27/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Gligor a pierdut în primă instanță litigiul cu UTA, dar clubul îi datorează bani indiferent de deznodământul recursului

La finalul săptămânii trecute, Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal i-a dat câștig de cauză clubului UTA în litigiul cu Alin Gligor. Mai precis, consideră valabiă clauza de reziliere unilaterală a contractului invocată de conducerea grupării arădene începând cu 1 iulie, astfel că fostul căpitan al „roș-albilor” nu ar avea dreptul la banii prevăzuți în contractul ce ar fi trebuit să expire pe 30 iunie 2018.

Între timp, a venit și motivarea CNSL, iar acolo există o mare neconcordanță. Și anume, se specifică faptul că orice club se poate prevala de acea clauză de reziliere unilaterală în cazul în care vorbim despre al treilea an de contract și despre un fotbalist mai bătrân de 28 de ani. E și cazul lui Gligor, dar tot acolo se spune că trebuie specificată și o sumă compensatorie în cazul în care jucătorul e dat afară după primii doi ani de contract, ceea ce nu există prevăzut în înțelegerea cu fundașul de 33 de ani.

Cam pe asta se bazează și recursul pe care avocații fotbalistului arădean, probabil, îl vor depune la Casa Fotbalului, dar, indiferent de deznodământul acestuia, în conturile lui Gligor vor mai intra bani de la UTA. De ce? E simplu, același club arădean a revocat decizia de reziliere unilaterală încă din luna iulie și și-a chemat fostul căpitan la program. Acesta s-a conformat și, chiar dacă efectiv nu face antrenamente (la primele ore ale dimineții sau împreună cu juniorii) decât de o lună de zile (pentru că pentru restul perioadei a prezentat scutire din partea medicilor, care i-au confirmat problemele la spate ci care s-a confruntat încă din finalul stagiunii trecute), el va trebui plătit ca și angajat al clubului. De altfel, Gligor se va mai prezenta la program și în zilele ce urmează, până ce decizia nu e defintivă din partea FRF, respectiv a Comisiei de Recurs.

0
3
%d blogeri au apreciat: