UTA Arad

Atenție, „alb-violeți” la pândă în derby-ul Vestului! Speranțele de Liga 1 ale UTA-ei – condiționate de un succes în „fieful” rivalei istorice





Indiferent de eșaloanele în care s-a jucat, derby-ul Vestului a avut o savoare aparte. Ambițiile și orgoliile au nivelat mereu valorile, nu există favorită într-un Poli – UTA, iar verdictul gazonului a confirmat mai de fiecare dată acest lucru. Nu mai departe de stagiunea de toamnă-iarnă, între rundele 13 și 21, „roș-albii” au bifat doar victorii, cu excepția partidei de acasă cu „alb-violeții” (scor 1-1).

De altfel, se poate spune că a fost cel mai urât derby din istorie, atâta timp cât s-a jucat în mocirlă și fără galeria timișorenilor în tribună. Mâine seară, însă, scena e arena de aproape 35 de mii de locuri „Dan Păltinișanu”, iar gazonul se anunță unul foarte bun. Premizele pentru un spectacol pe teren și în afara lui sunt mari, deși – poate – arădenii ar prefera să nu fie foarte estetici, dar să plece cu punctele ce i-ar ajuta enorm în lupta pentru promovarea în Liga 1.

Roșu: „Pentru tot ce înseamnă Arad”

Până una alta, mobilizarea e generală pe toate planurile, vestiar, conducere, suporteri, toată țara urmând a fi cu ochii, prin intermediul Digi și Dolce Sport, la ora de prime-time 19, la „ciocnirea” marilor rivale din Vest. „Știm cu toții cât de important e acest joc pentru puncte, pentru suporteri, pentru tot ce înseamnă Arad, pentru tot ce înseamnă UTA. Ar fi frumos să câștigăm, ne-am menține pe locul 2 și vom avea șanse mari la promovare. Duminică avem un avantaj, pot veni mulți suporteri de la Arad, ne vor susține, ne vor încuraja și sper să le oferim o victorie. Întâlnim o echipă motivată, în formă, care în ultimul meci de campionat a întors Călărașiul de la 0-1 la 4-1 în inferioritate numerică. I-am studiat în câteva meciuri, cam știu ce joacă, pot spune că mi-a atras atenția fundașul dreapta Motreanu, care bate auturile de margine tare, ca pe niște cornere. Blănaru e și el destul de periculos, are viteză și execuții, dar mai sunt și alți jucători care pot face diferența chiar la mijlocul terenului. Asta nu înseamnă că noi ne abatem vreun moment de la filozofia noastră de a câștiga pe orice teren, împotriva oricui”, a spus Laurențiu Roșu, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Todea: „La meciurile cu Poli, motivația vine din interior”

Fotbalist de primă linie al Aradului în ultimele două decenii, Cristi Todea, actual antrenor secund la UTA, mărturisește că a trăit întotdeauna intens duelurile cu Poli. Și e convins că și cei care vor îmbrăca „roșu-albul” mâine vor face la fel. „De la juniori aveam o motivație suplimentară interioară. Am înscris de mai multe ori contra lor, chiar și când eram la Mediaș. Am un plus de entuziasm când ne întâlnim și sunt sigur că și băieții vor avea la fel duminică. La meciurile cu Timișoara nici nu e nevoie de prea multe de transmis, motivația vine din interior. Pentru noi e foarte important să câștigăm, mai ales dacă o să reușim să promovăm și datorită unei victorii la Poli”, a punctat „Dulăul” pentru uta-arad.ro.

Brîndescu: „Să transmitem presiunea pe umerii UTA-ei, să-i obligăm să comită greșeli!”

ASU Poli revine în „iarbă” după o absență de două săptămâni, cauzată de retragerea din competiție a Tărlungeniului. Unul dintre modulele Licenței UEFA Pro l-a „mutat” la București pe antrenorul „alb-violeților”, Sorin Brîndescu, pentru primele trei zile ale săptămânii, însă și Laurențiu Roșu a apărut doar miercuri la echipă.   „Vom vedea în ce măsură va conta pauza. În prima jumătate a săptămânii, echipa s-a pregătit cu antrenorul secund și preparatorul fizic, dar jucătorii sunt responsabili, s-au pregătit bine. Vom vedea duminică, la ora jocului, dacă suntem în formă maximă sau nu. Am avut discuții în ceea ce privește intensitatea antrenamentului, pentru ca duminică să fim la potențial maxim. Rezultatele au fost mai bune în ultimul timp, ne-au dat mai multă încredere, să mai acumulăm puncte în clasament și să mai urcăm. Suntem mai relaxați, pentru că am scăpat de grijile retrogradării. Sper să nu fim însă prea relaxați, dar nu cred că va fi cazul, datorită presiunii pozitive pe care o va exercita publicul asupra noastră, care ne va determina să dăm tot ce avem mai bun din noi. UTA are, întradevăr, mai mare nevoie de victorie și sperăm să transmitem presiunea pe umerii lor, să îi obligăm să comită greșeli, să îi surprindem, să îi taxăm și să îi învingem. Aceste meciuri sunt foarte frumoase, iar noi ne-am dori să jucăm și la anul contra lor”, a spus timișoreanul, citat de druckeria.ro. Să amintim și că „principalul” polist a fost jucător la UTA în urmă cu 22 de ani, iar tatăl său, Tiberiu Brîndescu, chiar a ieșit campion cu „Bătrâna Doamnă” în anii 1969 și 1970.

