21/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Primarul Șiriei promite: „Ne vom ridica la nivelul așteptărilor. O onoare să găzduiești echipa fanion a județului”

Am trăit s-o vedem și pe asta. Poate cel mai puternic brand al municipiului Arad va fi „exilat” în județ pentru un întreg retur de campionat. În oraș nu se mai găsește un gazon demn de numele și pretențiile echipei pregătite de la Laurențiu Roșu, astfel că Șiria își va deschide porțile (și) pentru echipa de seniori a UTA-ei.

A făcut-o deja la meciurile oficiale ale formației de Liga 4-a anul trecut și cele de juniori și Liga a 3-a în acest sezon. Acum, localitatea de baștină a lui Ioan Slavici va găzdui duelurile de foc pentru Liga 1, iar autoritățile locale sunt pregătite să facă orice sacrificii pentru a pune și ele umărul la o mult visată promovare. „Personal, o așteptam pe UTA și mai devreme la Șiria. Cât am fost și eu fotablist, am jucat și pe Motorul și știam cât de rău e terenul mai ales când plouă mult. Sigur, nu e o situație prea plăcută pentru orașul Arad, dar dacă tot s-a ajuns aici trebuie să punem cu toți umărul pentru a-i fi bine echipei la primăvară. Am discutat cu cei de la UTA, am înțeles că se va monta o tribună mobilă în spatele uneia dintre porții, de aproximativ 500 de locuri, dar capacitatea stadionului poate fi mărită și prin instalarea altor tribune. Probabil, va trebui montat și un gard între aceste tribune și teren, dar această lucrare o vom face rapid, poate chiar din fondurile comunității noastre. Continui să susțin că pentru Șiria e mai important să găzduiască meciuri de Liga 2-a, o echipă de nivelul UTA-ei, decât să aibă o echipă de Liga a 4-a sau a 5-a, ce cheltuie bani fără o finalitate exactă”, susține primarul Șiriei, Valentin Bot.

Noul stadion „Otto Grefner” a fost inaugurat în 2011 chiar de UTA, într-un meci în nocturnă disputat în compania fostei divizionare a patra, Șiriana Șiria. „Am câştigat un proiect pe Ordonanţa 7 a Guvernului. Am renovat stadionul, iar în urma finalizării lucrărilor de modernizare facem inaugurarea. Consider că, după stadionul echipei UTA, stadionul din Şiria este cel mai frumos din judeţ”, spunea Bot în urmă cu aproape 6 ani, anticipând – oarecum – mutarea din această iarnă.

Vechea arenă din Podgorie a intrat în circuitul fotbalistic în 1946, purtând acum numele unui fotbalist emblematic pentru Șiria. Capacitatea tribunei este de 680 de locuri, dar „oficialii” arădeni o vor ridica până la cel puțin 1100 de locuri. Probabil, la solicitarea suporterilor arădeni, deja inflamați de ideea de a pleca din Arad pentru a asista la partidele echipei de suflet, se vor mai adăuga și alte locuri. „Fiind onorați să găzduim echipa fanion a Aradului, suntem dispuși să ajutăm cu tot ceea ce putem pentru a nu-i lipsi nimic echipei. Gazonul a fost bine întreținut pe tot parcursul iernii, vestiarele sunt și ele în stare bună, stadionul e – de altfel – omolgat deja pentru Liga 2-a, eu zic că ne vom ridica la nivelul așteptărilor. Pe de altă parte, aș fi ipocrit să nu recunosc că și imaginea comunei Șiriei va avea numai de câștigat odată cu găzduirea celui mai titrat club de fotbal din Provincie”, a adăugat primarul localității aflate la 25 de kilometri distanță de municipiu.

Adversarii pe care îi va întâlni pe teren propriu în acest sezon al Ligii 2 UTA Bătrâna Doamnă: Metalul Reşiţa (4 martie), FC Braşov (18 martie), Luceafărul Oradea (1 aprilie), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (15 aprilie), Olimpia Satu Mare (26 aprilie), Unirea Tărlungeni (desfiinţaţă – 6 mai), CS Baloteşti (24 mai) şi Chindia Târgovişte (3 iunie).

0
0
%d blogeri au apreciat: