04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Strătilă: „Ca și cu Călărașiul, să profităm de golul meu din deplasare! Dacă aș promova cu UTA, ar fi o bucurie mai mare decât atunci când am ajuns la națională ”

Anul trecut, golul lui Sorin Strătilă din primul baraj de promovare în Liga 1 valora aur. Mijlocașul de bandă dreapta atenua insuccesul UTA-ei la Călărași (1-3) și tot el anunța minunea pentru partida retur. „SS-ul” crede în coincidențe și speră ca mâine seară, Aradul să sărbătorească o promovare istorică în Liga 1. „Mă bucur că mi-am putut ajuta echipa și avem șanse bune pentru retur. Sper ca acest gol, de la Timișoara, să fie de folos, așa cum s-a întâmplat vara trecută, la Călărași. Atunci, din păcate, s-a mai jucat un baraj. Mâine, dacă trecem de Poli, Doamne ferește să ne mai bage un baraj…”, a glumit Strătilă.

Acesta a recunoscut că inițial dorea să încerce un alt gen de execuție la golul de 2-1, de pe „Dan Păltinișanu”. „Primul instinct a fost să dau sus, în vinclu, dar era și Curtuiuș pe acolo și mi-era frică să nu-l nimeresc cumva. Am văzut, însă, la timp spațiul mic dintre portar și bară, am dat pe jos, din unghi, și mi-a ieșit. Dar, ce a fost a fost, de acum ne gândim doar la meciul de mâine, de la Șiria, unde vom fi susținuți de toată lumea. Nu are rost să ne luăm după Ionuț Popa, el e mult cu caterinca, dă declarații doar ca să ne enerveze pe noi. Păi cum să țină cei din Șiria cu Poli? Ca să continui gluma, se poate ca vreo 2000 de șirieni să țină cu ei și  restul de 10 mii cu noi. La nivel declarativ, orice poate spune orice, important este ceea ce faci pe teren, nu ceea de declari. Mai ales că era la cald, nervos pe arbitru, că de acolo au pornit toate”, a mai spus Strătilă.

Experimentatul fotbalist a fost unul dintre cei care nu a văzut cu ochi buni mutarea echipei la Șiria, dar acum consideră că: „Ne-am obișnuit deja, condițiile sunt din ce în ce mai bune. Sigur, terenul este mai mic, iar mie îmi convin spațiile, dar am avut timp să mă acomodez, atât eu, cât și restul băieților. Dar, și mai important este sprijinul din tribune. Sper ca suporterii să fie lângă noi, doar așa vom reuși”.

În fine, de multe ori s-a spus că jucătorii din Arad simt mai mult importanța unui derby cu Poli sau sunt mai montanți când vine vorba despre partide istorice, din categoria celei de mâine. „Într-adevăr, nu sunt arădean, dar, acum doi ani și jumătate, când în toate ziarele se scria uite unde a ajuns Strătilă, le-am răspuns că am ajuns la Campioana Proviniciei. Că am ajuns să joc pentru pentru a doua echipă din țară ca palmares, după Dinamo. Îmi pare rău că am pierdut barajul de anul trecut, sper ca de această dată, după meciul de mâine, să pot spune că am făcut și eu ceva mare la Arad. Vă spun sincer, dacă aș reuși să promovez cu UTA, ar fi o bucurie mai mare decât atunci când am ajuns la echipa națională” , a concluzionat Sorin Strătilă.

 

0
0
%d blogeri au apreciat: