UTA Academie

Restart în Liga Elitelor: Prezența la turneul final, un deziderat posibil pentru juniorii UTA-ei





În weekend, se reiau și întrecerile în Liga Elitelor la fotbal, acolo unde clubul UTA are angrenate echipe la ambele categorii de vârstă. Ambele fac parte din plutonul fruntaș după prima jumătate a campionatului și speră să ajungă în „careul de ași” la nivel național.

Oprescu: „Pregătim jucători pentru prima echipă, dacă rezultatele ne duc în finală cu atât mai bine”

Din păcate, 2016 s-a încheiat cu un insucces pentru juniorii mari ai „Bătrânei Doamne”. După ce au condus cu 1-0 la pauză, utiștii au cedat cu 2-1 chiar pe „Șega”, împotriva Centrului de Excelență Timișoara. Astfel, arădenii au alunecat pe poziția a cincea a clasamentului, cu mențiunea că au un meci mai puțin disputat decât formațiile învecinate. La nivel de lot, nu au fost modificări. Nu a plecat nimeni, nu a venit nimeni, cu mențiunea că Laurențiu Roșu va avea un rol important, atâta timp cât poate împrumuta etapă de etapă trei-patru jucători din circuitul primei echipe. „Primul nostru obiectiv a rămas neschimbat, adică pregătim jucători pentru prima echipă. Bineînțeles, în toate competițiile vom juca la victorie, iar dacă rezultatele ne duc în finală cu atâta mai bine. Problema noastră este că va trebui să fim inspirați când împărțim loturile de Liga 3-a și Elite și asta pentru că vor fi săptămâni în care meciurile se suprapun. Nu mai departe de vineri, Under 19-le joacă la Târgu Mureș, iar <<satelitul>> la Sebiș, trebuie să facem două echipe echilibrate, în așa fel încât să încercăm să câștigăm ambele partide”, ne-a declarat Dan Oprescu, antrenor la UTA II, alături de Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin.

Bogoșel: „Mai puternici decât în toamnă, credem cu adevărat în prezența la turneul final”

UTA Under 17 a fost o surpriză plăcută în turul seriei de Vest al Ligii Elitelor. Arădenii au legat o serie incredibilă de victorii, ce i-au cocoțat până pe poziția secundă în clasament, la 2 puncte în spatele liderului Ardealul (care a pierdut un singur meci tot sezonul chiar la Arad) și la 8 în fața principalelor urmăritoare, Csikszereda Miercurea Ciuc și Centrul de Excelență Timișoara.

Tot ce au de făcut puștii lui Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Sandu Țamboi în cele 9 partide rămase de jucat în acestă primăvară este să reziste asaltului formațiilor din spate, iar la vară îi așteaptă finala de la Mogoșoaia. „Începem vineri, la Târgu Mureș, noi sperăm cu o victorie. Venim după două luni pline de pregătire, în jur de zece meciuri amicale și două achiziții importante, ce aduc calitate lotului. Vorbesc despre mijlocașul Alex Stan, de la Steaua și atacantul George Boștină, de la Deva. Ambii pot fi oricând o soluție, chiar dacă acesta din urmă e născut în 2001 și uneori trebuie să-și schimbe atitudinea față de fotbal. Talent are cu carul, dacă înțelege să țină capul jos și să muncească va ajunge departe. I-am resuscitat și pe Mutică și Toda, cu mențiunea că ambii încă trebuie să-și intre încă în ritmul de competiție. Obiectivul rămâne calificarea la turneul final, cu mențiunea că acum toți credem cu adevărat în atingerea lui. În rest, sunt și băieți care pot face deja pasul la UTA II, la Liga 3-a, ne-am bucura pentru ei dacă ar debuta în această primăvară”, a menționat Costel Bogoșel.

Delegația UTA-ei Under 17 pleacă mâine spre Târgu Mureș, unde vineri, de la ora 14, dispută primul meci oficial al anului, cu Centrul de Excelență Târgu Mureș.

FOTO: UTA Media Design









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button