Arhivă articole

Medalie de campion pentru Damian Șoltesz: Voința Macea – Frontiera Pilu 3-0

Trupa lui Lucian Ciba și-a atins obiectivul chiar după derby-ul cu Frontiera Pilu, formația ce i-a produs singura înfrângere turul campionatului. Atunci, în toamnă, pe teren pentru măceni se afla și Damian Soltesz, fotbalist ce a avut apoi un destin tragic. S-a stins în luna decembrie a anului trecut la doar 31 de ani, moment în care colegii i-au promis că-i vor duce o medalie de campion al Seriei a A a Ligii 6-a la locul de odihnă veșnică.

Bucuria titlului a fost trăită duminică, după 3-0 cu o formație a Frontierei întărită în iarnă cu câțiva fotbaliști importanți de la Socodor, precum Noaică, Zekany sau Tulcan. A fost 2-0 după 20 de minute, după reușitele semnate Săcui și Botaș, golul cu numărul trei fiind semnat de rezerva Pinți pe final de meci. Paul Șoltesz, fratele regretatului Damian, a închis poarta, încasând – de altfel – în tot returul doar trei goluri.

„A fost o zi frumoasă, dar în același timp, tristă. Ne doream să fie și Damian cu noi, să sărbătorim această promovare de pe primul loc, dar tot ce putem face este să-i ducem medalia la mormânt. Chiar dacă eram promovați matematic deja, ne-am motivat pentru acest titlu de campioană, doream să ne respectăm promisiunea făcută după tragedia din iarnă. Băieții au fost foarte receptivi, au avut o participare foarte bună la cele două antrenamente săptămânale, plus că au făcut sacrificii pentru a veni în cantonamentul de iarnă. Pentru toate astea, eu zic că am meritat să fim primii, iar în derby-ul cu Pilu, o echipă bună, am demonstrat de ce suntem în stare. Le mulțumim primarului Ciprian Otlăcan și președintelui Vasile Schmidt pentru că ne-au oferit toate condițiile, dar le transmit de pe acum că ambițiile noastre sunt și mai mari decât Liga 5-a. De fapt, ei știu deja, rămâne să batem în cuie planul pentru sezonul următor”, ne-a declarat Lucian Ciba, antrenor și, la nevoie, jucător al măcenilor.

Formații:

Macea: P. Soltesz – Pîncotan (C. Androne), Cojocaru, I. Botaș, Șt. Ardelean – Sîrbu, Rad, Tipel, G. Trf (Fl. Buda) – I. Rus (Teacă), Săcui (Pinți)

Pilu: Algeorge – Ienciu, Cioncioiu, Maier, Buliga (Bursache) – C. Faur (A. Puie), Buruiană, A. Zekany, Saba – R. Tulcan (Fl. Rojdaș), Noaică (D. Rășdaș)

Arbitri: Călin Mateuț, Cristian Cășuț, Sergiu Cîrmaci

Mesaj sfâșietor al soției lui Damian

După plecarea prematură a lui Damian Șoltesz din familia Voinței, soția Gianina a fost cea care i-a ținut locul. Însoțită deseori de micuța Anya, Gianina a participat la câteva dintre partidele primăverii pentru măceni. Nu putea lipsi nici duminică, când Damian a rămas în tribuna din Ceruri. ”Hmm..Felicitări campionilor!!….Astăzi m-ați făcut sa îmi pierd cuvintele! Mulțumesc e cam puțin..dar spun totuși…Mulțumesc! Că m-ați făcut sa ma simt parte din voi, ca nu l-ați uitat, că v-ati ținut de promisiune!Astăzi ați jucat în 12 sunt sigură..El a fost acolo..pe teren..pentru el asta ar fi însemnat enorm..a pus mult suflet în echipa asta! Vă mulțumesc! Pentru cine nu mă cunoaște, sunt Gianina…soția lu Damian!!” a fost mesajul sfâșietor postat de soția lui Damian Șoltezs pe pagina de Facebook CS Voința Macea.

0
0

0 comentarii la articolul: “Medalie de campion pentru Damian Șoltesz: Voința Macea – Frontiera Pilu 3-0

  1. Sigur ca nu îl vom uita vreodată nici noi, prietenii din copilarie și, de fiecare data când vom juca fotbal, va fi și pentru el.

    0

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.