04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

A început „operațiunea decopertarea” pe „Motorul”, UTA va avea – totuși – parte de un gazon nou. Se merge pe varianta sintetică?

Indiferent de eșalonul în care va evolua din vară, echipa fanion a Aradului ar trebui să părăsească Șiria și se întoarcă în municipiu, mai precis pe arena „Motorul”. Chiar dacă lucrările de renovare din Aradul Nou sunt puțin în întârziere și se desfășoară „la relanti”, există speranțe că ele vor fi gata în următoarele două luni de zile.

Se poate spune că la capitolul tribune (se estimează în jur de 4000 de locuri din sezonul următor) s-a avansat puțin și zilnic câțiva muncitori lucrează deocamdată la fundație, așa că îngrijorarea conducerii și fanilor „Bătrânei Doamne” privește gazonul. Acesta fusese ierbicidat înainte de Paști, iar azi primul escavator a demarat „operațiunea decopertarea”. După vizita utiștilor la Primărie, tot în Săptămâna Mare, edilii au fost convinși definitiv că e nevoie de o cu totul altă suprafață de joc, iar prima mostră, una naturală, a și apărut de ceva timp pe „Motorul” de la firma orădeană, Greenfield Sport.

Totuși, ultimele informații ar fi că se va merge pe varianta unui gazon sintetic sută la sută, de genul celui de la Chiajna, pe care pe ilfovenii l-au licitat de la o firmă olandeză cu 300 de mii de euro în urmă cu aproape trei ani. Se știe că după darea în folosință a noii arene „Francisc Neuman”, terenul „Motorul” va fi utilizat periodic pentru antrenamente, sau pentru jocurile oficiale ale copiilor și juniorilor.

0
0
%d blogeri au apreciat: