UTA Arad

Interzis pentru alți pași greșiți! UTA își joacă rămânerea în cărțile promovării la Afumați





Chiar dacă în vestiarul UTA-ei nu se mai vorbește despre promovare, este clar că obiectivul clubului nu a fost schimbat. Doar că, într-adevăr, prestațiile din ultimele două jocuri nu prea cadrează cu speranțele suporterilor, iar atunci ținta imediată sunt punctele. Primele puse în joc sunt cele de la Afumați, o echipă de mijlocul clasamentului, imprevizibilă, ce nu mai are presiunea obiectivului, îndeplinit demult ca urmare a valului de retrageri din eșalonul secund.

Totuși, antrenorul ilfovenilor susține că: „Ne dorim să terminăm cât mai sus în clasament, pregătind – totodată – sezonul următor”, iar doleanța are ceva acoperire, atâta timp cât, cu mici excepții, Afumațiul a avut evoluții destul de bune. Chiar în tur, la Arad, „galben-albaștrii” au pus destule probleme printr-un joc elaborat și destule faze de poartă. Atunci, destinația punctelor a fost decisă „capul” lui Strătilă la centrarea lui Burlă, jucători care în acest moment nu trec prin cea mai bun formă sportivă. „Cu Luceafărul chiar nu m-a impresionat cu nimic UTA, scăderea din jocul lor e evidentă. Nu că la noi ar fi mai bine, dimpotrivă. Așa că, după părerea mea, se întâlnesc după echipe inconstante, cu oscilații de formă, iar meciul e deschis oricărui rezultat. Ca și UTA, avem și noi ceva probleme de lot, dar nu cu suspendările, ci cu accidentările”, a mai spus Vasile Neagu, tehnicianul Afumațiului. Mijlocașul Mugurel Dedu e singura absență certă a gazdelor de mâine.

„Bătrâna Doamnă” a lăsat destule puncte pe drum în ultimele două meciuri oficiale și orice alt (semi)eșec poate fi fatal, chiar dacă – teoretic – se mai pot întâmpla multe până la finalul sezonului. Aglomerația la locul 2 e, însă, mare, Mioveni și Chindia intrând și ele serios în „horă”. „Sunt supărat, egalul cu Luceafărul se adaugă lângă punctele pierdute cu Brașovul, venim după o serie nu prea bună. Tocmai de asta îmi doresc ca sâmbătă să câștigăm. Vreau să rămânem în clasament cât mai sus posibil”, a precizat Laurențiu Roșu.

Antrenorul „roș-albilor” și-a studiat atent adversarul de mâine (ora 12, în direct pe Digi Sport1), iar concluzia ar fi: „E o echipă solidă pe teren propriu, e destul de agresivă în sensul bun al cuvântului, face pressing avansat, nu te lasă să joci. Încearcă să joace fotbal, acasă nu a pierdut decât cu Călăraşi şi Juventus”. În tur, cel mai activ fotbalist al ilfovenilor a fost mjlocașul de bandă dreapta, Popa, care mâine va cădea – cel mai probabil – pe mâna lui Copaci. „Într-adevăr, e un jucător bun, dar voi da totul din mine să-l blochez. Asta, bineînțeles, dacă Mister va apela la mine sâmbătă”, a spus și utistul de 18 ani.

În absența lui Manea, cel mai probabil, în centrul defensivei va apărea Mevlan Adili. Macedoneanul a mai apărut pe teren cu Mioveni și Brașov, dar ca fundaș de bandă dreaptă. E conectat mereu la antrenamente, e un băiat serios, profesionist 100%. Se pregătește la fel în fiecare zi, iar când voi apela la el sunt sigur că ne va ajuta”,  a adăugat Roșu despre primul „stranier” achiziționat în această iarnă.

Formații probabile:

Afumați: Muţiu – Al. Gheorghe, Botea, R. Patriche, Robicek – Tudorache, V. Olariu – Ad. Popa, Rz. Avram, D. Burlacu – Vlada.

UTA: Miron – Muntean, Adili, Gligor, Copaci – Strătilă, Chindriș, Tănase, Andor – Petre, Curtuiuș.

Arbitri: Sergiu Popa – Adrian Mărginean (ambii din Aiud), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Mihai Amorăriței (Cîmpina)

Observatori FRF: Cristian Sava (Bacău) și Dorinel Dincă (Călărași)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button