31/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ultimele retușuri la Șiria! Cum arată arena „Otto Greffner” și la ce mai au de lucrat utiști până la omologarea de joi?

Startul campaniei de primăvară a fost ratat de utiști, care – însă – nu au timp să-și lingă rănile. Luni, 6 martie, găzduiesc una dintre formațiile ce s-au întărit masiv în această iarnă, iar un nedorit pas greșit ar putea fi deja vital în lupta pentru promovare.

Misiunea nu va fi deloc simplă pentru arădeni și asta pentru că există și factorul teren. Practic, Gligor et. comp. vor avea doar două antrenamente în plus față de adversarii lor pe gazonul din Șiria înainte de confruntarea pe puncte, dar – până la urmă – riscul a fost asumat în momentul în care s-a decis plecarea de pe „Motorul”.

Cert este că autoritățile locale din Șiria, dar și persoanele din cadrul clubului fanion au făcut eforturi ca  jucătorilor și suporterilor să nu le lipsească nimic la prima descindere oficială pe arena „Otto Greffner”. Tribunele au fost amplasate în spatele celor două porți, una de aproximativ 300 de locuri, pentru susținătorii gazdelor, alta de 50 pentru vizitatori. Bannerele sunt și ele la locul lor, de jur împrejurul terenului, unele fiind vizibile și de pe clădirile din preajmă. Căsuțele cu materiale promoționale au ajuns și ele în icinta stadionului. La această oră, lucrările de amenajare a stadionului sunt în proporție de 80% gata, iar până joi, ziua în care Cristian Petropulos va inspecta arena de la poalele Cetății, totul ar trebui pus la punct.

De altfel, președintele Asociației Județene Alba a fost cel care a omologat și în vara trecută stadionul „Otto Greffner” pentru jocurile de acasă ale Șoimilor Pîncota, ocazie cu care a dat niște derogări de care UTA trebuie să țină acum cont. Acum câteva luni, Petropulos sesiza că nu există un sector al susținătorilor echipei adverse delimitat de restul spectatorilor, dar și că lipsește punctul de organizare al trupelor de jandarmi. În fine, lipsea și tabela de marcaj, utiștii studiind încă posibilitatea de a o muta pe cea de la „Motorul”, mai ales că ea ar putea fi legată fără probleme la o sursă de curent.

„Eu zic ca omologarea va fi obținută fără probleme. La Șiria liniștit s-ar mai putea crea niște locuri, iar atunci stadionul ar putea găzdui chiar și meciuri de Liga 1. E păcat că acest prim meci e programat luni, la o oră greu accesibilă unor suporteri din Arad, dar sunt convins că locurile se vor ocupa în întregime. Să nu uităm că UTA e echipa fanion a județului și e de așteptat să vină lume și din localitățile învecinate. Personal, sunt mulțumit de cum au decurs toate lucrările de amenajare, mai avem de făcut mici retușuri, dar Șiria va fi pregătită să găzduiască primul meci al echipei mari de la UTA”, a menționat Valentin Bot, primarul comunei de baștină a lui Ioan Slavici.

Să mai spunem că, din informațiile noastre, alte două echipe își vor mai disputa partidele din retur pe „Otto Greffner”. Este vorba despre „satelitul” din Liga a 3-a al „roș-albilor” și formația de fotbal feminin, AC Piroș Security.

Mai jos vă redăm în imagini stadiul la care se află lucrările de amenajare a stadionului din Șiria:

0
0
%d blogeri au apreciat: