UTA Arad

Roșu: „Am făcut un meci slab, de acum înainte nu mai depindem doar de noi”





UTA a pierdut pentru prima dată de când s-a mutat, prin „grija” administrației locale arădene, la Șiria. Momentul ales fost cum nu se mai poate mai prost. Cu cele trei puncte luate azi, FC Brașov o egalează la puncte pe formația „roș-albă” și a reintrat cu șanse mari de reușită în cursa pentru promovare.

La final, Laurențiu Roșu a recunoscut că echipa sa nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. „A făcut un meci slab, mai ales în prima parte. Nu am reușit să legăm pasele așa cum ar fi trebuit, nu am fost agresivi, am stat departe de adversari. Practic, așa am luat și primul gol, cu jucătorul Brașovului plecând de la mijlocul terenului. Ne-a căzut rău acea reușită a lor, doar ce începuse partida și nu am reacționat așa cum trebuia. În plus, am greșit și la executarea cornerelor, a auturilor, a loviturilor libere. Fie am dat mingile afară, fie le-am dat direct la adversari. Am forțat la pauză cu Curtuiuș, dar se vede că a avut o perioadă de pauză. E adevărat, am avut situații de a marca, dar pe o neatenție în defensiva noastră a venit și golul lor  cu numărul doi. Puteam să reintrăm în joc dacă Petre ar fi marcat din penalty, nu a făcut-o, iar reușita lui Chindriș a venit prea târziu și nu am avut timp să mai facem nimic.  Păcat, era un moment bun în care să ne distanțăm de locurile 3 și 4, dar nu am putut și am fost egalați la puncte de Brașov. E clar că de acum nu mai depindem doar de noi, ci și de jocul rezultatelor. Suntem nevoiți acum să câștigăm și să așteptăm să vedem ce fac celelalte formații, dacă vorbim de promovare directă ca obiectiv. Nu renunțăm la luptă, mai sunt multe etape de disputat și vom lupta până la final”, a declarat antrenorul principal al UTA-ei.

Fostul internațional a încercat să găsească explicații pentru prestația modestă din prima repriză cu „stegarii”. „Principala problemă a fost că nu am reușit să combinăm, să ieșim cu pase din apărare. Jucătorii din ofensivă, Petre, Copil, Strătilă și Vâlceanu, au fost statici, nu s-au mișcat așa cum trebuia și nu au oferit soluții pentru cei care veneau cu mingea din spate. Astfel, am fost  foarte ușor blocați de FC Brașov. În partea a doua ne-am mișcat mai bine. Bazându-ne pe Curtuiuș, Andor și Muntean, am încercat să ajungem mai mult la poarta adversă, am avut situații mai bune”, a adăugat Roșu.

Înainte de meciul de azi, tehnicianul „Bătrânei Doamne” o vedea periculoasă pe FC Brașov la fazele fixe, dar golurile au venit de la jucătorii rapizi de benzi, steliștii Chitoșcă și Enceanu.  „Au au avut și o fază fixă periculoasă, la capu lui Iacob în bară, dar – într-adevăr – problemele mari le-am avut în special pe banda noastră stânga. Am fost surprinși și am luat ambele goluri din acea zonă”, a mai punctat Laurențiu Roșu.

FOTO: Ciprian Petcuț

21 comentarii

    1. Copil nu va mai fi nimic de el numai ca se da vedeta de cand a fost copil!!!Nu stiu de ce el titular si nu Andor!!! Sa stea rezerva ca asta merita sau sa plece inapoi la uta 2 unde a fost inainte!!!! Haide Uta!!!

      0
      0
  1. Stimabile, ești singurul vinovat pentru rezultatul de azi. Ce mesaj transmiți mata, când incepi cu un vârf intr-un meci in care ai nevoie de victorie ? Joci acasă, ai publicul de partea ta și totuși…Poate ne spui pe viitor care-i explicația pentru care Copil joacă in fața lui Andor, cu toate că-i ieșit complet din formă, in vreme ce al doilea a fost om de bază in tur ? Sau, poate ne explici de ce petarda Vîlceanu joacă tot meciul, când nu-i in stare să dea o amărâtă de centrare ? Să-i numeri pasele greșite, poate o să ai o revelație.. Și, nu, chiar nu ne interesează că ai muncit cu el la stână.Jocul prestat azi nu-l cumpără nimeni, domnule, iar eu trebuie să aleg intre două concluzii: ori ați trântit meciul, din nu știu ce considerente ori sunteți cel puțin naivi, asta ca să mă exprim decent.

