UTA Arad

Gligor a vorbit pentru site-ul AFAN: „E greu să te focusezi pe fotbal în România, e nevoie de o nouă lege a sponsorizării”





Alin Gligor consideră că problemele financiare reprezintă cauza principală a scăderii calității fotbalului din ultimii ani. Căpitanul UTA-ei este de părere că o nouă lege a sponsorizării sau a sportului ar putea aduce redresarea cluburilor. Interviul a fost dat pentri site-ul Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România

– Calitatea fotbalului din Liga a 2-a pare în scădere în ultimii ani. Tu cum vezi lucrurile de pe gazon?

– Aveți perfectă dreptate, iar cauzele sunt multiple: infrastructura, retragerere echipelor (faliment sau insolvență) și, din această cauză, jucători de valoare decid să se retragă din fotbal sau să meargă la muncă prin alte țări, iar cei care rămân întâmpină probleme cu salariile. Și atunci este foarte greu să te focusezi doar pe fotbal.

– Ești un fotbalist experimentat. Mai sunt atrași tinerii de fotbal când aud și văd câte probleme sunt în România?

– Tinerii ar trebui să fie atrași de fotbal, deoarece, la 17-18 ani, nu cred că te gândești la bani, doar  vrei să îți faci un viitor. Iar ei, mai ales la Liga a 2-a, sunt foarte avantajați, deoarece echipele trebuie să joace cu trei juniori în teren, trei pe bancă și încă vreo trei în lot… Deci au toate premisele să plece cât mai  repede din „mocirla” ligii a doua.

– Peste tot sunt probleme cu banii, și la Liga 1, și la Liga a doua. Cum vezi tu o redresare a situației?

– Cum ați spus, peste tot sunt probleme cu banii, iar 95% din echipe sau poate mai mult sunt sprijinite de consilii locale sau de primării. O soluție de redresare ar fi o nouă lege a sponsorizării, venind în ajutorul celui care vrea să sponsorizeze (aici mă refer la scutirea unor impozite sau alte scutiri de taxe) sau o nouă lege a sportului, în care primăriile și consiliile locale să poată plăti inclusiv salariile jucătoriilor și tot ce ține de asigurarea performanțelor sportive….

– Dacă ai fi conducător de club la Liga 2-a, cum ai atrage sponsorii?

– Aș atrage sponsori prin marketing și aș colabora cu multinaționalele…

– Se speculează că, fiind mai mult neplătiți, fotbaliștii de la ligile inferioare sunt mai ușor atrași spre aranjamentele la pariuri. De curând, suporterii au acuzat echipa ASU Poli Timișoara că ar fi participat la un astfel de meci la Sepsi. Tu cum vezi lucrurile?

– Am văzut meciul celor de la Poli cu Sepsi și, cu toate că sunt un rival al celor de la Poli și mă bat cu cei de la Sepsi pentru un loc de promovare, nu cred că s-a întâmplat ceva necurat la acel meci… Liga a 2-a este foarte imprevizibilă în acest moment și în ziua meciului doar forma de moment sau norocul te fac sa învingi. În rest, poți bate sau poți să pierzi cu oricine. Iar în ziua de azi, nu cred că mai are curaj cineva să facă „blaturi”.

– Dacă promovezi cu UTA, te-ai gândit la vreo nebunie, de genul ras în cap, vopsit părul, aruncat în apă?

– Voi petrece alături de familie, pentru mine este cel mai important lucru. Iar la noi la Arad vă spun că va fi o „fiesta” foarte mare și zgomotoasă în tot orașul.

– Ai un mesaj pentru copiii care vor să facă fotbal?

– Eu îi îndrum să facă sport în general, că de smartphone-uri și de tablete au timp și mai incolo, iar fotbalul este cel mai frumos sport și nu degeaba e supranumit „sportul rege”.

Sursa: afan.ro

FOTO: Ciprian Petcuț

Un comentariu

  1. Acest capitan de echipa la UITA care a ratat 2 penalty si a jucat cu multe greseli in meciul cu Calarasul,doreste o noua lege a sponsorizarii si aberatii precum primariile si consiliile locale sa plateasca ele salariile fotbalistilor !!!!????Mai nene gligor sa va plateasca primariile ori consiliile locale cu salarul minim pe economie, caci mergeti la antrenament la orele 9,00 si la 11,00 turic acasa,iar in meciuri jucati dupa cum aveti chef.Daca jucati bine si castigati meciuri,atunci atrageti sponsori puternici si totul e ca-n occident,nu labareala ca-n ROU.Daca nu puteti juca fotbal performant sa va faceti zidari,holoangari ,tractoristi,ciobani,etc ca chiuleala nu se plateste mataluta cu picior stang…..

    0
    0
    1. Domnu albautistu, sau ” le are cu”, sau utist batran ..de ce te ascunzi dupa mai multe aliasuri
      …dupa vorbe toti stim ca esti militianu ala cu burta de pe vremea lu ceasca ..asuma-ti un alias si foloseste doar pe ala ..ca doar ai fost un militian de „vaza” al societatii romane…:)))iti poti da seama ca nici macar curaj nu ai sa iti dai numele din spatele pc -ului …dar cand erai militian oare cum faceai?…lasa -ne te rog …si vino si sustine Uta si ai curajul sa te prezinti…dar nu ai curajul ca doar ai fost militian:)))

      0
      0
  2. Mai palavrajiule….. te rog reciteste ce e precizat de un arbitru ,,fin,, din jud.SB care uneori arbitreaza UTA si-l asimilezi cu un fost ofiter de militie-politie,fara burta cum visezi tu cel cu cateva clase de scoala.Vrei bani de la primarie,atunci i-a 120 000 lei ca asta e salarul minim pe economie in prezent,ca vezi cum joci……!De erai bun, jucai la Steaua,Dinamo,nu la Slatina !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button