29/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Neagu e optimist înainte de vizita UTA-ei: „Sper să câștige echipa mai bună și aceea să fie Afumațiul. Arădenii – favoriți doar la capitolul condiții”

CS Afumați a fost o nucă destul de tare pentru UTA stagiunea trecută. La Arad, pe „Motorul”, arădenii treceau la limită de ilfoveni, cu 2-1, în timp ce în deplasare au obținut doar un punct și acela destul de norocos la ce ocazii au avut gazdele pe finalul meciului.

Mâine dimineață, cele două echipe se duelează din nou pe terenul din Afumați, miza fiind extrem de ridicată. Gruparea „galben-albastră” vine după primul succes stagional, obținut pe un teren greu. Vlada și Burlacu au semnat victoria ilfovenilor la Satu Mare, fiind – totodată – primii marcatori ai echipei lor în acest campionat. „Ne lipsea doar golul, căci încredere în noi și posibilitățile noastre am avut tot timpul. În general, am făcut jocuri bune, din care meritam să scoatem mai mult, știam că va trebui să vină și această victorie. Moralul este mai bun acum, partida cu UTA vine la momentul oportun”, spune Vasile Neagu.

Antrenorul Afumațiului susține că nu există o echipă favorită din punct de vedere al formei sportive: „Poate, arădenii ar putea avea prima șansă dacă aducem în discuție condițiile de care beneficiază la club. În rest, forțele sunt echilibrate, nu putem vorbi de o formație favorită la cele trei puncte. Sper, însă, să câștige echipa mai bună și aceea să fie Afumațiul. Suntem conștienți că vom avea în față un adversar puternic, chiar dacă acesta nu se prea regăsește. Terenul este și el bun, ceea ce ne convine, căci suntem o echipă mai combinativă decât UTA”.

De la ultima întâlnire directă dintre cele două echipe, încheiată cu rezultat alb, „Bătrâna Doamnă” a schimbat doi antrenori, pe Roșu și Mihalcea, pentru ca disputa de mâine să coincidă cu debutul lui Adrian Falub, aflat la cel de-al treilea mandat în „alb-roșu”. „Nu m-am mai întâlnit cu dânsul până acum, nu știu exact ce fel de antrenor este și cum va pregăti acest meci în două zile. Dar, îi urez să-și îndeplinească obiectivul, dar după acest meci. Deși, dacă a promovat până acum de patru ori în Liga 1, nu e obligatoriu să reușească acest lucru și cu UTA”, a mai afirmat Neagu.

În fine, acesta mai spune că respectă UTA pentru tradiția sa, dar: „Declarațiile conducerii referitoare la faptul că Afumați sau Balotești nu ar trebui să ia bani din televizări ca UTA nu mi se par normale. Facem și noi ce putem, ne pregătim serios, avem cheltuieli și prestăm, zic eu, un fotbal plăcut ochiului”.

Dacă la formația arădeană lipsește Sorin Strătilă, la gazde un al Sorin și acela cu o carte de vizită importantă va sta pe margine tot din cauza unui rupturi fibrilare. Este vorba despre mijlocașul central Ispir, sosit la echipă în această vară.

2
0
%d blogeri au apreciat: