UTA Arad

Assist pentru Jorza, la primul derby al Vestului din carieră: „Cea mai mare realizare, nu se compară cu golurile marcate și cu ceea ce am simțit până acum”





După mai bine de două luni de zile, mai precis de pe 10 martie, din deplasarea de la Mioveni, Amir Jorza a prins din nou primul „unsprezece” al UTA-ei. Revenirea mijlocașului de 17 ani printre titularii lui Laurențiu Roșu s-a petrecut în cel mai important meci al primăverii. Derby-ul cu ASU Poli  era și primul jucat de tânărul utist la nivel de seniori, iar răspunsul acestuia a fost la înălțime.

În minutul 31, Jorza a trimis o pasă de 25 de metri, pe care Curtuiuș a preluat-o pe lângă Telescu și a trimis-o cu sete în plasă, pe lângă Gakos. „Când am aflat că voi juca din primul minut, am avut ceva emoții. Era primul meu derby, căci în tur am rămas pe bancă, dar toți m-au încurajat și mi-au dat sfaturi. Mister mi-a spus să am curaj, să-mi pun în valoare calitățile și să pun în practică lucrurile pozitive de la antrenamente. Apoi, Petre și Curtuiuș mi-au spus să ridic capul sus când am mingea și să-i încerc cu pase în adâncime, fiindcă vor căuta tot timpul culoare, pe lângă fundașii lor puțin mai lenți. Așa s-a născut și primul gol, de la pasa mea, dar în special de la preluarea foarte bună a lui Marius (n.a. Curtuiuș). Chiar dacă nu marcasem eu, simțisem chiar în acel moment că a fost cea mai importantă realizare a mea de când joc cu UTA în Liga 2-a. Golurile pe care le marcasem deja nu se compară cu acea pasă, ce a deblocat un derby cu Poli și a dus la prima explozie de bucurie a galeriei noastre. A fost minunat să sărbătorim alături de suporterii noștri toate cele trei goluri și victoria ce i-a făcut fericiți și, sper eu, și mândri de noi pe toți arădenii”, a menționat mezinul „roș-albilor”, care mai recunoaște: „Știam că suntem favoriți, dar nu mă așteptam să câștigăm la o diferență atât de mare. S-a demonstrat încă odată că într-un derby se poate întâmpla orice. După ce în tur ei au scos remiza la Arad, acum i-am bătut fără drept de apel”.

Jorza a fost înlocuit pe la mijlocul reprizei a doua cu Tănase, motivul aflându-l din gura lui Laurențiu Roșu: „E tânăr și nu a mai jucat demult din primul minut, iar stresul, efortul și – probabil – și căldura mare i-au provocat crampe musculare. A trebuit să-l schimbăm, dar nu e nimic grav”.

Într-adevăr, mijlocașul arădenilor s-a antrenat normal în această dimineață, în prima zi a unei săptămâni foarte solicitante pentru el. „Aseară, am fost foarte bucuroși, dar de azi am început să uităm acest derby. E puțin greu, dar trebuie să o facem, căci încă nu am realizat nimic din punct de vedere al obiectivelor. Joi, avem meci acasă cu Baloteștiul, pentru încă trei puncte ce nu trebuie ratate, iar noi, juniorii, jucăm sâmbătă, la Ploiești, și finala Cupei României cu Viitorul. E un program puțin încărcat, dar suntem tineri și ne refacem. Și, decât să ne antrenăm, mai bine jucăm meciuri cu miză, fie ele și la două zile distanță unul de celălalt”, a adăugat Amir Jorza.

Utistul își va sărbători majoratul pe 2 iulie, dar maturitatea în joc arătată și aseară, la Timișoara, nu îi trădează deloc vârsta.

FOTO: UTA Media Design

 

Un comentariu

  1. asta e atitudinea care trebuie, Amir mai mult nu a jucat in primavara asta (eventual la juniori si echipa 2) chiar l-am vazut in tribuna la Siria nu trist foarte trist ca nu joaca alti se lasau pe tandala el insa nu, a continuat sa se pregateasca si a venit meciul de ieri unde jucat excelent. Bravo Amir.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button