Fotbal judetean

Recital Modan – Cigan pentru debutul cu dreptul al lui Muzsnay: Păulișana Păuliș – Crișul Chișineu Criș 0-3





Capul de afiș al rundei inaugurale a Ligii a 4-a s-a consumat la Păuliș, acolo unde a ajuns favorita numărul unu la victoria finală, Crișul Chișineu Criș. Conform așteptărilor, trupa lui Muzsnay a avut mai mult inițiativa, a controlat teritorial partida și a găsit și golurile ce i-au asigurat debutul cu dreptul. De menționat că la meci a asistat și o importantă delegație lipovană, curioasă de fața fostei rivale la locul 1.

Vicecampioana județeană putea marca după 5 minute, dar Brutyo a intervenit la sacrificiu în fața lui Cigan scăpat spre poartă. Gazdele au încercat și ele câteva contre prin rapizii fotbalști de la mijloc în sus, dar tot Crișul a avut următoarea ocazie clară. În minutul 18, Modan și-a făcut o minge la 11 metri, dar a tras puternic pe lângă vinclu. La mijlocul reprizei, Grigorian, respectiv Ciornei și-au încercat șansa de la mare distanță, dar cei doi portari nu au avut probleme. Vizitatorii au mărit puțin ritmul pe final de repriză și, în singurul minut de prelungire dictat de Ardelean, au deschis tabela. Apărut pe banda dreaptă, Borșa a primit de la Huțanu, a centrat la colțul scurt, de unde Cigan a trimis cu capul în plasă cu toată opoziția lui Brutyo. Golul a căzut cum nu se putea mai prost pentru Păulișana, care, astfel, era obligată să riște mai mult la reluare.

Iar lucrurile aveau să se complice și mai mult după ce Modan a înscris sec, din întoarcere, din numai 6 metri după centrarea perfectă a lui Huțanu. Era doar minutul 49, iar apele se linșteau penru Crișul, care a mai ratat odată prin Nicu Modan (reluare cu capul în Crișan aflat la 1 metru de linia porții). Dubla golgheterului en-titre al formației de pe Criș doar a fost amânată până în minutul 57, când a rezistat atacurilor a trei adversari și a trimis cu spițul la colțul lung. De abia la 0-3, Păulișana a apărut în poziții ofensive, dar șutul cu efect al lui Asandului s-a dus pe lângă colțul lung. La adăpostul avantajului clar, Crișul a cedat inițiativa spre final, prilej pentru D. Calancea să culeagă aplauze după șuturile de la distanță, controlate – însă – de Mucha.

S-a încheiat 0-3, iar Muzsnay debuteazăcu un succes pe banca Crișului. Mițiți a avut câteva absențe importante în special în apărare și acest lucru s-a simțit.

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, D. Crișan, Ambruș, D. Morariu (69 Iercan) – G. Pop, Itu (81 Stoian) – Asandului, Grigorian (87 Belei), D. Calancea – Bruț (60 Șt. Calancea).

Crișul: Mucha – Ciornei, Pavel, Maghici, Jude – Huțanu (67 Hosu), Clej, Fl. Gâlcă, Borșa – Modan, Cigan (72 L. Todea).

Arbitri: Mircea Ardelean – Filip Cîrmaci, Andrei Pantea. Observatori: Marius Alexa, Eugen Roșu.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button