    0
    0
    1. La dat cu acuzatii sunteti numarul 1. Numa gura e de voi, suporteri de doi bani. Iti raspund eu la intrebari: S-a inceput cu un singur atacant pentru ca Curtuius inca nu era pregatit 100% dupa ce a stat o saptamana pe tusa. Copil a jucat in fata lui Andor, pentru ca cel din urma inca nu e pregatit 100% nici el, aceeasi poveste ca si in cazul lui Curtuius. Pe Vilceanu e cam obligat sa-l bage, avand in vedere ca Burla e accidentat si e obligatoriu in permanenta sa avem 3 juniori pe teren. De aici reiese si ca Picioni nu a intrat al doilea varf, pentru ca atunci trebuia sa iasa din schema Vilceanu. Lămurit?

      0
      0
      1. Nu Vâlceanu ieșea din schema dacă juca cu Petre și Piccioni, era pe banca Copil. Și în repriza 2 putea fi înlocuit cu Marius Curtuius . Cam asta trebuia făcut.

        0
        0
      2. Nu-s lămurit deloc. Nu ințeleg pentru ce au avut nevoie de cantonament in Spania pentru un asemenea ”joc” . Fac ăia pressing in treimea ta și nu găsești soluții, meciul a fost pierdut la mijlocul terenului…mingi aruncate aiurea, se sare peste construcție…scuză-mă, dar pentru asta nu era nevoie de schimbarea antrenorului. Andor nu-i total refăcut ? In 30 minute face mai mult decât Copil in 5 meciuri….Munteanu, idem…a arătat bine cât a jucat, este ținut pe bacă…Vîlceanu, la ce arată pe teren, mănâncă un loc unui copil arădean pe nedrept.

        0
        0
    2. mor de ras…( dan ) spune ca a fost meci aranjat….mai dane la fc brasov bate vantul ( cred ca jucatorii au cel putin 3 luni de când nu au vazut vreun ban ) se asteapta bani din transferul lui chipciu la steaua…deabea se strang bani pt. deplasari ( nu intru in amanunte ) …ca sa cumperi un meci de la o contracandidata ma gândesc ca ai nevoie de o suma importanta…aradul a fost prin spania in pregatiri …fc brasov a facut pregatire de iarna intre blorurile din cartierul steagu rosu…iar zilele acestui club sunt numarate…sincer astazi va batut o echipa de ,,rupti,,…daca as fi presedinte la club la arad , i-as da afara pe toti , in general antrenorul lui ,,peste prajit,, care a fost cu echipa unde a vrut el…iar echipa nu a putut sta in ghete…la cum am vazut eu aradul cred ca veti mai lua batai , vine ,,bozgorii,, aia de la sepsi..si la cum jucati nu cred ca o sa-i bateti…daca nu ma insel v-au rupt si la sf. Gheorghe.

      0
      0
      1. Nu trebuia rezolvată problema neapărat cu bani…vă bateți cu noi pentru un loc promovabil…poate la noi nu se vrea incă promovarea, drept pentru care azi au mimat fotbalul iar Roșu a mimat un prim 11. In rest, sunt de acord…să ai condiții bune, cantonament in Spania și să prestezi așa cum ai făcut-o azi este prea mult.

