UTA Arad

Căpitanul Curtuiuș, decisiv din prima rundă: „Puncte foarte mari, a contat mai puțin aspectul estetic astăzi”





UTA a dat un semn important încă din startul stagiunii prin succesul italienesc de la Târgoviște. Un meci destul de echilibrat și sărac în ocazii clare de gol a fost decis de Marius Curtuiuș, fotbalist venit de pe bancă încă din primul minut al părții secunde. Șeptarul „roș-albilor” s-a desprins de marcajul lui Vătavu și a trimis cu capul în dreapa lui Popescu. „Fie că sunt titular sau rezervă, știu că trebuie să-mi fac datoria pentru echipă. Am reușit cu largul sprijin al lui Mevlan (n.a. Adili), care mi-a dat o centrare excelentă și suntem cu toții fericiți și mulțumiți. La cele 40 de grade Celsius de la nivelul gazonului și forța adversarului a contat mai puțin aspectul estetic astăzi. Nu am jucat tot timpul foarte bine, am mai și suferit, dar tot ceea ce contează la final e victorie. Punctele de azi sunt foarte mari, mă bucur că mi-am adus contribuția la câștigarea lor, dar e doar primul pas. Ne-am propus să promovăm direct, cât mai repede posibil și trebuie să rămânem concentrați”, a spus atacantul care peste trei zile va sărbători împlinirea a 28 de…veri.

Uns căpitan de Adrian Mihalcea, Curtuiuș nu și-a recăpătat banderola de la Grahovac în momentul în care a intrat pe teren la Târgoviște, dar asta numai pentru că: „Nu am realizat în tensiunea meciului acest aspect, unul mărunt până la urmă. Sunt convins, însă, că Marius a înțeles, căci este un băiat de mare caracter, la fel ca toți băieții pe care îi antrenez. Tot ceea ce contează este că am câștigat azi, remarc toată echipa”, a explicat chiar antrenorul „Bătrânei Doamne”.

 

32 comentarii

  1. Aspectul estetic… pai spectatorii pentru ce merg la meci? Sa se uite cum pasati mingea la centru de la o echipa la alta, sau sa vada vaze specatuloase?
    Pentru ce sa mergi la meci, daca dai gol in minutul 89 si in rest e liniste? Pentru voi conteaza doar rezultatul, pentru un spectator conteaza sa vada ceva actiune totusi.

    0
    0
    1. El spune altceva, iar tu intelegi ceea ce vrei…si ceea ce poti.
      Normal ca orice echipa vrea spectacol, sa castigi si sa faci spectacol, insa nu intotdeauna se poate. Acum, de exemplu, a fost primul meci al unei echipe UTA inca neomogenizata, in deplasare grea impotriva unei contracandidate si pe o caldura torida. Realizezi ca nu se poate face spectacol si ca meciul e unul de lupta, in care ambitia si experianta vor prima (vei mai avea destule meciuri din astea, unele jucate pe noroi, altele pe teren inghetat), asa ca te concentrezi pe partea pragmatica si incerci sa castigi, chiar daca nu faci spectacol, in sensul in care vrei tu sa-l intelegi. Altfel, spectacol poate fi si angajamentul in joc dovedit de jucatori, ceea ce voi apreciati mai rar, actiune vezi, doar sa ai ochi pentru asa ceva.
      Campionatul e lung, vor mai fi destule meciuri de lupta, e foarte important sa le castigi. Spectacolul e un bonus.
      Ce stiti voi sa bagati de vina, chiar si fara sa vedeti meciul…de aia va numiti „noname”…

      0
      0
      1. eu ama scultat tot meciul ca la radio, deci ma pot pronunta si imi pare rau ca nu am putut scrie absolut tio, sa va imaginati fazele ca si cand le-ati vedea la TV …
        ce pot sa va spun este ca s-a jucat la 40 de grade in aer la umbra … cat o fi fost la nivelul gazonului? s-a jucat bine date fiind conditiile, gazdele au jucat si ele, ritmul a fost destul de bun, la UTA a fost o posesie mai buna, au fost faze de constructie, nu mingi lungi, a fost si bara si gol, suturi la poarta … faza golului a pornit cu un-doi-uri in viteza din sase metri de la noi pana in careul lor … este un altfel de contraatac fata de cum il stim noi de obicei …
        acuma depinde ce intelege fiecare prin spectacol … important este ca apararea a stat binisor, atacul a fost bun si sunt sperante mari de viitor …

        0
        0
        1. Ti se face parul maciuca !!!!!
          Ai echipa cu multi jucatori noi, cu antrenor nou, si joci primul meci in deplasare la o echipa foarte buna si in conditii grele de temperatura….si CASTIGI meciul !!! pornesi foarte bine in campionat !
          Si ce citesti pe-aici ? ca „sa vedem ce vor face elefantii la Targoviste”, ca „am castigat, dar am avut noroc” (da, vezi ca am avut noroc, ca am dat mingea in bara, nu ?), ca „n-a fost spectacol”, etc.
          Daca si la aceasta victorie (mare) gasesti asemenea reactii, ce sa te mai astepti la victorii mici sau la eventuale esecuri ?!
          Parul maciuca, nu alta…lipsa de respect si neobrazarea n-are limite la unii.

          0
          0
          1. tre sa iti amintesc ca la UTA daca echipa nu joaca nimic pana in minutul 80, avem traditia ca multi dintre spectatori pleaca…
            pe de alta parte, chiar daca UTA e condusa, dar joaca bine, are ocazii, toti spectatorii raman pana la final…

            0
            0
      2. daca n-ai spectacol, n-ai nici spectatori… putini sunt cei care merg la meci doar pentru rezultat… toti vor sa vada ceva… daca vrem ca aradenii sa fie aproape de echipa, echipa trebuie sa joace bine, sa ofere ocazii si faze frumoase..
        pentru asta mergem la meci, pentru dramatism, nu pentru un joc de pase la mijlocul terenului…

        daca UTA ar castiga doar asa la mustata, fara sa joace impresionant, ma tem ca spectatorii vor sta la televizor…

        adevaratii suporteri tin minte meciurile dramatice, meciurile reusite, nu o victorie 1-0 chinuita cu o singura faza de gol….

        0
        0
        1. Am impresia ca de la caldura , ai luat-o pe aratura , scuza-ma ca iti spun , spectatorii vin la meci pentru ca echipa lor favorita SA CASTIGE , daca spectacolul vine pe deasupra e ok , daca nu nimeni nu se supara . Absolut nimeni ( poate in afara de tine ) , nu ar da in veci la schimb un spectacol cu o infrangere la limita , pe un meci urat al naibii dar incheiat cu o victorie – ma refer bineinteles la suporterii unei echipe nu la cei neutri – ( iar din cate se pare tu esti unul dintre acestia ) .

          0
          0
        2. Prietene…90% din suporteriii care merg la meciuri sunt pt echipa si pt victorie iar spectocolul il vad in daruinta ehipei, iar restul de 10% sunt ca si tine care vin la meci si spera sa il vada pe neymar. La barajul cu Voluntari daca tii minte stadionul a fost plin si am stat toti cuminti pe ploaia aia torentiala inclusiv femeile si copii uzi pana in maduva oaselor… dar am cantat tot meciul iar in momentul golului ne am bucurat de parca am castigat champions league chiar daca nu am promovat. Prietene….asta inseamna sa fii suporter si nici decum ce crezi tu.

          0
          0
          1. suporter inseamna sa te bucuri cu jucatorii daca au castigat si sa-ti incurajezi echipa daca a pierdut … restul sunt spectatori … acuma nu trebuie ca suporterii sa le dea in cap spectatorilor, este nevoie si de ei pentru a umple tribunele si a da maretie unui spectacol fotbalistic …

            0
            0
          2. in primul and, daca echipa nu joaca si castiga doar printr-un gol in minutul 89, nu ai cum sa promovezi..
            azi ai castigat, dar daca nu joci, nu poti castiga fiecare meci asa, vei pierde puncte..

            totusi, sa zicem ca e doar prima etapa, sa avem rabdare.

            o echipa care joaca are sanse impotriva oricarui adversar, o echipa care castiga la limita are sanse mici

            0
            0
        3. Ah ok, m-am lamurit acum, am crezut ca esti numai o „bazaitoare”, dar e clar ca esti sarac cu duhul.

          Ca stii tu care-i traditia la UTA…”tre sa iti amintesc ca la UTA daca echipa nu joaca nimic pana in minutul 80, avem traditia ca multi dintre spectatori pleaca…”, tu vorbesti in numele „adevaratii suporteri tin minte meciurile dramatice”

          Dupa mintea ta handicapata, oricat de bine ar juca echipa, ar trebui sa marcheze inainte de minutul 80, ca altfel e rau…
          Ti s-a explicat ca UTA a jucat bine/frumos la Targoviste, dar tu tot o dai cu a ta, ca un disc stricat.
          Esti dus rau de tot, saracu’ de tine.

