UTA Arad

Petre, convocat la naționala României de tineret! Utistul întâlnește Rusia și Danemarca în Spania





Selecționerul Daniel Isăilă a anunțat lotul reprezentativei Under 21 pentru turneul de pregătire programat în Spania, în perioada 21-28 martie. Cu această ocazie, „tricolorii” vor susține și două meciuri amicale, cu reprezentativa Rusiei, pe 24 martie, și cu Danemarca, pe 27 martie.

Cele două partide de verificare vor fi primele meciuri ale lui săilă pe banca tehnică a reprezentativei Under 21 înaintea startului preliminariilor pentru turneul final al Euro 2019, care va avea loc în Italia. Reunirea e programată pentru duminică, 19 martie, iar plecarea în sudul Spaniei se va face pe 21 martie.

Printre fotbaliștii convocați se află și atacantul UTA-ei, Adrian Petre. Golgheter în Liga 2-a, la egalitate cu „veteranul” Hadnagy, arădeanul de 19 ani nu putea fi ignorat de noul selecționer, chiar dacă e unul dintre cei mai tineri jucători din lot. „E un pas înainte în carieră, mă motivează și mai mult această convocare. Următorul obiectiv ar fi promovarea cu UTA și un loc în prima reprezentativă a României”, ne-a declarat Petre, care va disputa, duminică dimineață, partida din cadrul etapei a 25-a cu FC Brașov, iar seara va trebui să fie deja la București.

Autor al 22 de goluri în această stagiune a ligii secunde, Adi Petre nu va lipsi de la niciun meci oficial al echipei sale și asta pentru că „Bătrâna Doamnă” are etapă liberă în weekendul 24-26 martie. Arădeanul are companie selectă sub „tricolor” și anume: Relu Stoian (Juventus București), Arpad Tordai (FC Viitorul), Cătălin Cabuz (Chindia Târgoviște) – portari; Alex Pașcanu (Leicester City), Tiberiu Căpușă (FC Viitorul), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Ionuț Nedelcearu (FC Dinamo), Răzvan Popa (Burgos FC), Alin Dudea (FC Dinamo), Paul Iacob (FC Brașov), Vlad Olteanu (Sepsi OSK), Andrei Radu (Aris Limassol), – fundași; Marco Dulca (Swansea City), Dragoș Nedelcu (FC Viitorul), Andrei Cicâldău (FC Viitorul), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Carlo Casap (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FC Botoșani), Ianis Hagi (Fiorentina), Vlad Dragomir (Arsenal), Patrick Petre (FC Dinamo) – mijlocași; Mihai Dobre (Bournemouth), Robert Răducanu (Concordia Chiajna), Florinel Coman (FC Viitorul) – atacanți.

Drumul spre Euro începe în Liechtenstein

Tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2019 s-a desfășurat la finalul lunii ianuarie, la Nyon. Selecționata noastră formată din fotbaliști născuți începând cu 1 ianuarie 1996 a fost repartizată în Grupa 8, alături de Portugalia, Elveția, Țara Galilor, Bosnia Herțegovina și Liechtenstein.

Preliminariile sunt programate să înceapă în luna martie a acestui an, urmând a se încheia în noiembrie 2018, odată cu disputarea meciurilor de baraj. Selecționata noastră va disputa însă primul joc oficial pe 13 iunie, în Liechtenstein.

Grupa României în preliminariile CE 2019

Portugalia
Elveția
ROMÂNIA
Țara Galilor
Bosnia Herțegovina
Liechtenstein

PROGRAM

13.06.2017 Liechtenstein – ROMÂNIA

01.09.2017 Bosnia – ROMÂNIA

05.09.2017 ROMÂNIA – Elveția

06.10.2017 Elveția – ROMÂNIA

10.11.2017 ROMÂNIA – Portugalia

14.11.2017 Țara Galilor- ROMÂNIA

07.09.2018 Portugalia – ROMÂNIA

11.09.2018 ROMÂNIA – Bosnia Herțegovina

12.10.2018 ROMÂNIA – Țara Galilor

16.10.2018 ROMÂNIA – Liechtenstein

*Se califică direct la turneul final câștigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la Campionatul European.Turneul final va fi găzduit de Italia, echipă calificată direct.

16 comentarii

  1. Daca o sa joace , si o va face bine , prețul lui va putea urca spre o suma cu 6 cifre , prețul lui real de altfel după părerea mea !!!! Naționala de tineret e un pas mult mai mare decit under 19 !!!!! Sper sa fie un exemplu si pentru ceilalți , nu mai puțin talentati !!!!! Acum se vede cit de aproape este sa se rateze Man . Mare , mare păcat !!!!

    0
    0
    1. Vrei sa spui o suma cu 6 zerouri 🙂 . Dar asa este , ar putea fi rampa lui de lansare ( alaturi de prpmovarea cu UTA ) in elita fotbalului .

      0
      0
  2. Da ai dreptate, cu 6 zerouri . In plus ar aduce un imens capital de imagine pt UTA daca se va transfera pe o suma consistenta in străinătate !!! Pentru ca trebuie sa fin constienti , mai devreme sau mai tirziu va fi transferat !!!

