UTA Arad

UTA – Luceafărul, fără concesii pentru arădeni în drumul spre Liga 1





Teoretic, o partidă între două formații despărțite de 15 puncte ar trebui să fie ușor dezechilibrată. Mai mult, echipa mai bine clasată, respectiv UTA e gazda celor de la Luceafărul Oradea, o formație rămasă fără un obiectiv palpabil. E prea târziu ca „roș-albaștrii” să intre în hora promovării, iar de retrogradare nu se pune nici măcar atât problema. În schimb, formația arădeană cam evoluează cu Sabia lui Damocles deasupra capului meci de meci.

Dată jos de pe podiumul ligii secunde de FC Brașov și Sepsi Sfântu Gheorghe, „Bătrâna Doamnă” a înțeles că orice pas greșit îi poate fi fatal de acum înainte. Sigur, mai sunt destule meciuri până la finish, inclusiv meciuri directe de 6 puncte, însă aglomerația este destul de mare la locurile 2 și 3 încât să trăiești bazându-te pe acestea și pe jocul rezultatelor. Prin urmare, Luceafărul trebuie bătută cu orice preț mâine dimineață și, pe lângă puncte, onorată și prezența lui Emerich Jenei, care, la câteva zile după împlinirea frumoasei vârste de 80 de ani, va primi titlul de cetățean de onoare al comunei Șiria. Suporterii utiști s-au pregătit pentru acest eveniment, dar fără o victorie parcă acesta nu ar mai avea aceeași savoare.

Vorbind efectiv despre aspectele motivaționale și tehnice ale partidei de duminică, Laurențiu Roșu a precizat următoarele: „Ne-a durut înfrângerea cu FC Braşov, dar acum suntem concentraţi la ceea ce avem de făcut la partida cu Luceafărul Oradea. Oaspeţii formează o echipă tânără, pe care am văzut-o în meciul de la București, cu Juventus și cel de la Călărași, unde chiar a aliniat şase jucători sub 21 de ani. Îi au, însă, în atac, pe Arnăutu şi Marius Matei, doi atacanţi de mare valoare, pe care, dacă îi lăsăm să joace mingea în careu, vor fi extrem de periculoşi. Totodată, faptul că ei nu au presiunea rezultatului poate fi un avantaj, căci pot juca dezinvolt, însă, la fel de bine, acest lucru poate fi o armă cu două tăișuri. Cert este un singur lucru, trebuie să câştigăm cele trei puncte puse în joc”. Burlă, Stahl și Costin au fost lăsați în afara lotului de 19, din care – însă – fac parte Copil și Filaret, fotbaliști cu probleme de sănătate în această săptămână.

Dincolo, stafful tehnic al orădenilor, ce îi numără pe noul „principal”, Alexandru Kiss și ajutoarele sale, Cristian Lupuț și Ioan Papp Deac îi au în infermerie pe mijlocașul Țegle și atacantul Roșu. La ce lot numeros au, orădenii vor alinia fără probleme un „unsprezece” competitiv la Șiria, iar impresiile tehnicianului Kiss ar fi următoarele: „Îmi doresc să eliminăm greşelile individuale, care au fost un coşmar în ultimele etape. Ne propunem să jucăm deschis, curajos, nu ne vom cantona în apărare. Chiar am încredere că putem obţine un rezultat pozitiv duminică. UTA este o echipă foarte bună, dar cu Braşov cred că au făcut cel mai slab meci al lor. Au jucători de calitate pe faza ofensivă și mă refer la Petre, Strătilă, Curtuiuş sau Andor, fotbalişti care pot decide singuri un joc. Consider că UTA are potenţialul să se claseze la finalul sezonului pe locul 2, minim locul 3”,

Formații probabile:

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor, Copaci – Strătilă, Tănase, Chindriș, Andor – Curtuiuș, Petre.

Luceafărul:  Began – Balea, Bactăr, Hlinca, I. Ban – Codoban, Bedea – Balla, Arnăutu, Predescu – M. Matei.

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Bogdan Dragoș, Constantin Cantemir (ambii din Făgăraș). Rezervă: Dorian Barzuca (Lugoj).

Observatori FRF: Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Traian Marcu (Sibiu)

Devine deja o obișnuință faptul că la meciurile oficiale de la Șiria, clubul UTA pune la dispoziţie autocare pentru deplasarea la Şiria. Duminică, acestea vor pleca de la Podgoria (fosta Mimoza) începând cu ora 9.30, ultimul fiind programat la 10. La retur, ultimul mijloc de transport în comun va porni din fața arenei „Otto Greffner” la ora 13,15.









Un comentariu

  1. Suporteri utisti nu trebuie sa ne facem probleme cu Luceafarul ce a venit din C,deoarece maine castigam precis !E bine ca Balotestiul a facut egal cu BV,ca daca castigau brasovenii,nu mai aveam nici cea mai mica sansa la promovare.Asa,poate,poate cu victorii acasa si in deplasarea din Colentina in primul rand ! Hai UTA ! Astazi Ighiu-Deva 1-0,auzi d-le Feies de la Sebis !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button