          0
          0
    2. Vezi ca ai gresit sportul, vrei spectacol , mergi la MMA , la fotbal se joaca pe puncte daca nu stiai inca , daca vine si spectacolul e un bonus deja .

      0
      0
      1. mma e violenta, nu e sport…. daca iti place sa te uiti cum ia cineva pumni in cap, asta iti arata adevaratul tau caracter….

        0
        0
    3. Ptr ca iti iubesti echipa, de aceea sa mergi la meci. Vrei spectacol?! Du-te la PSG, Real Madrid si Barcelona si macar nu te mai baga in seama..
      4, stai jos.

      0
      0
  2. Când vine cineva la tine acasă și zice că vrea să te bată TE INHIBA !!Jucătorii cu experiență știu să gestioneze cu tact aceste momente.Golurile pe final par norocoase ,in realitate este plusul de TEHNICITATE și Voință al adversarului și. pentru care este răsplătit din plin. Hai. UTA!!

    0
    0
    1. sunt targovistean am fost la meci si nu mi a parut rau pentru ca am vazut 2 echipe care au jucat Fotbal si sunt clar favorite sa promoveze in liga 1 .rezultatul corect era 0-0 dar de aceea e frumos fotbalul a marcat UTA .la sfarsitul partidei publicul a aplaudat efortul facut de ambele echipe .UTA si CHINDIA in LIGA 1

      0
      0
  3. Lăsați nu va mai certați, până la urmă toți iubesc UTA, e drept nu se manifesta la fel..cea mai mare problema e că nici in continuare nu vom avea parte de spectacol , chiar daca jucători buni ca acum nu am avut din ,,era Bara”, islazul de la Siria nu permite un joc elaborat..e grav că nu se lucrează nici pe motorul și nici in Vlaicu, asta e marea bună acum! Poate dacă va fi gata stadionul din Lipova vom juca pe un gazon care să permită spectacol, și să nu tremuram că se accidentează jucătorii!

    0
    0
  4. Dragi suporteri, daca sunteti multumiti de un 0-1 chinuit in minutul 89, atunci sa le spunem si jucatorilor ca e suficient. Cand te multumesti cu putinul, putin primesti. De ce sa se oboseasca jucatorii, daca e suficient sa dai un gol pe final de meci?
    1-0 in minutul 89 e multumitor cand joci cu echipe de marca, Viitorul, Cfr Cluj, Astra, nu cu Chindia… Cu echipe precum Chindia, fara traditie, fara suporteri, UTA trebuie sa defileze, asta ar trebui sa fie norma. Numai ca ne-am obisnuit sa ne chinuim, si ne si complacem.

    0
    0
    1. Nu ii mai raspundeti acestui fotogenic fara nume!Este un agitator ieftin!Cu,sau fara interese!Nici macar fotografia nu as crede ca este a lui!Daca totusi nu are interese,este dus rau de acasa!
      Nu ii mai dati va rog nici calificative,si le da oricum singur!Nici pro si nici contra,pt ca asta urmareste!
      De unde stiti ca nu este un „fost”,iesit pe usa din dos?

      0
      0
      1. vezi ca io nu te-am acuzat pe tine de nimic si nici nu te-am jignit. dar asa-i, cand n-ai argumente, vii cu mizerii din astea

        0
        0
        1. Nu ai ce cauta pe aici!Porneste te rog de la ANA are Mere!
          In rest Io si Mo.repeta te rog clasele primare,unde ai lipsit!

          0
          0
    2. tu trebuie sa fi nebagat in seama insa devii obositor deja cu minutul 89. Hai sa iti dau exemplu 2 finale de Champions League o competitie pe care isi doresc sa o castige orce echipa. MANCHESTER United a castigat o finala cu Bayern in minutele 90 si 91 iar mai aproape acum 2 ani o echipa Real a marcat golul egalizator in minutul 92 cu Atletico castigand in prelungiri. Ma omule suporteri acestor echipe crezi ca ii doare capul ca au castigat asa tarziu trofeele. Tu ai aparut special sa scrii prostii fara numar sa iti faci profizi de alimente in frigider.

      0
      0
  5. PENTRU LUCIAN!
    Am citit cele scrise de catre tine,privitor la suporteri si spectatori.
    Ai perfecta dreptate pana la un punct,cand spui ca este nevoie de spectatori,ca sa umple tribunele!
    Nu stiu daca este chiar asa!
    Deci tu vezi un stadion plin,in majoritate doar spectatori anosti,mancand seminte si in rest suporteri patimasi,care isi rod unghiile,se consuma si sufera?
    Pai imi aduc aminte ultima retrogradare din divizia A(pt ca asa se numea atunci),un stadion arhiplin,cu suporteri scandand,cantand si incurajand UTA,de parca ne-am calificat in Champions,macar ca eram virtual retrogradati.
    Procentual,cam cati suporteri,comparativ cu spectatori ,crezi ca au fost?
    Recent,in turul Viitorul-Apoel,90% au fost spectatori,dintre turistii de pe litoral!
    Si?Ai vazut vre-o atmosfera,in afara de golul lui Ganea?
    DECI;este o apologie,pt ca echipa aduce suporterii la stadion,nu neaparat prin jocul prestat,dar o poate face prin daruire,ambitie si bineanteles rezultat!
    Toti am vrea spectacol,in cele din urma….Dar exista si meciuri,la care ne bucuram de rezultatul final!(cum a fost cel de astazi).
    Ce folos ca am avea 20 ocazii clare,ratari duse la exasperare si sa pierdem pe un singur contraatac,la o singura faza de poarta?(asa cum se mai intampla).
    Aici este diferenta intre un spectator,care in loc de altceva mai bun de facut,merge la 2 meciuri pe an!Apoi se gaseste sa spuna,ca prin minutul 80,se plictiseste si pleaca!
    Asta ce inseamna?Ca suporterii adevarati se numara dupa minutele de inainte de sfarsit,cand echipa favorita este condusa si „spectatorii” pleaca?
    Sa plece!Cine-i opreste?Conteaza ca au platit bilet,banii merg la incasarile clubului si cu asta basta!
    Inca o data,personal,iti multumesc mult pentru Live-text,dar pe aceasta cale si lui Nelu din Targoviste.
    Banuiam deja,cand i-ai cerut sa te contacteze telefonic,ce pui la cale,ba chiar speram sa fie asa!Cred ca le-ai tras-o putin,altor gazetari….
    Bravo Lucian!

    0
    0
    1. cu acest livetext am dovedit ca cititorii nostri sunt mai … decat ai lor
      ii multumesc inca o data lui Nelu, a fost perfect ce a facut pentru noi toti, ne-a facut sa simtim un pic din incarcatura acelui meci …

      0
      0
      1. Nu Luciane!Ai dovedit tu singur ce ai vrut,prin ambitia ta!Dar nu de dovada era necesar!Ci de maiestria abilitatii tale!Ai fost ft inspirat cu Nelu Targoviste!
        Radeam si parca revedeam anii ascultarii EUROPA LIBERA!
        Reset internet,refresh!Bravo!Tine-o tot asa!
        Rad,pt ca ai stiri mai rapide decat chiar decat site-ul oficial UTA!
        Ha,ha,ha!

        0
        0
        1. nu trebuie refresh decat pentru a citi si a scrie comentarii, modulul Livetetxt de la noi se actualizeaza singur, doar stai si te uiti …

          0
          0
          1. Mulțumiri și ție și Nelu pentru live text chiar a fost perfect ce ati făcut. Trebuie sa ne revanșam domnului Nelu în retur 🙂

            0
            0
          2. Sunt UT-ist vechi de pe vremea lui Domide,Brosi,Sima,AxentePoszony,Kukla,Schepp,apoi Cura, Tisza,Leac,Batea,Giurgiu,Bubela.Batea,Csordas,Tarban,Tarlea,apoi Gaica,Mitu,Tucudean,Ungur,Stupar,si sa ma scuze cei pe care nu i-am amintit, etc. dar intotdeauna mi-a placut sa vad echipele iesind la incalzire din tunelul de la UTA si n-am plecat niciodata inainte de a fi fluierul de final.
            Am respectat un meci de fotbal,chiar daca meciul nu ne-a respectat pe noi spectatorii.Nu intelegeam de ce unii din tribune sau peleze plecau inainte cu 10-20 de minute inainte de incheierea meciului.

            0
            0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button