Fotbal judetean

Revenirea căpitanului: Progresul Pecica – Unirea Sântana 4-1





La prima vedere, meciul de la Pecica, dintre Progresul și Unirea Sântana, era cel mai echilibrat al rundei cu numărul 28 al Ligii a 4-a. Previziunile au fost respectate doar în prima repriză, încheiat cu scor alb, după care „galben-albaștrii”, care au beneficiat de revenirea căpitanului Arsene, s-au impus fără emoții.

Se poate chiar spune că primul mitan a aparținut – oarecum – vizitatorilor, care au avut patru situații importante de gol, cea mai clară fiind ratată de Ginghină, care a grăbit finalizarea din poziție de unu la unu cu Brutyo. Același jucător al Unirii, dar și Mateiu și Capătă, au fost impreciși, în timp ce gazdele au irosit și ele o ocazie mare, la reluarea peste poartă a lui Puie.

Scenariul s-a schimbat radical după pauză, când Progresul a fost clar echipa mai proaspătă și mai motivată. După exact o oră de joc, Huțanu a fost faultat de Bodea în careu și Arsene avea să înscrie primu său gol oficial în 2017. A fost momentul în care și „principalul” vizitatorilor, Dinu Donca, a plecat de la meci, având atribuții de naș astăzi, pentru colegul și prietenul său Bogdan Oneț, antrenor și el la UTA și Atletico.  Deconcentrarea a fost maximă în tabăra celor de la Sântana, iar portarul Csurka i-a oferit pe tavă golul de 0-2 (min. 76) lui Puie, dar a făcut și penalty-ul cu numărul doi, într-un duel cu Ponta. Mirel Arsene s-a prezentat din nou la punctul cu var și nu a ratat: 0-3 (min. 81). Showul amfitrionilor a continuat, iar Puie a realizat și el dubla, după o pasă a lui R. Fritea și o finalizare la colțul lung. De abia în ultimul minut de joc, Capătă a găsit drumul spre golul de onoare, după o reluare simplă din 2 metri, la o pasă venită din flanc.

Așadar, Mirel Arsene pare să-și fi revenit după ruptura parțială de ligamente colaterale la genunchiul drept și redevine decisiv pentru echipa sa. „Chiar dacă mai am mici rețineri la unele faze, mă bucur că-mi reintru treptat în ritm și-mi ajut din nou echipa. Mi-ar fi plăcut să o fac mai repede în acest retur, dar a făcut tot ce a depins de mine să revin cât mai repede. Azi, am câștigat un meci complicat, împotriva unei echipe ce ne-a pus probleme destul de mari în prima repriză, dar pe care am dominat-o clar după pauză. Se pare că temperatura mare i-a afectat mai mult pe adversari, care au cedat după 60-65 de minute. Încercăm să terminăm cu două victorii acest sezon, pe un loc în primele patru”, a spus căpitanul pecicanilor, ajuns la 22 de reușite stagionale.

Dincolo, noul președinte al Unirii consideră că echipa sa ar fi meritat mai mult din deplasarea de la Pecica. „Dacă am fi marcat un gol-două în prima repriză, altfel era desfășurarea jocului. Dar, ca și în alte meciuri am ratat și nu am reușit să culegem roadele. În minte îmi vine acum meciul cu Crișul, când, la fel, am ratat două-trei ocazii, iar la final a trebuit să ne recunoaștem învinși. Ne propunem să jucăm și chiar să câștigăm Cupa pe acest final de sezon și să ne clasăm între primele patru echipe ale campionatului”, a precizat Marius Bătrân.

Formații:

Pecica: Brutyo (90 Iosub) – Gabor (84 Koppandi), Wild, Dolga – Ponta, Drîglă, Vasilca, Fritea, Huțanu – Arsene (89 Hedeșan) – Puie. 

Sântana: Csurka (89 Matiș) – Toader (72 Marc), Paven, Bodea, Peia – Mateiu, Vidac (65 Vârciu), Vuin – Martin (56 Stanciu) Capătă, Ginghină.

Arbitri: Cristian Burza – Florin Vesa, Flavius Dreghici.

Observatori AJF: Marius Alexa, Gheorghe Sfăt.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button