UTA Academie

Gaica, după eșecul din finala juniorilor A1: „Am intrat puțin speriați, nu sacrificăm jocul pentru rezultate absolut deloc”





Încurajați de câțiva susținători vocali și pătimași, în frunte cu Colin Mesz, patronul Old Lady’s Pub, puștii de 16 ani ai UTA-ei au avut un impact greoi cu finala juniorilor A1, contra Sântanei. Fiind conduși cu 6-2 la pauză de o echipă ceva mai experimentată a Sântanei, „roș-albii” nu au mai putut întoarce meciul, în ciuda posesie zdrobitoare și a încă 4-5 ocazii bune de gol pe lângă reușitele lui Spătar și Șimon.

S-a încheiat 4-6 în reproșurile vehemente ale susținătorilor utiști, dotați și cu o portavoce, la adresa brigăzii de arbitri. A fost acuzată faza golului doi al Sântanei, respectiv „indirecta” din interiorul careului, din care a marcat Josan, dar și unele intrări ale fotbaliștilor lui Alex Vasi pe care părinții utiștilor și apropiații lor le-au văzut de „galben”.

În schimb, antrenorul Sandu Gaica nu a discutat deloc de arbitraj. „Păcat de prima repriză, am intrat un pic speriați. Ne-au prins de fiecare dată pe minge lungă, trebuie să recunoaștem că am stat slab în apărare. În afară de unele contacte și de stăpânirea de sine, nu s-a văzut diferența de vârsta, fizic chiar am stat mai bine. Nu sunt supărat decât pe rezultat, am luat șase goluri pe greșeli mari de apărare. Dar, până la urmă, nu sacrificăm jocul pentru rezultate absolut deloc. Rezultatele trebuie să vină în urma jocurilor, nu suntem la seniori, trebuie să învățăm să jucăm fotbal înainte de a cere victorii cu orice preț. Sântana merită felicitată, are o generație bună, au dovedit-o ani la rând. Noi mai trebuie să creștem, suntem doar generație de 2001”, a spus fostul fundaș al „Bătrânei Doamne” în Divizia A.

De menționat ar fi că poarta „roș-albilor” a fost apărată de Georgian Iucie (15 ani) și asta pentru că Rafale Zamfir (16 ani) și Istvan Debre (17 ani) au evoluat în competițiile organizate de FRF.

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button