UTA Arad

Roșu: „Când pierzi, îți reproșezi unele lucruri. A fost mare euforia după Timișoara, deși am insistat să nu fie așa”

UTA a șters rapid impresia bună de la Timișoara (vorbim strict de joc și nu de importanța rezultatului pentru suflarea „roș-albă”) cu un eșec pe cât de de neașteptat. pe atât de dureros, cu CS Balotești. Practic, arădenii au abandonat lupta pentru promovarea directă cu două runde înainte de finalul campionatului la capătul unei partide modeste cu ilfovenii de pe locul 15 (din 16 echipe ce mai joacă) în Liga a 2-a.

La finalul meciului, Laurențiu Roșu a făcut o caracterizare a celor văzute prin ochii săi și a încercat să dea și o explicație pentru înfrângere. „Veneam după o victorie istorică la Timișoara, a apărut și o relaxare. Am insistat de luni să fim concentrați, fiindcă puteam rămâne în cursa pentru locul 2. Nu s-a întâmplat așa, am făcut o primă repriză slabă, în care nu am putut să construim, să avem ocazii, am ajuns de puține ori la poarta adversă. Am dat peste o echipă foarte motivată, odihnită, după ce au stat etapa trecută. Am făcut o greșeală la primul gol, la acel penalty, iar apoi, când ești condus acasă și ai nevoie de victorie, riști și te trezești surprins pe unele situații. Așa am luat golul doi, dar nu am cedat, am forțat, am marcat o dată, am mai avut ocazii importante, dar nu am reușit să obținem ce ne-am propus. Am riscat și la accidentarea lui Manea, am jucat cu trei vârfuri, am avut ocazii clare, dar nu am putut mai mult. S-a văzut că nu am jucat așa cum au făcut-o la celelalte meciuri. A fost mare euforia după Timișoara, am insistat să nu fie așa”, a spus antrenorul „roș-albilor” la finalul disputei de la Șiria.

Omologul „principalului” utist, Augustin Călin, a susținut la final că UTA și-a subestimat adversarul. „Nu i-am luat de sus, am și vorbit cu jucătorii și le-am spus că e foarte important să fim concentrați. Știam că toate echipele care au jucat contra noastră se vor dărui la maxim, așa a fost și acum. Într-adevăr, l-am remarcat pe Herea și înainte de acest meci și azi. A scos penalty, a dat goluri, dar l-am mai văzut și cu alte ocazii și nu a jucat la fel mereu. Probabil că la alte meciuri a fost indispus, a avut probleme cu stomacul…”, a adăugat Roșu, lăsând să se înțeleagă că ilfovenii au avut motive serioase să-i încurce pe arădeni astăzi.

Întrebat dacă-și reproșează ceva în alcătuirea formației de start, tehnicianul „Bătrânei Doamne” a adăugat: „Atunci când pierzi îți reproșezi unele lucruri, e clar că te gândești ce a fost bine și ce nu. De exemplu, am făcut schimbarea Curtuiuș – Piccioni, gândindu-mă că acesta din urmă e mai proaspă și are moral ridicat după meciul cu Timișoara. În plus, Marius are probleme musculare, am zis că e mai bine să intre în partea a doua. Pe benzi am gândit cu Copil și Vâlceanu, tot pe motiv că erau mai proaspeți, că nu au evoluat la Timișoara de la început. Copil, chiar deloc, fiind suspendat. Mă gândeam că putem realiza un joc bun, sunt tehnici, intră în combinații, dar nu le-a ieșit jocul. S-au pierdut multe mingi la mijlocul terenului, nu ne-am creat ocazii. Am primit primul gol și am intrat în panică, am încercat să atacăm, dar atunci când ești condus și te grăbești nu iei cele mai bune decizii mereu”.

La plecarea de la stadion, câțiva spectatori i-au reproșat, pe un ton civilizat, câte ceva antrenorului utist, evident afectat de eșecul nescontat cu Baloteștiul.

FOTO: Ciprian Petcuț

Comentarii Facebook

0
0

Un comentariu

 1. Mda…si ai uitat de terenul de joc, de la Siria !!! Eu spun ca a fost principalul obstacol, de ce nu a castigat UTA-BD…astazi !!!

  0

  0
 2. Oameni buni nu va mai agitati , meciul a fost trantit , acum cu o cota de 20 la victoria celor de la Balotesti nu e bine ???
  Locul 3 este asigurat , iar la 2 sunt sanse mici , deci de ce sa nu dam sansa acelei cote de 20 la pariuri ?

  0

  0
 3. Rosule sper să-ți activezi clauza ( în caz de promovare prelungirea contractului cu 1 an ) . Cu asa joc la baraj……. . Din toamna tot liga 2 și sper fără tine. Cu Roly nu am pierdut atâtea jocuri într-un campionat jumate cate am pierdut cu tine. Legat de jucători tu ai făcut lotul și transferuri.

  0

  0
 4. Domnule ROSU, nu te supara pe mine dar, te rog eu frumos, cand vi pe banca ca, antrenor principal al UTA.-ei, fa si dumneata un efort si imbracate in culorile culubului pt. ca asa este normal ,sa respecti un club cu o asa mare istorie in fotbalul romanesc !!! Nu o lua ca pe un repros, ci ca pe respect fata de UTA. !!!

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close