Sporturi de contact

Toți arădenii prezenți la Cupa Europeană de Judo au punctat în vederea europenelor din 2018! România – locul 1 la medalii





Ca de obicei, când e vorba despre o competiție sportivă majoră, în România politicul epatează, își arogă merite și bagă capul în poză. A fost și cazul Cupei Europene de judo pentru juniori de la Arad, unde culorile și doctrinele s-au îngemănat pentru capitalul de imagine vânat la tot pasul în spațiul carpato danubiano pontic.

Dar, dincolo de acest aspect, prin implicarea peste puteri a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad și ale unor persoane implicate trup și suflet în fenomen, competiția gazduită de bătrâna Sală Polivalentă a fost dusă la bun sfârșit. Prezența a fost numeroasă și selectă, adică 248 de sportivi din 33 de țări, notați de „crema” arbitrajului european.

Concursul propriu-zis s-a desfășurat sâmbătă și duminică, delegația „tricoloră” ocupând la final primul loc în clasamentul pe medalii, urmată fiind de Croația și Ungaria (ambele cu câte două medalii de aur și bronz și una de argint). Românii au strâns trei medalii de aur, una de argint și 10 de bronz, după cum urmează:

Cleonia Raicu (categ. 52 kg), Adam Radwanszki  (categ. 55 kg) și Alexandra Mazilu (categ. 78 kg) – locul 1

Mihaela Chiss (categ. 44 kg) – locul 2

Răzvan Ciolan (categ. 81 kg), Cristian Știrbuleț (categ. 78 kg) și Narcisa Ion (categ. +78 kg),  Mircea Tomescu (categ. 55 kg), Alin Albu (categ 60 kg), Lidia Marin (categ. 44 kg), Mădălina Stoica (categ. 48 kg), Cătălina Șchiopu, Roberta Ioviță (ambele categ. 52 kg) și Ana Maria Huțanu (57 kg) – locul 3

Arădenii, în puncte!

Între cei 78 de judoka ce au au reprezentat România s-au aflat și cinci arădeni. După prestațiile avute și locurile ocupate la final, absolut toți au acumulat puncte ce îi vor ajuta să se califice la Campionatele Europene de Juniori și Cadeți de anul viitor. Marc Boldiș (Victoria Nădlac, categ. 100 kg), Robert Nagy (foto, în alb – CS UAV Arad, categ. +100 kg) și Kinga Bleicziffer (CSM Arad, categ. +78kg) au obținut locul 5, iar David Nagy (CSȘ Gloria, categ. +100kg) și David Turc (CSM Arad, categ. 100 kg) au „agățat” poziția a 7-a. „Având în vedere nivelul foarte ridicat al competiției, practic cel mai ridicat la care au participat până acum  sportivii noștri, rezultatele sunt bune. Scopul a fost atins, acela de a ne verifica potențialul cu judoka de valoare de pe tot continentul, dar și de a acumala punctaj în vederea calificările la europenele de la anul. Mai cred că Aradul a fost la înălțime la nivel de organizare, sper să mai avem onoarea de a găzdui și pe viitor astfel de competiții majore”, a menționat Arpad Nagy, antrenorul căruia i-au trecut și-i mai trec prin mână toți arădenii menționați mai sus.

Până miercuri, Aradul rămâne scena „Trainig Campului” rezervat juniorilor participanți la Cupa Europeană de Judo.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button