    0
    0
  3. Din Liga 2 niciodata , dar din Liga 1 ar fi posibil dar doar cu doua conditii indeplinite , Petre sa fie titular constant la U21 si pe cat posibil cu goluri cat mai multe, iar noi sa il pastram cel putin inca un an la echipa in Liga 1 ( bineinteles sa promovam sezonul asta , pentru ca altfel nu cred ca il vom mai putea pastra )

    0
    0
  4. Ca sa nu pateasca ceea ce a patit Man, mai bine s-ar transfera la Viitorul lui Hagi, bineinteles daca va avea oferta.Hagi promoveaza tineretul,echipa Viitorul are un lot cu jucatori talentati si cam de aceeasi varsta.Plus ca Hagi vinde bine si in campionatele din strainatate.Oricum la lotul de tineret majoritatea sunt de la Viitorul – echipa pe care UTA a eliminat-o din Cupa Romaniei la categoria Elite Under 19 anul trecut si cu care s-ar putea intalni si anul acesta in semifinale sau chiar in finala.
    Sa dea Dumnezeu ca Petre si colegii sai sa fie sanatosi si sa aiba noroc.

    0
    0
    1. Sa fim seriosi: Hagi nu are bani pentru Petre, Hagi vrea sa faca afaceri prin care va dori sa cumpere ieftin si sa vanda el pentru a-si pastra profitul consistent.
      Adi ar mai trebui sa ramana la UTA macar un an. Daca promovam, este foarte probabil sa plece afara direct de la UTA indiferent ce ar comenta unii carcotasi care mai nou nu mai pot ei de grija UTA-ei sau al lui Petre

      0
      0
  5. Mai Nick, nu te supara ,dar de ce zici ca UTA. nu are echipa de liga1a !!! Normal era sa spui ca, niciuna dintre echipele de liga2a nu are lot de liga1, asa era corect sa te exprimi, dar sa sti ca oricare dintre echipele care v-or intra in liga1,se v-or schimba datele problemei in privinta loturilor de jucatori. Referitor la Man, imi pare foarte rau de el ca a ajuns sa fie un anonim in fotbal la varsta lui ,cand ma gandesc la ce valoare avea la UTA. Acum a ajuns sa fie sclavul FCSB-ului !!! Este adevarat ca in locul lui a ajuns Valceanu,un jucator foarte bun din puntul meu de vedere.

    0
    0
  6. tot o dati pe aici ca nu avem lot de liga 1, voi ce ati vrea la vara sa fie adusi 100 de jucatori sa fie schimbat tot lotul UTA de azi cu maxim 3-4 jucatori rezista linistit in liga 1. Cand s-a promovat in B tot asa ati zis ca retrogradam cu echipa aceea nu am retrogradat am ajuns cu un picior in liga I. Anul acest ziceti ca nu avem lot de promovare pai noi avem dupa parearea mea cel mai bun lot din liga 2. pai hai sa luam meciul de la Mioveni ce rezerve au intrat Tanase, Adili si Andor, pe banca ramanand Copaci, Stahl si Picioni toti cu fete de titulari in alte echipe Am avut accidentati 4 oameni care puteau fi titulari Muntean, Curtuius, Burla si Polgar. despre ce naiba vorbim daca nici asta nu e lot bun atunci ce ne mai trebuie. Noua ne trebuie un fundas dreapta unul central un mijlocas central care sa stie sa faca jocul si eventual un atacant. Ideea ca pentru a nu avea probleme noi trebuie sa dam sanse tinerilor din lot sa creasca si sa vindem sa traim. Hagi traieste din asta noi la randul nostru avand o pepiniera buna trebuie sa ajungem sa facem acelasi lucru. Terminati cu prostiile ca trebuie sa aducem toti mercenarii care o sa ii doara undeva de UTA isi iau bani si apoi UTA retogradeaza si iar se alege praful. Forza UTA victorie cu Brasov.

    0
    0
  7. Nu am spus ca nu avem lot de liga 1 am spus doar ca nu vom promova echipa sa zicem can avem dar mai trebuie multe alte lucruri sa promovam pe care nu le avem

    0
    0
  8. corect NICK nu avem multe lucruri pentru a promova insa anul asta e un tren bun pe care nu trebuie sa il scapam avem echipa ok sacrificam un an de liga 1 (jucam unde putem nu am fi prima care face asta) insa cand se termina stadionul echipa va fi invatata cu liga 1 jucatorii tineri o sa aibe experienta mai mare iar in urmatorul sezon se poate incerca mai mult insa sa mai ramanem un an in liga 2 poate insemna o plafonare din partea multora asta ca o parere.

    0
    0
  9. Nu e vorba doar de stadion nu aven infrastructural nu avem conducere scuza ma gradinaru e departe de a fii conductor de liga 1 cel mai important nu avem un investitor daca il ia DNA ul pe falca IAR nu mai avem echipa si mai Sunt multe lipsuri

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button