        0
        0
        1. sincre…nu cred ca fc brasov va termina acest campionat , la noi sunt probleme mari…deplasarea la arad a fost facuta datorita domnului dochita ( un stegar cu suflet mare ) , omul ara o brutarie si ajuta si el cum poate clubul…dar nu poate sustiene sub nici o forma un club de fotbal..pt.noi este incredibila aceasta victorie…in nici un caz nu putem discuta de ,,arbitraj aranjat,, , blat,, etc..frate noi suntem o echipa de ,rupti,,..nu stiu cum de mai vin jucatorii la stadion…fundasul central (serban) a fost vineri la interviu la o firma din brasov pt. un job…hai sa nu mai intram in amanunte…sincer fc brasov a fost astazi o mare ,,minune,,

          0
          0
          1. pai aici ai punctat bine….da ..a fost o minune…care de fapt e cam explic de ne gandim ca buc nu prea vor depl lungi si le mai treb si cate un satelit….azi parca am vazut o sleata de stelisti si dinamovisti in galben…bravo

            0
            0
          2. Omule nu intelegi nimic , ai un suflet ,,murdar,, …brasovenii nu sunt nici stelisti nici dinamovisti…important este ca ne-am p … t pe voi

            0
            0
  2. Dl. Rosu , aici trebuie sa te contrazic , dimpotriva uitandu-ne pe clasament acum , depindem DOAR de noi nu de jocul rezultatelor. Castigi fiecare partida si ai locul 2 asigurat . E limpede…

    0
    0
    1. Imi cer scuze , am gresit , daca Brasovul castiga si el tot , ne ia fata la rezulatte directe . Dar cum nici noi si nici ei nu vom bate tot pana la final , e totusi prematur sa spui ca depindem de jocul rezultatelor pentru promovarea directa

      0
      0
  3. Nu inteleg de ce il tot fortati pe Copil atat. Decat cu el mai bine ii dai sansa lui Piccioni.
    Sa imi dea si mie explicatii cum e posibil ca tu echipa de locul 2 sa nu ai nici un sut pe spatiul porti ( inafara de penalty).
    Sa fie oare un nou an fara promovare ? Daca stadion nu e , mai bine nu promovam , si cedam meciurile ? Sa va fie rusine !!!

    0
    0
  4. Intradevar s-a pierdut astazi un meci de 6 puncte,deci UTA a fost repetenta…!Am sperat ca batem pe creierul Hainei de Blana,dar si de aceasta data tantaru ne-a traso,dar nu asa de dur ca-n toamna pe timpul lui nagy…Oare el cu cine a tinut,ca in nici un caz cu Rosu…?!Noi patimasii utisti am primit un dus rece, de nici hazna de mancare nu mai avem .Rosule scoate din echipa mainile moarte,gen piticul Valceanu ca nu pot sa-i mai vad…!Acum doar 10 % mai sunt ceva sanse la locul 3,dar cum jucam doar pe la 4-5 vom termina si ca s-o repari Rosule spun ca trebuie neaparat castigat in Colentina, ca ei deja sunt promovati !!!Dar jocul slab se poate repeta si-n alte meciuri si vezi daca fundasii utisti au ,,dormit,,la golul anulat lui Ayza(ei in 10) plangaciosii…s-au adresat CCA si au cerut liniori la Siria care au fost anti-uta…!Conducerea utista mai dorea un meci tare in pauza ,,Pancota,,,dar iar ne faceam de ras si le ofeream partenerilor de joc doar papa-bun si cheltuieli inutile…Baga-i Rosule in antrenamente tari ca astazi UTA a facuto de oaie.Imi pare rau si de National Sebis,ca prietenul Cr.Pacurar i-a incurcat de 2 puncte…,caci aradenele parca se mananca intre ele !Unul din conducerea Unirii A-I din liga 3 C4,spunea in tur la Zlatna ca Unirea sa piarda cu toate echipele din seria C4,doar pe UTA s-o bata.Asa a fost cu gol anulat in min.90 marcat de Covaci,caci asa au vrut arbitrii bistriteni…fiind singura victorie pe teren propriu a Unirii la Zlatna !!!!Si astazi iar ne-a fript dusmanosul Talnar …Bafta UTA si jocuri mai bune !FAlca vezi de stadion si mai lasa politica PNL-ista !Trezeste-te UTA !

    0
    0
  5. Urât din partea lui Roșu ca nu a adus nici o secunda vorba despre cum a gresit cand a facut echipa. Dupa declaratie am inteles ca pana la urma ar fi fost de vina doar Petre ca a ratat penalty si Curtuius Valceanu si Stratila care nu s-au demarcat mai bine si Miron care a visat in poarta. Roșu auto absolvit de orice vina azi. Repet, cam urât, nu mă așteptam.

    0
    0
  6. Lipsa totala de respect pentru spectatori si telespectatori.Echipa arata foarte rau.Se pare ca nu exista nici o strategie a conducerii pentru promovare ( credem ca se mimeaza dorinta promovarii. dar exista si o lipsa de valoare). Nu intelege nimeni pentru ce se insista cu Copil, dar si cu alti jucatori de valoare foarte scazuta. Apararea este foarte foarte slaba . E dureros ca in tricourile alb rosii in care au jucat legende ale fotbalului romanesc si european au ajuns astfel de nonvalori. Nimeni nu stie ce vrea aceasta conducere a echipei, nu exista transparenta ,nu exista comunicare , nu exista un plan pe termen mediu si lung, nimic nu se intelege. In modul acesta veti pierde suportul multor suporteri, pentru ca oamenii se satura sa vada lipsa de atitudine in joc, nici o dorinta de a juca pe linga valoarea foarte scazuta a multor jucatori.Daca conducerea avea un proiect sanatos nu vindea jucatori si cauta sa intareasca lotul intr-o perspectiva apropiata . Se da vina ca nu e gata stadionul , e adevarat si lucrul asta ,ca si autoritatile locale sunt foarte dezinteresate de fenomenul sportiv si extrem de neserioase in problema echipei.Toate concluziile duc spre ideea ca nu se vrea promovarea , totul fiind o amagire a suporterilor.Ar fi bine ca la UTA sa fie o transparenta , o comunicare deschisa sa stim cine raspunde de soarta echipei , care este politica clubului pentru promovarea tinerilor, pentru ca daca se vrea ceva consistent nu vindem imediat ce apare un tinar si aducem jucatori pe care nu-i vrea nimeni . Cine raspunde de destinele echipei UTA (cine este omul nr.1 in Club, cine sunt raspunzatori pentru ce se intimpla la echipa , cine abordeaza o strategie a Clubului). Sunt intrebari ale multor suporteri . Cit va mai dura haosul asta managerial . Intrebarea este valabila si pentru autoritatile locale care nu iubesc sportul si cultura in municipiul ARAD.

    0
    0
  7. Salutari, o declaratie putin deplasata a lui Rosu care acuza jucatori ca nu si-au facut treaba insa din pacate a cam avut dreptate. Petre are inca mari probleme cu echipe care au fundasi de valoare inca in aceste meciuri pare ca are probleme ii mai trebuie un pic de forta si nu este tipul de atacant care sa se bata cu fundasi el joaca pe devierile unui atacant de careu gen Curtuius. Valceanu si Stratila cu parere de rau sunt depasiti total in aceste momente Stratila nu mai joaca nimic fundasi il cunosc deja si ieri cu Brasovul fundasul lor stanga nu ia dat nici o sansa fiind foarte bine dublat de Goge mijlocasul stanga, iar Valceanu vrea multe insa se pierde in propriile diblinguri si pase aiurea. Problema cea mai grava este ca nici unul din cei 2 nu fac aproape deloc faza defensiva de multe ori atat Adili cat si Filaret erau in duel atat cu mijlocasul de banda cat si de fundasul advers care urca in ofensiva. Bine SS in 2 sezoane contra Brasovului in 6 meciuri nu a jucat nimic a fost cam 0 barat cu parere de rau. Copil din pacate are un meci bun cu echipe gen metalul Resita si 10 foarte slabe. Ca o comparatie la Brasov acelasi rol ca el a jucat Grigorie nici nu se poate compara faza golului 2 este perfecta pentru acesta cand din corp l-a facut pe Alin Gligor care avea primplanul la minge deviind perfect pentru cursa lui Enceanu care a marcat. Miron ca parere a facut cel mai slab meci in acest sezon a avut trei mingi pe poarta 2 goluri si o bara pe cand Iacob a scos un penalti si a aparat 2 mingi de langa bara. @darthept dreptate mare din pacate Rosu nu si-a recunoscut greselile s-ar putea ca aceste declaratii sa ii faca pe jucatori mai indolenti specific romanesc si cu parere de rau sa nu ajungem din nou la o demitere gen Roly care se stie pe langa limitarile lui a fost sapat de o parte din jucatorii.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button