UTA Arad

Drăgan e și în noua comisie pentru relația Liga 2-a – FRF! UTA e direct interesată să se evite în acest sezon un nou „caz Rapid”





Din câte se pare, problemele penale ale lui Gheorghe Chivorchian (Juventus București) l-au tras pe acesta pe linie moartă, iar comisia pentru relația Liga 2-a – FRF, formată după întrunirea de la Cheile Grădiștei de săptămâna trecută, are un nou președinte. Este vorba despre Auraş Braşoveanu (Dacia Unirea Brăila), ajutat din postura de vice de Ştefan Stana (Metalul Reşiţa). Membrii au fost aleşi sau confimați: Claudiu Drăgan (UTA), Constantin Stancu (CS Mioveni), Marcel Ghergu (Chindia Târgovişte) şi Marius Cociu (ASU Poli Timişoara). În plus, secretarul comisie a fost desemnat Gabriel Bodescu, care este şi secretar adjunct al FRF.

Scopul acestui grup format din şase conducători de cluburi este de a identifica şi a discuta problemele din Liga 2 şi ulterior de a le prezenta în Comitetul Executiv al FRF. Una dintre ele, a fost și fost rezovaltă parțial de CEX vinerea trecută și anunțată prin următoarea completare la ROAF: “În situaţia în care la finalul sezonului competiţional echipa din Liga a 2-a ce are dreptul de a participa la jocul de baraj pentru promovarea în Liga I nu îndeplineşte condiţiile de participare în Liga I, jocul de baraj urmează a fi disputat de următoarea cel mai bine clasată echipă din Liga a 2-a care îndeplineşte condiţiile de participare în Liga I”. La finalul campionatelor din Liga 1, respectiv Liga a 2-a, ocupanta locului 6 din play-out-ul primei ligi, respectiv ocupanta locului 3 din liga secundă, se vor întâlni într-un baraj tur/retur pentru menţinerea/promovarea în Liga 1.

Dar ce se întâmplă dacă una dintre ocupantele primelor două locuri  falimentează, așa cum s-a întâmplat cu Rapidul vara trecută? Este o întrebare la care CEX-ul nu a răspuns deocamdată prin nicio hotărâre și, din informațiile noastre, pasează pisica în curtea Ligii Profesioniste de Fotbal. Doar la inițiativa acesteia din urmă s-ar putea face schimbări la ROAF pe acest subiect de altfel fierbinte.

Așadar, există premizele să avem de-a face cu un nou „caz Rapid” la finalul prezentei stagiuni. Vă reamintim că odată falimentată, gruparea giuleșteană a fost înlocuită cu prim divizionara ACS Poli Timișoara. Teoretic, FC Brașov, echipă aflată în zona promovabilă, e și ea serios amenințată cu colapsul, dar regulamentul nu e deocamdată favorabil următoarelor clasate.

Rămâne de văzut dacă organismul din care face parte și Drăgan va reuși să schimbe ceva sau Liga 2-a va fi privită ca și până acum discriminatoriu. Și, până la urmă, inclusiv prețul foarte mic obținut de cluburi în urma cedării drepturilor de televizare are strânsă legătură cu atitudinea forurilor conducătoare ale fotbalului românesc. Păi ce interes să mai suscite în rândul telespectatorilor eșalonul secund când promovatele se pot decide la Tribunal și nu pe teren?

Poate mai multe detalii ne va chiar Claudiu Drăgan, care va veni în fața presei mâine, cu ocazia conferinței săptămânale. Absent (sperăm motivat) este Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button