25/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Raționamentul transfeurilor la UTA: „Experiența, unul dintre cele mai importante criterii pentru promovarea în Liga 1”

Codru Grădinariu a început mini-conferința de presă prilejuită de demararea pregătirilor la UTA, sub îndrumarea lui Adrian Mihalcea, prin a preciza că media de vârstă a celor șase transferuri efectuată până acum este de 27,5 ani. Ciucă și Grigorie au 35 de ani, D. Roman, 31, Bujamin Asani – 28, media fiind reparată de portarul Căucă (21 de ani) și macedonianul Ajrullahu (19 ani).

Precizând din capul locului că transferurile au fost făcute în urma colaborării 100% conducere – antrenor, Adrian Mihalcea a explicat și raționamentul acestora. „Știu ce înseamnă Liga 2-a, am activat ca antrenor doar la Liga 2-a și am avut să identific criteriile ce ne-ar putea duce la îndeplinirea obiectivului. Iar unul dintre cele mai importante dintre aceste criterii este experiența. De fapt, jucătorii cu experiență, de o certă valoare, combinați cu tinerii pe care Aradul îi are în număr mare, la un nivel foarte bun. Așa a fost și în trecut și așa va fi și acum, Dennis Man sau Adi Petre au crescut alături de jucători cu experiență”, a precizat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Sigur, dacă Roman, Ciucă și Grigorie sunt arhicunoscuți în fotbalul românesc, iar Mihalcea susține că nu sunt plafonați, pentru numeroasele prezențe la nivelul primelor două eșaloane, am fost curioși să aflăm ce i-a recomandat pe Caucă, dar și pe cei doi jucători macedonieni pentru un loc în lotul UTA-ei. „Portarul Caucă este tânăr, sub 21 de ani, care, acolo pe unde a fost, o a lăsat o impresie bună. Într-adevăr, a jucat mai puțin în ultimul sezon, dar nu poate avea o a doua șansă. Eu am încredere în el. În ceea ce-i privește pe cei doi jucători străini, pe lângă DVD-uri, pot spune că avem conexiuni în toate țările. Oamenii îți aduc informația cea mai bună și cea mai corectă. Chiar și statisticile sunt importante. De exemplu, Asani a jucat 32 de meciuri în Liga 1 într-o țară  ca Macedonia, aflată în progres din punct de vedere fotbalistic. Eu zic că e o achiziție foarte bună. În ceea ce-l privește pe Izet, vorbim despre un puști o determinare incredbilă. L-am adus și pentru a transmite, poate, colegilor mai tineri răuatea lui, veți avea o surpriză plăcută”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”, care a dat – oarecum – un răspuns și la nelămurirea noastră de mai devreme. Fiindcă la meciurile ligii secunde, o formație nu poate înscrie pe foaia de joc numai trei jucători extracomunitari din care doar doi pot juca la un moment dat pe teren, este posibil ca Izet Ajrullahu să fie detașat la UTA II, unde – de altfel – va găsi mulți fotbaliști născuți în anul 1998.

În fine, recunoscând că Marius Curtuiuș și-a prelungit contractul cu UTA, iar ca variantă de atacanți îi mai are pe D. Roman și Petre („Dacă s-a prezentat la reunire cu noi, mă bazez pe el. Este un băiat admirabil, care a făcut minuni la vârsta lui, înscriind atâtea goluri. Dacă va avea ofertă, iar conducerea va decide să-l vândă, o să încercăm să ne completăm lotul”), Adi Mihalcea a spus că nu-și mai dorește un alt vârf. Așa că „pistele” Popovici și mai ales Batin s-au răcit deocamdată. În schimb, Silviu Pană, care a semnat recent cu Dunărea Călărași ar fi pe placul lui Mihalcea: „Are contract cu fost mea echipă, nu-mi permit să discut despre el, nu e fair-play. Dacă va fi liber, atunci poate că vom încerca să-l aducem, este un jucător bun de Liga 2-a”. 

În fine, s-a abordat și capitolul „disponibilizaților”, iar întrebarea a venit de la sine. Cine a decis ca Miron, Gligor, Copil, Chindriș, Muntean și Vlad să plece? „Ca și în cazul jucătorilor pe care i-am luat, conducerea clubului și eu, în măsură egală. V-am spus cunosc destul de bine Liga a 2-a. Începem un nou ciclu, aceasta a fost alegerea noastră, rămâne de văzut dacă vom fi apreciați sau contestați”, a încheiat Mihalcea.

1
0
%d blogeri au apreciat: