Liga a 2-a

Șoc în Liga 2-a, Luceafărul se desființează! UTA poate face „cumpărături” pe Crișul Repede





Finanţatorul clubului Luceafărul Oradea, care activează în campionatul Ligii 2, a decis să îşi desfiinţeze echipa după un start prost de sezon. Formaţia bihoreană care este la a doua apariţie consecutivă în eşalonul secund îşi propusese în acest campionat să tragă la promovare, a transferat jucători importanţi şi l-a numit antrenor principal pe Cornel Ţălnar şi secund pe Florentin Petre.

Miercuri, Luceafărul Oradea a pierdut pe teren propriu, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 2, intermediară, meciul cu Dacia Unirea Brăila după ce la pauză conducea cu 2-0 şi nimic nu anticipa deznodământul din repriza secundă. Brăilenii au întors scorul şi au condus cu 4-2, ca partida să se încheie 4-3. În etapele precedente, Luceafărul a obţinut doar un punct cu Sportul Snagov (1-1) şi tot acasă a pierdut cu nou-promovata Ripensia (1-2). În deplasarea de la ASA Târgu Mureş a cedat cu 2-3.

În această dimineaţă, directorul executiv al clubului, Cristian Sabău, s-a prezentat în vestiar în faţa jucătorilor şi a staffului tehnic şi a comunicat decizia luată de patronul Ioan Blidaru: „Sunteţi liberi să plecaţi. Mâine să predaţi echipamentul, veţi lua ultimul salariu şi vă dăm actele să deveniţi jucători liberi de contract. Luceafărul se desfiinţează”. Vestea a şocat pe toată lumea prezentă în vestiar, Luceafărul Oradea urmând a fi retrasă din campionatul Ligii 2 după doar patru etape.

„Ni s-a transmis, azi, în vestiar că mâine ne vom primi salariul şi actele. S-a pus lacătul, azi nu am făcut antrenament. Motivul? Din cauza rezultatelor. Ni s-a spus că nu mai vrea să bage bani degeaba în echipă”, a spus, sub protecţia anonimatului, unul dintre jucătorii Luceafărului prezenţi în vestiar în momentul în care s-a comunicat desfiinţarea echipei.

După ce Federaţia Română de Fotbal va fi înştiinţată despre această decizie a Luceafărului Oradea, judeţul Bihor va rămâne fără nicio echipă de fotbal în primele trei ligi ale României. FC Bihor s-a desfiinţat la începutul anului 2016, iar Luceafărul, promovată la începutul sezonului trecut în Liga 2, a supravieţuit puţin mai mult de un campionat la acest nivel. Finanţatorul Ioan Blidaru, un om de afaceri care ia decizii surprinzătoare peste noapte, e la a doua hotărâre de a-şi desfiinţa clubul, precedenta decizie având loc tot pe când Luceafărul activa în Liga 2, la finalul sezonului 2012-2013.

Alături de Bihor, nici judeţele Vâlcea, Sălaj, Vaslui, Mehedinţi, Bistriţa-Năsăud şi Olt nu vor avea, în noul sezon, reprezentante în ligile organizate de FRF.

Foresta a rezistat, Luceafărul se duce pe apa sâmbetei!

Decizia retragerii Luceafărului Oradea, un club cu posibilităţi financiare, din campionatul Ligii 2 este cu atât mai şocantă cu cât alte echipe participante în această competiţie au luat startul cu toate că au mari probleme financiare. De exemplu, Foresta Suceava nici măcar nu s-a reunit în această vară şi a împrumutat o echipă de juniori de la un club din oraş pentru a avea pe cine să trimită în teren în primele meciuri ale noului sezon. Cu mari probleme financiare, clubul sucevean a fost ţinut în viaţă doar pentru ca oraşul să nu rămână fără echipă.

Pandurii Târgu Jiu, Dacia Unirea Brăila, Olimpia Satu Mare, Academica Clinceni, Sportul Snagov sau ASA Târgu Mureş sunt alte echipe cu probleme financiare, însă care au decis să îşi continue activitatea în Liga 2.

Printre achiziţiile făcute în această vară de Luceafărul se numără Andrei Herghelegiu, Andrei Cordoş, Alexandru Iacob, Petre Goge, Alin Mutu, Paul Păcurar, Lucian Asanache, Marius Tomozei ori Ionuţ Poiană. Antrenor a fost numit Cornel Ţălnar, iar secund Florentin Petre. Toți aceștia, împreună cu fotbaliștii din stagiunea trecută, între care nume interesante ca Matei, Bedea, Țegle, Ban sau Codoban, vor rămâne liberi de contract, prilej pentru celelalate echipe, printre care și UTA să-și întărească loturile.

Înaintea meciului cu Dacia Unirea, Luceafărul anunţa că doreşte să reducă la jumătate contractele jucătorilor, din cauza rezultatelor slabe din primele trei etape, cu Tomozei se ajunse la acordul de reziliere, însă decizia de retragere din campionat nu era luată în calcul. „Am plecat de la Oradea pentru că se doreşte înjumătăţirea contractelor. Nu am acceptat acest lucru şi sunt convins că vor pleca mai mulţi jucători”, spunea, pentru Liga2.ro, Marius Tomozei după ce pleca de la echipa bihoreană.

După patru etape, Luceafărul Oradea are acumulat doar un punct, la fel ca alte trei echipe, şi se află pe locul 16, retrogradabil, din 20.

Articol scris de Marius ANGHEL şi Lucian DANCIU pe Liga2.ro

FOTO: bihon.ro

4 comentarii

  1. Ne-ar fi foarte buni Heghelegiu, Paul Pacurar si Andrei Cordos !!! Am avea intradevar un lot de prima liga !!!

    0
    0
  2. Paluga de Andrei Cordos ar fi bun la UTA si rezerva Manea sa fie lasat sa plece, in judet la acelea din liga 3-a.unde poate ar fi titular…Cordos le are cu fotbalul si nu e rudimentar (ca ???)precum in luptele cu taurii unde toriadorul nu e fotbalist ,ci taurul..!(ghiici la cine m-am gandit?De HERGHELEGIU si Paul Pacurar am rezerve,ca-s naravasi..,dar bunicei .Aceasta stire a retragerii oradenilor o stiu din secunda 2 de la un albaiulean si am anuntato !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button