Fotbal judetean

Repetiție convingătoare: Șoimii Lipova – Voința Mailat 4-0





Dacă majoritatea prim divizionarelor județene au fugit de suprafața sintetică înainte cu o săptămână de reluarea campionatului, Lipova a rămas pe „Șega”, terenul pe care – de altfel – va juca  în primăvară pentru a da piept cu Mailatul. Amicalul a avut 110 minute, o ultimă repetiție reușită în special pentru „șoimi”.

Scorul reflectă raportul de forte, viceliderul Ligii a IV-a având o viteză în plus. Voința și-a propus să stea bine în defensivă și acționeze în special pe contratac. Showul a fost deschis de Piț cu un șut frumos de la 20 de metri, iar penalty-ul transformat de Vasinc a stabilit scorul primelor 55 de minute. Imediat după pauză, același Vasinc a găsit colțul lung al porții adverse cu un șut în cros, iar Calvin a rotunjit scorul cu o reluare simplă din apropiere, după ce portarul Mailatului respinsese șutul lui Orza.

Jocul echipa lipovane începe să se apropie de pretențiile lui Flavius Săbău. „Față de meciul cu Pecica, am avut acei 2-3 metri în plus de explozie care fac uneori diferența. Adversarul s-a apărat aglomerat azi, ceea ce mi-a convenit, fiindcă îmi doream să văd cum reușim să desfacem o astfel de echipă. Și, eu zic că ne-am descurcat destul de bine,  mai ales că, pe lângă goluri, ne-am mai creat și alte ocazii. Acum rămâne să ne facem la fel de bine treaba și în campionat. Ne convine că meciurile de acasă le vom juca pe sintetic, căci ne putem dezvolta cât mai bine jocul de posesie”, a menționat  tânărul antrenor al Lipovei.

De partea cealaltă, Mailatul se bucură că poate conta și pe Rancov, care se alătură altor cinci achiziții efectuate în această iarnă: Lazăr, Gabor, Ciucifara și Roșu, de la UTA și  reinventatul Caba. „Am jucat slab azi, dar important este ceea ce facem în campionat. Ne-am pregătit cât am putut de bine, sperăm să câștigăm punctele ce vor permite să jucăm și la anul în Liga 4-a”, a spus și Radu George, tehnicianul „alb-verzilor”.

Formații:

Lipova: Bujor – Koscis, Calvin, Bercu, Coste (70 Denuț) – Piț (65 Orza), Simion (70 Abel), Bier (70 Edu), Gherghel (65 Șulumbrechean ) – Trabalka (56 Filimon), Vasinc (65 Cotoc)

Mailat: Barabaș – Gabor, Al. Lazăr, Bălă, Ciucifara – Caba, Morariu – Epure, Mateucă, Roșu – Rancov. Au mai jucat: Lazea, Bâtea Ungureanu, Cheșa, Cernat, Căliman, Covaci.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button