UTA Arad

Emerich Jenei a devenit cetățean de onoare al Șiriei: „Am UTA în suflet”

La 11 zile distanță de la împlinirea frumoasei vârste de 80 de ani, Emerich Jenei a fost sărbătorit de utiști. Antrenorul de care se leagă cea mai mare performanță a fotbalului românesc la nivel de cluburi a fost întâmpinat cu căldură pe arena „Otto Greffner” din Șiria, cu ocazia meciului dintre UTA și Luceafărul Oradea. În aplauzele celor aproximativ 1200 de spectatori prezenți la meci, nea’ Imi, născut în satul arădean Agrișu Mic, a luat din mâinile primarului Valentin Bot, titlul de cetățean de onoare al comunei lui Ioan Slavici. „Ca și atitudine și conduită profesională, domnul Jenei este cel mai important reper din fotbalul românesc. Suntem onorați să-l avem azi în mijlocul nostru, mulțumindu-i pentru că a scris istorie”, a spus Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Însoțit de partenera sa în viață, dar și de Viorel Vancea, un alt fost jucător al „Bătrânei Doamne”, Jenei a fost copleșit de afecțiunea gazdelor. „Mă simt onorat pentru invitație la Șiria. Nu este un lucru mic să fii cetățean de onoare al unei comune. Mă mai bucur că am venit la o partidă de fotbal interesantă, văd că sunt și mulți spectatori, comparabil cu ceea ce vedem acum în Liga 1. Nu e plăcut faptul că UTA nu are deocamdată un teren în oraș, dar va avea un stadion cu multe locuri, modern și util. Când eram copil am avut bucuria de a juca pe acel stadion al baronului Neuman. Am și azi UTA în suflet, dar nu pot să nu țin și cu echipa cu care am făcut performanța unică în fotbalul românesc, greu de egalat deocamdată. Până la urmă, țin cu fotbalul și aș vrea să văd partide cât mai bune, între echipe care să ducă tradiția mai departe”, a punctat tehnicianul care în anul 1986 câștiga Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, într-o finală cu Barcelona, decisă de geniul unui alt arădean, portarul Helmuth Duckadam.

De menționat ar mai și că venerabilul om de fotbal a dat lovitura de începere a confruntării dintre formațiile ce reprezintă județul în care s-a născut și cel unde domiciliază. Apoi, a luat loc în înaltul tribunei de la Șiria, lângă o parte dintre membrii Old Boy’s UTA.

FOTO: Ciprian Petcuț

 

 

Comentarii Facebook

0
0

Un comentariu

  1. Fals !!! Unde o are pe UTA. in suflet cand el cand era pe metereze ,la fel ca si Dukadam ,nici gand sa pomeneasca de UTA. in toti acesti ani si in plus el tot timpul sa dat cu Oradea nicicum cu Aradul !!!

    0

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close