare pe care le dorim încheiate înaintea începerii sezonului 2017-2018.

2. Pe actualul gazon al arenei „Gloria”, montat recent, nu s-a practicat fotbal până în prezent și nu cunoaștem cum va răspunde solicitărilor. „Gloria” rămâne în atenția clubului nostru pentru antrenamentele primei echipe, dar și pentru copii și juniori.

Informăm publicul că asigurăm transport gratuit, cu autocare, la toate jocurile echipei ce se vor desfășura la Șiria. Plecarea acestora va avea loc cu o oră înaintea fiecărui meci, de la Podgoria, din fața fostei cofetării „Mimoza”.

Posesorii de abonamente vor avea locuri rezervate în tribună. Capacitatea stadionului din Șiria va fi extinsă până la aproximativ 1100 de locuri.

Meciul amical cu formația FK Dinamo Pancevo are loc duminică, 19 februarie, ora 13:30, pe „Motorul”.

Practic, conferința de presă de acum o lună de zile, în care Călin Bibarț chiar a dat impresia că știe despre ce vorbește și încerca să fie constructiv a fost apă de ploaie. La „Gloria” nu s-a mișcat aproape nimic de pe 18 ianuarie încoace și, mai mult, „mințile luminate” din Primărie au realizat în sfârșit că e practic imposibil ca arena de la Bou’ Roșu să găzduiască în condiții normale întrecerile de Liga a 2-a a echipei fanion a Aradului. Urmează ca primarul Falcă să-și asume acest „succes” în direct și în înregistrare pe Facebook, punându-l – probabil – pe seama capacitățiile sale de vizionar providențial al urbei.

38 comentarii

  1. Am vazut pe FB multi suporteri ai echipei mobilizand la iesirea in strada zilele astea,si au si fost! De ce nu au scandat si ptr stadion? Unde este iubirea pe care o afiseaza pe FB ptr echipa? Era un moment bun sa fie fortat veneticul falca ,macar sa faca o declaratie,ca oricum multi purici vad ca nu va mai face in partidul lui si atunci ce rost are sa se mai implice ptr stadion! Bani de la Buget nu vin ca la blokat sasul,asa ca mai vedem noi stadion poate in 2250 ! 🙂

    0
    0
    1. Ca tare multi suntem si noi…Nici macar 1.000 de spectatori nu venit la meciurile de pe Motorul si noi visam la cai verzi pe pereti.!

      0
      0
    2. Petre politica fao in alta parte noi nu am iesit in strada pentru UTA ci pentru a protesta împotriva hotilor cand a fost nevoie am facut si asta. Mergem si la Siria dar sa se faca stadioanele astea amarate sa nu ne mai facem de ras in toata tara. Terenul de joc de pe Gloria este fără drenaj plin de nisip mai rau decât motorul o ploaie de primăvară poate sa însemne fotbal pe plaja de aceea Siria sar putea sa fie o carte castigatoare fiind dupa părerea multora unul din cele mai bune gazoane din judet daca nu cel mai bun. Forza UTA

      0
      0
      1. Nu fac politica,dar ma deranjeaza cand vad cat si-a batut joc asta de sport in general.Daca eram in Arad tot gaseam eu cativa suporteri si pichetam primaria zilnic macar o ora ,sa vada nesimtitul ca ne pasa.Am spus de miting asa ,vazusem eu o posibilitate sa va auziti,crezand ca poate vine si el pe acolo ! Nu te supara fiecare cu ideile lui! Sti bine ca iubesc UTA,si nu doresc raul echipei .

        0
        0
        1. Faceai tu pe naiba…Mai termina cu prostiile astea si nu incita aproasta suporterii. Ai vazut si tu pe Facebook 1-2 postaci cu ideea asta si gata, parca e majoritatea. Nu vrea nimeni niciun miting. Vi tu de la Bucuresti sa ne spui ce sa facem. Hai UTA!

          0
          0
        2. mai petre mai bine taci drakului din gura aia , tu rupt in c@r gaseai suporteri si pichetai primaria ….tu îti dai seama ce ,,aberatii debitezi,, nu vrei tu sa faci bugetul Aradului ? Abtine-te ca nu sintem prostii tăi ….

          0
          0
          1. Cu tine nu am ce discuta ,esti un pupator de ‘dosuri” care se da dupa cum bate vantul.Ai uitat cat ai hulit noua UTA? eu si alti nu! Acum esti cel mai mare suporter al noii echipe :)) Ma lasi,bugetul orasului se face si cu bani dati de guvern nu numai din taxe si impozite locale.Iar stadionul se putea face si cu bani europeni(o parte) daca javra aia de falca se preocupa ,dar dupa cum stim (mai putin tu) il doare in c..r de UTA ! Meri la martiganul tau care l-ai pupat si mai lasa-ma cu vorbele tale !

            0
            0
  2. Werner cam blocheaza bugetul tarii,iar Falca nu intervine rapid sa fie facute macar 2 tribune si gazon incalzit la Neuman….Deci numai promisiuni si minciuni din partea unora de la putere.Si acum sincer de nu ocupam macar locul 2 promovabil direct,de mergem iar la baraj cu UTA va spun ca nu avem nici o sansa ,oricare din retrogradantele ligi 1 ne capacesc rau….Dar daca promovam,oare cu ce echipe vom castiga ca e diferenta mare intre noi si codasele ligii 1iAr trebui un miting de aducere aminte..Hai UTA, ca acusi jucam cu a lui Titirisca ori a Bratienilor din Braila !

    0
    0
  3. Ca in filmele cu Stan si Bran. Puteai sa contrazici vorbele vicelui de acum o luna? Evident, nu! De rasul curcilor suntem. Au distrus 2 terenuri de fotbal , cele din Subcetate, pentru o competitie atletica ,ritmul in care se ridica stadionul UTA e de melc (dar e iarna, e frig). Sa mai spun de proiectul cu cele 6 terenuri de sport de langa ICRTI, proiect pe care, din cand in cand,primarul ni-l tot aminteste,dar de ani de zile e in aceeasi faza, adica nu s-a miscat o piatra.

    0
    0
  4. Singura echipa care poate fi peste echipa aradeana e Brasovul , ce face Talnar acolo e o minune ….desi clubul e aproape de faliment transfera jucatori din Liga 1 de citeva zile a adus un atacant Romeo Surdu care pare a fi asul din mînecă al lui Tilnar a mai venit si fundasul Ichim dela pandurii daca nu ma insel …la Arad nu sint in stare sa aduca un atacant de meserie ….toti au ales alte destinații ….

    0
    0
  5. Eu clasamentul la sfarsitul campionatului il vad asa 1 Brasov 2 Uta 3 Iuventus …dar oricum lotul e destul de subtire pt. a ajunge pe primul loc …

    0
    0
    1. Juventus e ca si promovata , apele sunt facute de mult pentru ea , noi ne vom bate la locul 2 cu Brasovul, Sepsi si Mioveni parerea mea

      0
      0
  6. intrebare: Stie cineva sa zica (din sursa sigura,nu sa dea cu presupusul) daca banii pentru stadion primaria ii are sau daca este posibilitatea ca lucrarile sa fie stopate ?

    0
    0
    1. Intreba pe dascalul ca asta stie tot :)) In principiu banii stau in pixul primarului,vezi cazul Craiovei,a semnat primarul se face stadionul ,e aproape gata si au inceput in urma noastra.Plus ca ala are capacitate mai mare ca al nostru !

      0
      0
      1. Iar iti spun ca esti prost gramadà ! Mai informeaza-te santieristule , esti praf si prost pe deasupra ! s-a scris de n -ori de unde vin banii pt. noul stadion ,chiar aici pe sportarad!

        0
        0
        1. imi cer scuze ca nu sunt la fel de dibace ca si tine in a citii toate articolele de pe sportarad. Si oricum am intrebat de o sursa sigura , presa nu e deloc o sursa sigura ( no offence sportarad )

          0
          0
          1. Nu pt. tine era raspunsul..La Quica ….banii vin dela bugetul local

            0
            0
  7. CITAT:Posesorii de abonamente vor avea locuri rezervate în tribună. Capacitatea stadionului din Șiria va fi EXTINSA PANA LA aproximativ 1100 de locuri.
    CITAT:Arena „Otto Grefner” își mărește capacitatea CU 1100 de locuri.
    In opinia mea,sunt doua lucruri TOTAL DIFERITE.Se poate intelege ca ,actualmente, capacitatea este de ZERO!? spectatori.Il rog pe autorul articolului,sa aibe amabilitatea de a clarifica acest aspect.Multumesc anticipat.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
    1. Nu trebuie sa fim mai catolici decat papa…e clar ca arena isi va mari capacitatea pana la 1.100 de locuri aproximativ ( acum are undeva la 600 locuri pe scaune ) , si nu se vor construi in plus 1.100 locuri

      0
      0
      1. D-Le „geo”, daca sunteti autorul articolului, va multumesc pentru precizare.Nu era neaparat vorba de cate locuri sunt sau vor fi,ci mai degraba incercarea de a reveni cu comentarii le pe subiect.Daca nu v-ati „prins”,Imi pare rau.Personal,sunt mai „ortodox” daca papa.Sper ca de data asta ati inteles sensul…
        HAIDE UTA!!!

        0
        0
  8. Vrem sa promovam dar stadion nu avem.
    Orice cheltuiali cu transportul, cazarea si masa sunt duble fata de oricare echipa din Liga 1.Deci doar pentru acestea necesita buget dublu.
    Calcul simplu –
    – Steaua ,Dinamo, Voluntari, Chiajna, Juventus – 600 km x 5
    – Viitorul – 850 km
    – Astra – 660 Km
    – Botosani, Iasi – 2 x 700 Km
    – Craiova, Tg.Jiu, Medias – 3 x 350 Km
    – Cluj – 275 Km
    La asemenea deplasari necesita cel putin 2 nopti cazare si mesele aferente la cel putin 9 meciuri.
    Timpul afectat recuperarii este diminuat.
    Faceti o comparatie cu oricare echipa din Bucuresti sau Ilfov care nu se confrunta cu aceste probleme.De ex. oricare dintre acestea daca joaca in capitala sau la Giurgiu in 5 etape din campionat se prezinta cu autocarul , joaca si se reintorc in aceeasi zi, fata de UTA care are de strabatut dus intors aproape 15000 Km intr-un campionat.Si atentie nu am pus la socoteala play -out sau play -off unde se mai aduna inca aproape 10000 Km dus-intors plus cayare plus masa.
    Intrebare – cine va suporta aceste costuri plus salariile jucatorilor
    Va multumesc

    0
    0
  9. Nu peste mult timp(peste 4 luni) se implinesc 3 ani de cand a inceput proiectul ,,noul stadion UTA’. Si se tot construieste, zi de vara(iarna) pana-n seara si tot nu se mai termina. Dar va fi ditamai stadionul cu 12000 de locuri si (aici daca nu e corect imi cer scuze) cu doar cateva sute de locuri de parcare.
    Dar e bine inca. Poate nici peste 1 an nu va fi gata. Raspunde cineva pentru depasirea termenului de finalizare?

    0
    0
    1. AS spune eu cine raspunde ,dar iar spun colegii de pagina ca fac politica aici ! Sa ne ajute D-zeu sa promovam si o sa vedem ce ne rezerva viitorul,Timisoara,Cluj :)) Nu ii limpede ,dar sa sustinem baietii poate se va rezolva pana la urma !

