UTA Academie

Păcurar și Bratu, după UTA – Dinamo 1-1: „Maniera de joc ne dă speranțe că putem câștiga la București” v.s. „Egal echitabil, dar nu e nimic jucat”





Prima manșă a semifinalei naționale dintre UTA și Dinamo, la nivelul juniorilor Under 19, a fost extrem de dezechilibrată ca și aspect general al meciului. Fără exagerare, arădenii au avut în jur de zece ocazii de gol, între care jumătate de singur cu portarul. Numai că fotbalul se joacă pe goluri, iar Dinamo a fost mai pragmatică și, la 1-1, are prima șansă de calificare în ultimul act al competiție.

Chiar dacă „roș-albii” au evitat înfrângerea la ultima fază a meciului, stafful tehnic al gazdelor nu putea să fie mulțumit. „După numărul ocaziilor trebuia să câștigăm la două-trei goluri diferență. Cu toate că Dinamo are echipă bună, am dominat la toate capitolele. Presingul și agresivitatea noastră pozitivă au funcționat, am stat bine și la aspectul tactic, eu zic am fost la înălțime din toate punctele de vedere în această semifinală.  Rezultatul este nedrept, dar maniera de joc ne dă speranțe că putem câștiga la București”, a spus Cristian Păcurar, cel care conduce destinele echipei de juniori a clubului alături de Dan Oprescu, Adi Ungur și Vasile Sin.

Practic, „roș-albilor” le-au lipsit exact fotbaliștii de ultimii 20-30 de metri. De altfel, Petre și Stahl marcau mai mult de jumătate dintre golurile echipei mari în Clinceni – UTA 0-6, din cadrul etapei a 34-a a Ligii a II-a. „Noi contăm mai puțin, importantă e echipa mare. Bucuria noastră e cu atât mai mare când juniorii își aduc contribuția la victorii. Pe de altă parte, nu putem să nu ne intrebăm oare cât ar fi fost scorul azi, dacă îi aveam pe Petre și Stahl, la cât de bine a mers construcția jocului și câte mingi am dus în careul lui Dinamo. Dar, repet, prima echipa a fost și va rămâne mereu pe primul loc, doar ea dă adevărata măsură a muncii noastre de la copii și juniori”, a adăugat Păcurar.

Ș Florin Bratu a considerat normală absența vârfurilor utiste la nivel de juniori. „E de înțeles că UTA a decis să sacrifice competiția de juniori pentru promovarea în Liga 1. E normal  să se concentreze pe acel obiectiv, până la urmă se știe că o competiție de juniori, fie ea finală sau semifinală, nu se compară cu importanța campionatelor de seniori. E visul Aradului și a suporterilor ca UTA să joace din nou în prima ligă, așa că ne așteptam ca UTA să nu aibă azi cea mai bună echipă. Dar, chiar și așa, arădenii ne-au pus destul mari probleme în prima repriză, după care am echilibrat meciul. Consider egalul echitabil și așteptăm cu interes meciul de la București. Încă nu e nimic jucat, UTA e o echipă puternică și arțăgoasă, dar cred că ne ridicăm și noi la înălțimea acestei semifinale. Urmează o a doua manșă grea pentru ambele echipe peste o săptămână”, a spus fostul atacant al „câinilor roșii”, care de-a lungul meciului de azi și-a manifestat deseori nemulțumirea față de prestația jucătorilor săi.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button