UTA Arad

Strătilă: „Am pierdut din entuziasm și încredere, trebuie să ne revenim și să câștigăm un meci de 7 puncte”

Înaintea crucialului „duel” cu Sepsi Sfântu Gheorghe, la conferința de presă de la Autotehnic Ford, de pe Calea Zimandului, lângă antrenorul Laurențiu Roșu și directorul general, Codru Grădinariu, a luat loc Sorin Strătilă. Până la explozia lui Adrian Petre, mijlocașul de bandă a fost cel mai bine cotat din lotul „Bătrânei Doamne”, iar „acțiunile” i-au scăzut și mai mult după ultimele evoluții.

– Sorin, în afară de partidele în care ai avut probleme de ordin medical, nu ne amintim vreuna în care ai început ca și rezervă de când ești la UTA. S-a întâmplat la Afumați…

– Clubul, președintele și suporterii așteaptă mult de la mine, dar nu numai eu am fost în scădere de formă, dar și echipa. Se așteaptă ca eu să fac diferența, dar îmi este greu și mie, mai ales împotriva echipelor care se apără, și-și iau măsuri suplimentare.

– Ce se întâmplă, totuși, cu voi?

– Nu știu, parcă ne-am pierdut entuziasmul și încrederea. Anul trecut, puteam să o batem orice echipă, acasă nu ne învingea nimeni. E drept, asta se întâmpla pe „Motorul” și-mi aduc aminte doar de acel 4-1 cu Călărași în zece oameni, de la baraj. Și mai e ceva, cam toți adversarii își dau viața pe teren cu noi. I-am văzut pe cei de la Afumați în meciurile cu Călărași și Juventus, mai că nu și-au băgat singuri mingea în poartă. Cu noi, cei doi fundași centrali parcă și-au dat viața pe teren, la 0-0 s-au bucurat de parcă au câștigat Champions League.

– Să înțelegem că nu vă simțiți la fel de bine la Șiria…

– Sincer, e foarte mare diferența. Avem de-a face cu un teren mic și prost, mai vin și adversarii cu doi fundași stânga și un mijlocaș pe aceeași parte și…Suporterii sunt alături de noi din primul până în ultimul minut, ne-au însoțit și la Afumați, trebuie să le demonstrăm lor, dar și nouă, că suntem tot noi, cei din tur și să batem tot până la final.

Conform noului sistem de premiere al clubului, asta înseamnă că după meciul cu Chindia veți înmulți cu 8 prima de joc.

– Contează și primele de joc, dar nu mai mult decât sentimentul unei promovări în Liga 1. Eu nu sunt din Arad, dar sunt mulți băieți de aic, care sunt și mai atașați de culorile acestui club. Cu toții putem intra în istorie cu această promovare. Revenind la prime, la valoarea lor, poate conducerea să îți dea și 100 de mii de euro, dacă nu joci și nu o poți lua. Când eram la Astra, am jucat pe 20 de mii euro cu Steaua și în minutul 15 era 3-0 pentru adversari…

– Cât de important e meciul de sâmbătă, cu Sepsi Sfântu Gheorghe?

– Cum a zis și Mister, e un meci de 7 puncte, trebuie să ne revenim și să câștigăm. Dacă ne bat, se duc la 7 puncte în față, Mioveni ia trei puncte fără să joace, dacă nu batem și locul 3 ce duce la baraj e în pericol.

– Cum ai simțit din teren meciul tur? Sunt chiar atât de puternici cei de la Sepsi?

– Păi în minutul 54 aveam 1-0, după care am primit gol din offside și, apoi, dintr-un penalty. Aceste faze ne-au turnat plumb în picioare, a mai venit și eliminarea lui Curtuiuș pentru o simulare ce era – de fapt – fault de 11 metri pentru noi. S-a terminat 4-1, dar scorul nu a reflectat realitatea din teren.

– Ce meci crezi ca va fi sâmbătă?

– Va trebui să marcăm primii și să fim foarte atenți în apărare. La experiența și valoarea sa, Hadnagy poate marca din orice unghi, în orice condiții, iar Issa va juca și el cu multă ambiție. A jucat la Pîncota și-și va da viața pe teren contra noastră.

FOTO: Ciprian Petcuț

Comentarii Facebook

0
0

Un comentariu

  1. In primul rand ca sa nu iti mai fie asa greu cu adversarii trebuie sa centrezi cand este de centrat si sa driblezi cand este de driblat , adversarii iti fac viata grea pentru ca nu stiu de ce dar tu faci exact invers treburile , cand avem 2-3 oameni in careu tu alegi sa driblezi sau sa te intorci sa o pui pe stangul si faza se duce , iar cand in careu este un om ratacit sau chiar nimeni tu centrezi din prima …. Ai dreptate cu ambitie , determinare si vointa la fel ca si in meciul cu Calarasi puteti bate pe oricine , dar daca nu va doriti cu adevarat si nu luptati din min 1 pana in min 90 puteti pierde cu oricine.

    0

    0
  2. Am fost la meci cu brasovul. Ia batut Chindia de le-a sunat apa in cap,le-a scos ifosele din cap si mai ales lui Tantarul care se credea invincibil ca o sa castige la Targoviste si a plecat cu coada intre picioare,iar scorul trebuia sa fie mult mai mare ,la cate ocazii mari a ratat Chindia !!! Acessta infrangere a brasovului, avantajeaza UTA. foarte mult si OBLIGA SI MAI MULT SA CASTIGE MAINE CU SEPSI !!! SORINELE, sa jucati cu Sepsi cum a jucat Chindia cu brasovul si sa le dati de la trei in sus sa ii invatati minte si sa le aratati ca joaca totusi cu o echipa galonata cum este UTA. Va doresc bafta si noroc si la cat mai multe goluri !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA…… ARAD !!!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!!!

    0

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close