      0
      0
  10. Vechiul stadion cate locuri avea? Erau „in picioare”, stiu! Apropo, la meciul cu Feyenord, cati spectatori au fost? Dar la derby-urile cu Poli? Aha, facem stadion „in amintirea stramosilor” si nu pentru „copiii, ….copiilor nostri!”!

    0
    0
  11. I. Mutarea la Siria-unde joaca si UTA 2- era previzibila, acolo e posbil ca se va distruge gazonul.Poate era mai bine la Pancota, ca au teren omologat de B .2. Pina la vara se putea termina o tribuna , in Vlaicu, se putea pune incalzire in gazon si un nou gazon, apoi restul sa se termine treptat 3. Parerea mea este ca Juventus nu mai poate fi ajunsa, iar Brasovul , daca nu ii faulteaza tribunalul, au oameni de fotbal,( ati vazut cum au fost arbitrati…) peste ce avem la Arad, si au prima sansa la locul 2. 4 O eventuala promovare va aduce, unora, mari dureri de cap, arena Motorul nu va putea fi omologata, cheltuielile vor creste. 5. Este adevarat, la UTA cam 500 de suporteri sint constanti, poate inca vreo 200 de impatimiti de fotbal, mai multi nu vin, decit rar. Marcheting nu exista, ca sa poti aduce oameni din judet,la meci. Asa ca , ma tem ca vom avea, in retur, o evolutie….cam ca si anul trecut, cind ” am ratat ” sigur si spectaculos promovarea. Pentru mine, UTA in B nu are sens, imi pare un….pleonasm ! UTA a fost construita pentru prima liga. Dar, una e dorinta…alta e putinta. Vom vedea, ce mi-este clar este ca Rosu si staful sau vreau promovarea.

    0
    0
    1. terenul de la Pancota este execrabil sambata am trecut pe langa el, e denivelat mai rau ca cel de pe Motoru iarba nu prea mai e se vede ca e neingrijit in schimb cel de la Siria este in stare OK si este ingrijit iar echipa a doua eu cred ca sunt sanse sa fie mutati in Sanicolau pentru ca nu cred ca cineva se gandeste ca terenul din Siria va rezista la 2 echipe in zile diferite in eventualitatea unei ploi cu toate ca s-a jucat pe el atat UTA 2 cat si Pancota si a rezistat foarte bine. Cu Brasovul daca ii bati in al doilea meci din retur si castigi si cu Braila te duci la 4 puncte de ei iar Brasov va avea un meci greu cu Olimpia in prima etapa, un meci extrem de important pentru Brasov o eventuala necastigare a meciului de catre Brasov poate aduce o diferenta mare de puncte dupa meciul cu noi in favoarea UTA-ei. O eventuala promovare va aduce de la televiziuni la bugetul echipei in jur de vreo 2 milioane de Euro in vara nu crezi ca bine consumati poate sa ajute!

      0
      0
      1. Ai mare dreptate,de unde buget pt. asta daca nu ai finantare si sponsori puternici.In scurta perioada vei fi obligat sa abandonezi competitia chiar daca esti competitiv.
        Vezi Voluntari si Chiajna care au elefanti cu experienta si noi l-am dat pe Man la FCSB degeaba ,ca nu joaca si nu se mai aude nimic de el.La fel va fi si cu restul sperantelor de la UTA.Ce face Ciprian Rus si ala de la Pandurii.Cand vor veni la Arad cei plecati si Tucudean vom mai spera….

