Fotbal judetean

Lung(a) luptă pentru campionat: Crișul Chișineu Criș – Păulișana Păuliș 3-0





După ce a fost întrecută în clasament de Lipova, Crișul pare să fii împrumutat și din obiceiurile rivalei sale.  „Șoimii” au fost cei care își apropiau victoriile în repriza secundă, câteodată chiar în ultimele 10-15 minute, acum a venit rândul formației lui Mihai Roșca să muncească serios pentru cele trei puncte. În „intermediara” de azi, Păulișul a rezistat 67 de minute în „fieful” viceliderului, care – însă – avea să câștige partida la scor de neprezentare.

După ce tânărul Jurj a reținut de pe linia porții un corner al lui Turcuș excutat în minutul 2, Crișul și-a pierdut puțin busola. Posesia prelungită a balonului nu a ajutat-o în ultimii 25-30 de metri, unde a greșit destul de mult, dar asta și pentru că băieții lui Dănuț Mițiți s-au apărat atent. Ba chiar au inițat și câteva contre, dar fără a pune cu adevărat în pericol buturile lui Mucha.

Gazdele au lăsat lăsat nervii și încâncenarea la vestiare și, evoluând dezinvolt, au pus cu adevărat presiune în atac. Și, în minutul 67, Alin Mihai, intrat pe gazon după pauză, a deschis scorul printr-un șut din întoarcere, din mijlocul careului. Patru minute mai târziu, scorul devenea deja 2-0, fiindcă Lung, urcat la un corner bătut de Turcuș, a marcat cu capul. După alte 8 minute, tabela se modifica din nou și se întâmpla tot în urma unei lovituri de cap a lui Remus Lung, centrarea aparținându-i lui Jichici de această dată. Fundașul de 39 de ani putea face chiar „hattrickul” prin același procedeu, dar se mulțumește și cu „dubla” ce-i lipsea de trei ani de zile, pe când juca pentru Șoimii Pîncota într-un derby de Liga a 3-a, cu Sebișul, terminat 5-0 pentru „alb-negri”. Emil Calancea și Gugeanu au avut ocazia să reducă din diferență în ultimele minute, dar au fost impreciși la finalizare.

Așadar, lupta pentru supremație se prelungește, iar eroul zilei spune că echipa crede cu adevărat că poate reveni pe primul loc. „Este important că am câștigat azi un meci pe care ni l-am făcut singur greu prin maniera în care l-am abordat în prima repriză. Am fost prea nervoși, prea crispați și nu ne-a ieșit aproape nimic înainte de pauză. Apoi, lucrurile s-au schimbat și am obținut punctele ce ne țin în cursa pentru locul 1. Chiar dacă Lipova are prima șansă, credem în noi și vom fi mereu pe urmele lor. Sau, cine știe, de sâmbătă încolo ce se întâmplă”, a menționat experimentatul fundaș al Crișului.

Crișul: Mucha – Ciornei, Al. Pavel, Lung, Teședan – Borșa (70 Asandului), Jichici, Turcuș (79 Lavrincsik), Marinescu (46 Al. Mihai) – Fl. Gâlcă, Modan.

Păulișana: Jurj – Iercan, Suciu, Cervenschi, Ambruș – E. Calancea, Itu (70 Șt. Calancea), Savu (60 Mițiți), D. Calancea (79 Gugeanu) – Albulescu (73 Bruț), D. Popa.

Arbitri: Călin Bolcaș – Adrian Vasile, Alex Pantea. Observatori AJF: Doru Herțeg, Andras Mako.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button