Alte sporturi

Aproape 300 de copii au concurat la faza pe județ a Olimpiadei Națională a Sportului Școlar la Cros: Un utist, printre câștigători!





Aleasă în urmă cu două săptămâni, noua conducere a Asociației Județene de Atletism a organizat, astăzi, prima competiție din mandatul său. La Lipova, organismul prezidat de Constantin Miclea și-a unit eforturile cu Inspectoratul Județean Arad pentru Olimpiada Națională a Sportului Școlar la Cros (etapa pe județ) rezervată elevilor de gimnaziu și liceu.

Pentru primul an, întrecerea s-a desfășurat sub denumirea ,,Memorialul Gheorghe Mărgineanu”,  în memoria regretatului antrenor dispărut dintre noi exact acum un an. La cele patru probe de concurs au luat startul în jur de 270 de copii, ordinea pe podium fiind următoarea:

Gimnaziu băieți (1500 metri)

  1. Andrei Buboi (Șc. Gimnazială Galșa)
  2. Cătălin Hapca (Șc. Gimnazială Bârzava)
  3. Alexandru Buga (Șc. Gimnazială Ususău)

Gimnaziu fete (1000 de metri)

  1. Valentina Gal (Șc. Gimnazială Șimand)
  2. Bianca Guțu (Șc. Gimnazială Birchiș)
  3. Rahela Filip (Șc. Gimnazială Ususău)

Liceu băieți (2000 de metri)

  1. Călin Gruiescu (Colegiul Economic Arad)
  2. Patrick Mocriș (Lic. Teoretic I.T. Nădlac)
  3. Vlad Păcurar (Colegiul E.G. Birta Arad)

Liceu fete (1500 metri)

  1. Ana Bodnar ( L.P.S. Arad)
  2. Adina Ileana (Col. Tehn. Ind. Alimentară Arad)
  3. Petruța Sidor (Lic. Teoretic Sebiș

După cum se observă, între liceeni s-a remarcat Călin Gruiescu, atacantul UTA-ei Under 17, pregătit la școală de Olivia Brosovszky. Premiile au constat în diplome, tricouri si cupe, câștigătorii urmând să participe la finala pe țară ce va avea loc la Botoșani, pe 22 și 23 aprilie.

Totodată, Constantin Miclea a devenit optimist cu privirea la transformarea „Gloria” în cea mai importantă arenă de atletism din estul Europei și asta cu sprijinul Federației de specialitate conduse chiar de arădeanul Sandu Ion. Asta, însă, ar însemna ca orice alte sporturi să nu mai „încapă” la Bou’ Roșu, acolo unde, recent, au intrat și fotbaliștii pentru antrenamente și jocuri amicale.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button