UTA Academie

Oprescu a sesizat ziua mai slabă a tinerilor „roș-albi”: „Nu am avut prospețime după un weekend cu meciuri grele”





Cel puțin pentru prima manșă a semifinalei Cupei României Under 19, CFR Cluj și-a propus să limiteze daunele la Arad. A început meciul cu cinci fundași și un singur atacant, iar tactica a dat roade și pe fondul unui joc mai puțin reușit al „roș-albilor”.

În ciuda succesului cu 1-0, ce îi dau cel puțin 55-60% șanse la calificarea în ultimul act, așteptările erau ceva mai mari din partea celor aproximativ 300 de privitori, dar chiar și a antrenorilor utiști. „Nu ne-a ieșit jocul obișnuit, pe care l-am făcut până acum, în această primăvară, dar asta și pentru că echipa adversă a venit efectiv să se apere. A aglomerat jocul în jumătatea ei, în prima repriză chiar a aliniat trei fundași centrali și doi laterali. Pe de altă parte, noi încă nu reușim să ne descurcăm pe spații mici, jucătorii noștri au calități pentru spații ceva mai mari. Nici nu am avut nici răbdarea necesară să construim pe jos, iar starea terenului nu ne-a ajutat nici ea prea mult. Peste toate, nu am avut luciditate și prospețime. Să nu uităm că weekendul trecut, absolut toți jucătorii care au evoluat azi au avut meciuri oficiale și încă unele foarte grele la toate nivelurile, Liga a-2, Liga a 3-a și Elite”, a menționat Dan Oprescu, antrenor al UTA-ei II, alături de Cristi Păcurar, Adrian Ungur și Vasile Sin.

Întrebat cum se impart șansele de calificare în ultimul act după acest meci, fostul mijlocaș a adăugat: „Fiindcă nici CFR-ul nu a arătat mare lucru pe faza de construcție, s-ar putea ca meciul retur să ne favorizeze. Ei vor trebui să atace, iar noi vom avea la dispoziție mai multe spații de manevră. Și azi, la 1-0, în repriza secundă, când ei au trecut la sistemul cu patru fundași, au apărut și ceva ocazii destul de clare pentru noi. Păcat că nu am avut luciditatea necesară să le fructificăm și acum vorbeam în termeni ceva mai optimiști”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button