Fotbal judetean

Viceliderul a trăit periculos (și) cu „lanterna roșie”: Șoimii Lipova – CS Dorobanți 4-2





În așteptarea derby-ului de la Pecica, lipovanii sperau să defileze sau cel puțin să nu aibă emoții în fața ultimei clasate, dar, ca și cu Glogovăț, Mailat sau Curtici, au trăit periculos până în ultimul sfert de oră. Până la urmă, punctele au sosit, dar oaspeții acuză niște faze de arbitraj.

Ciubăncan a optat petru un sistem de joc inedit și, în același timp, curajos: 3-4-1-2, cu care a ținut piept viceliderului timp de 78 de minute. Conform așteptărilor, gazdele au controlat ostilitățile și au avut și trei-patru ocazii mari în primele 45 de minute, irosite de Gherghel (reluare în portar), Piț și Trabalka (finalizări pe lângă din poziții bune). În schimb, Dorobanțiul a avut un gol anulat după voleul lui Georgiu, arbitrul dictând fault în atac spre nemulțumirea oaspeților.

În debutul părții secunde, s-a jucat destul de puțin fotbal, dar asta și pentru că meciul a fost îndelung întrerupt pentru accidentarea serioasă a lui Georgiu. „Are o entorsă urâtă la gleznă, iar arbitrul nici nu a dat fault la talpa lui Edu”, spune Ciubăncan, cel care avea să deschidă suprinzător scorul pentru echipa sa în minutul 63. Fostul mijlocaș al UTA-ei, care a jucat fundaș central în acest meci, e executat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri pentru ceea ce părea o mare surpriză. Două minute mai târziu, însă, Piț a obținut un penalty din nou contestat de vizitatori și Filimon a egalat repede, de la punctul cu var.

Treziți la realitate, „șoimii” au demarat forcingul ce le-a adus trei goluri în 8 minute. Mai întâi, Trabalka a înscris cu capul din centrarea lui Tomuț (78), apoi tot el a făcut o preluare de efect cu dreptul și a înscris cu stângul pe lângă portar din 11 metri și, în fine, Edu a prins un șut de excepție de la aproximativ 25 de metri direct în vinclu. Concluzia meciului avea să o încsrie, Poșta cu o reluare din voleu, din 10 metri, pentru un 4-2 cu destule peripeții pentru gazde.

Dacă președintele Radu Pop pune emoțiile de final pe seama faptului că echipa era deja cu gândul la marele derby de săptămâna viitoare, Flavius Sabău crede că e vorba de aceeași mentalitate păguboasă a…românului. „Dacă am fi întâmpinat pentru prima oară astfel de probleme, aș fi zis că, poate, jucătorii mei se gândeau la Criș, dar fiind la al cincilea sau al șaselea meci al campionatului când ne impunem doar spre final, eu zic că vina mentalității. Așa e românul, mai ales când se simte mai puternic decât adversarul, să trateze ușor lucrurile. E chestiune de atitudine. Trebuie să ajungem cu cuțitul la os ca să avem reacția normală și azi am marcat de trei ori în 8-9 minute. Până la urmă, e bine că ajungem la meciul cu Crișul cu maxim de puncte în acest retur”, a spus antrenorul Lipovei.

De partea cealaltă, Dorobanțiul  e total nemulțumită de arbitraj. „Dacă golul lui Georgiu era validat, așa cum trebuia să se întâmple și dacă arbitrul nu ar fi dat penalty, în opinia mea inexistent, imediat după golul meu, poate alta era soarta meciului. A mai și fost intrarea tare la același Vasi Georgiu, la care nu s-a dat nici măcat fault, darmite cartonaș. Vreau să mai spun că au fost nenumărate sărituri cu cotul în capul jucătorilor mei, nu s-a dat odată vreun galben. Dacă am face noi așa ceva la Dorobanți am fi umpluți de cartonașe roșii. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că diferența de pregătire, dar și de valoare e mare între noi și Lipova, dar asta nu înseamnă că meritam să avem parte de un arbitraj imparțial. Să ne spună cei de la AJF dacă ne consideră deja retrogradați să nu ne mai chinuim degeaba, să jucăm cu juniorii”, menționat antrenorul-jucător, Marius Ciubăncan

Formații:

Lipova: Bujor – E. Pantea, Calvin, Pașcu (57 Kocsis), Tomuț – Piț (87 Orza), S. Popa, Simion (46 Edu), Gherghel (71 Șulumberchean) – Filimon, Trabalka

Dorobanți: Stejar – Levai, Ciubăncan, Pistrui – Văduva, R. Lăsculescu (85 Ștrengar), Pîrvulescu (90 Radu), R. Szabo – Georgiu (60 Poșta) – Vaștag, R. Apostol (84 Szoke).

Arbitri: Radu Bîtea – Gabriel Hădruț, Andreea Șușca. Observatori AJF: Leontin Buda, Daniel Scridon.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button