Câte două absențe în fiecare tabără

Derby-ul de mâine seară va fi lipsit de aportul a patru fotbaliști, doi din fiecare tabără. Egalitatea persistă și când aducem în discuție cauzele absențelor. Fundașul UTA-ei, Filaret și atacantul lui Poli, Neamțu, sunt accidentați, iar Copil și Mera – suspendați. Acesta din urmă era și singurul supraviețuitor al ultimului Poli – UTA pentru timișoreni, dar și căpitanul ultimelor etape. „În retur, Mera s-a impus, a ridicat nivelul echipei noastre, inclusiv din punct de vedere moral. E un jucător cu personalitate, experimentat, iar în jurul lui s-a clădit jocul acestei echipe. Ne va lipsi mult, dar avem un lot numeros și vom găsi soluții care să compenseze această absență. Sperăm ca aceia care intră să facă un joc bun și să se ridice la nivelul lui Mera”, a explicat Brîndescu. De partea cealaltă, Roșu are ceva probleme la nivelul mijlocașilor, după despărțirea de Andor și suspendarea lui Copil, dar: „Avantajul nostru este că avem jucători polivalenți și nu ducem lipsă de soluții în orice zonă a terenului”, a menționat și „principalul” Bătrânei Doamne.

Formații probabile:

ASU Poli: Gakos – Motreanu, Bilia, Gălan, Taub – Nicolescu – Teuţ, Birău, Măd. Stancu, Ghinescu – Şt. Blănaru.

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Muntean – Curtuiuș, Petre.

FOTO: Ciprian Petcuț

Un comentariu

  1. Cu Bozian in echipa sigur câștigăm mâine..in treacăt fie spus că marchează in fiecare etapa pt Lugoj..mare păcat că nu sunt ochi pt acest jucător aradean

    0
    0
  2. Secuii au castigat cu emotii la Suceava, si acuma voi trebuie sa castigati obligatoriu, cu sufletul , cu inima pe una dintre echipele din Timisoara care nici nu sti care este adevarata echipa !!! Jucati cum a jucat secuii la Suceava, pe atac si numai pe atac si sa va bateti pt . fiecare minge. Am incredere in voi ca ve-ti castiga, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA . , VICTORIE !!! UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Avem patru puncte fata de Mioveni, locul trei e asigurat, personal nu cred ca mai pierdem barajul ! Acum este la fel cum ne-am jucat cu punctele si ocaziile cand aveam asigurat si locul doi daca nu pierdeam puncte pretioase cu Brasov,Luceafarul,Calarasi, chiar cu Poli in retur . Trebuie sa invingem pentru ca jucam cu Poli, si acest meci trebuie transat in favoarea noastra ! HAI UTA !!

    0
    0
  4. Deageaba spune rosu ca victoria ne mentine pe locul 2 da dar 1 etapa sa nu uitam noi stam un meci fara puncte etapa in care sepsi joaca acasa cu braila care a luat 1-5 cu afumati deci deageaba batem noi tot daca sepsi bate care mai au cu resita si acasa cu mioveni care daca uta bate tot in ultima etapa mioveni numai trag la secui acasa pt ca numai pot prinde locul 3 , sa nu uitam anul trecut ce pace a fost intre medias si mioveni noi fiind iar sa asteptam sa nu bata gazul , calculul fff simplu locul 3 e al nostru 90 la suta , cand pierzi la braila la calarasi si acasa cu bv sa numai zicem de 0 -0 cu luceafarul sincer nu pot spera la promovarea directa

    0
    0
  5. Situatia sa limpezit , Sepsi pe 2, UTA pe 3 ( avem nevoie de minim 5 pct in ultimele 3 etape , ceea ce ar fi de domeniul fantasticului sa nu le obtinem , asta in evntualitatea ca Mioveniul bate tot )

    0
    0
  6. GEO !!! Nu te grabi, stai putin ca, daca maine UTA. bate si cred negresit ca o va face, presiunea va fi pa secuii, pt. ca totusi mai are de jucat acasa cu Brailenii si nu se stie, poate le baga mortul in casa la secui, au deplasare la Snagov cu Metalul Resita si poate cine stie, va iesi un egal iar apoi, acasa ,un meci foarte greu cu Mioveniul , deci sti proverbul ala, nu zi HOP PANA NU SARI PARLEAZUL !!! UTA. noastra, mai are de jucat cu Balotestiul acasa si ultima etapa ,cu Chindia care ar fi culmea sa ne puna piedica nemaiavand sanse la niciun loc promovabil !!! Deci sanse sunt in continuare destul de mari la promovare directa . Stai linistit nu iti face probleme in meciul de maine cu ASU Timis. ca, UTA. VA CASTIGA LA PAS CU TIMISORENII, AI SA VEZI CA AM AVUT DREPTATE !!! Si sti de ce !!! Pt. ca PRESIUNEA VA FI ,NU PE UTA. Ci PE Timisorenii CARE VOR JUCA ACASA IN FATA PROPRIILOR SUPORTERI,care v-or cere mult de la ei si se v-or pierde , parasind arena Dan Paltinisanu cu capetel plecate in fata propriilor suporteri !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  7. Sanse mai sunt intr-adevar la promovarea directa , dar dupa teatrul de la Suceava imi dau seama ca secuii si-au „aranjat” cum trebuie finalul de campionat , imi este greu sa cred ca din cele 3 jocuri nu vor lua 7 puncte ( mai ales cu echipe fara nici o motivatie in aceste ultime etape ). Sa fim optimisti dar si realisti totodata …

    0
    0
  8. la timisoara ,o echipa sigur e cea adevarata,pe cind la arad…….sigur aceasta utabd nu e cea adevarata.

    0
    0
  9. Daca tu imi spui ca Uta de astazi este cea adevarata, o sa-ti platesc un abonament pe intreg sezonul viitor….asta ca sa inveti ca vorbesti prostii si sa realizezi ca nu asta conteaza…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button