        0
        0
  12. Salutari, vad tot felul de comentarii cu capacitatea stadionului 12500 si doar 300 locuri de parcare, de exemplu in Italia stadionul din Verona are maxim 200 de locuri de parcare din care 150 is pentru echipa adversa deci pentru gazde vreo maxim 50 la o capacitate a stadionului undeva pe la 30000 de locuri, lumea parcheaza pe unde poate dar majoritatea vin cu mijloacele de transport in comun care circula normal. La Genova tot la fel si exemplele pe care le stiu personal pot continua. Asa ca cele 300 de locuri s-ar putea sa fie destule. Problema ca noi suntem comozi doar nu mergem noi cu tramvaiul ne urcam in masina si hai la meci. @Daniel un stadion de 12500 este arhi suficient pentru Arad cand noi abia ne adunam la meciuri 1000 de oameni iar exemplul tau cu meciurile cu Timisoara aduc oameni care vin la meciuri doar pentru a sudui pe Timisoara multi necunoscand nici 5 jucatori de la UTA (In meciul din tur cu Poli au fost oameni care intrebau care e Botis s-a tuns despre ce vorbim). Corect @stroe problema cea mai stridenta e ca nici eu personal nu cred ca stadionul va fi gata si daca stadionul va fi gata gazonul nu prea cred. Transportul si cazarile cat costa in Divizia B extrem de mult te doare capul marea majoritate a echipelor sunt in jurul Bucurestiului sau mai departe in afara de Poli restul is departe. @dascalul si eu cred ca jocurile sunt facute pt Juventus Brasovul intr-o tara normala cu fotbal sanatos nici nu ar trebui sa se gandeasca la promovare nici nu ar avea voie insa in Romania vorbim de altceva iar transferurile pe care le face sunt facute si in alte scopuri iar vedetele transferate sunt niste esapari. Forza UTA

    0
    0
  13. Lupta pt. promovare o sa fie foarte disputata. De la locul sapte in sus, toate echipele au sanse sa promoveze direct sau pt. un loc de baraj !!!

    0
    0
  14. Sa facem politica in alta parte zic unii. Oare sa-i tragi de maneca pe edili si sa le spui ca nu e ok ce fac inseamna ca faci politica?

    0
    0
  15. Daca Neumanul avea macar 15 000 locuri,aradenii poate vedeau vreun meci international,asa niciodata, chiar de UTA iese campioana !Vechiul Neuman avea 17 000 locuri,deci atunci baronul a gandit pozitiv,nu ca cei de astazi….!Propun sa se faca urgent 2 tribune si suprafata de joc sa fie cu incalzire,iar cand sunt bani multi sa se termine peluzele ,altfel Neumanul se termina la ,,pu(o)livara,,!Nici nu cred ca se vrea promovarea de catre unii in situatia actuala,ci doar din gura spun ca se vrea liga 1.Oare de ce nu s-a adus un atacant bun ?????si doamne fereste de un esec acasa cum a fost pe vremea lui Popica,atunci incep ,,vaicarelile,,In orice caz daca batem la Braila si pe Tantar la noi,promovam de pe locul 2,altfel nici o sansa la baraj…Of, Nagy ce vei fi pomenit…pentru infrangerea de pomina dupa min.90 de la Brasov.Sincer dupa 1972,UTA se cam zbate si e fara realizari notabile si s-a invatat cu B-ul precum porcul cu latura….Din 1953 in Cupa Romaniei n-am avut succese,ci numai infrangeri rusinoase de la diversi desculti.Doamne da sa iese bine,dar e greu cu UTA in conditiile actuale si nu vreau sa dezamagesc pe sustinatorii ei,dar lipsa stadionului spune multe!Hai UTA !

    0
    0
    1. Si ce treaba are stadionul din Sebis cu UTA? OK, o fi peste Siria si discutabil daca este peste cel de la Cris insa s-a optat Siria in baza colaborarii cu UTA.
      Primarul Bot si Siria au fost gazde bune pentru UTA, mi se pare de bun simt sa fi avut ei prioritate chiar daca o alta solutie ar fi fost si stadionul de la Cris.

      Sebisul era exclus din start, nu bate nimeni aproape 200 km (dus intors) doar ca sa joace UTA acolo. In plus de asta la cat de plin de venin a fos Feies si la cat de urat v-ati comportat cu UTA ma mir ca emiteti pretentii.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button