Fotbal feminin

Obiective diferite pentru echipele de fotbal feminin ale Aradului ce se duelează chiar în prima rundă! Piroș Securtity s-a întărit pentru o nouă promovare





La finalul săptămânii, debutează și eșalonul doi rezervat fotbalului feminin. Sorții au vrut ca nou promovata AC Piroș Security să-și măsoare forțele cealaltă formație arădeană din serie, CS Ineu, chiar în runda inaugurală. În mod normal, zărăndancele ar trebui să plece cu prima șansă la experiența de două sezoane pe care o au în spate în Liga a 2-a, doar că lotul lui Gigi Cameniță e net superior, mai ales după ultimele transferuri.

Patru achiziții și lot de promovare!

AC Piroș Security și-a atins scopul la primul an din istoria clubului. „Leoaicele” au deschis șampania promovării și vor să repete isprava și vara viitoare. În acest sens, Gigi Cameniță și-a întărit lotul cu patru jucătoare importante, trei dintre ele fiind foste eleve la UTA Tânăra Doamnă în urmă cu cinci sezoane. „Am reușit să le conving pe Monica Mogocs, Mădălina Chiș și Andrana Vanu să lucreze din nou cu mine. Toate trei aduc un mare plus echipei la mijlocul terenului, în timp ce Emese Bajko e mai defensivă și vine de la Ladies Târgu Mureș. Facem tot posibilul să terminăm pe primul loc și acest sezon, dar nu putem face niciun pronostic atâta timp cât nu cunoaștem seria. Avem echipă bună, dar dacă sunt alte echipe mai bine decât noi? Nu putem știi acum, dar, repet, ne vom antrena și vom juca pentru a câștiga fiecare meci”, spune Gheorghe Cameniță, antrenorul nou promovatei.

Președintele clubului este și mai optimist în privința obiectivului stagional. „Am făcut achiziții bune și s-ar putea să mai reușim una pe ultima sută de metri. Atacăm promovarea cu toate armele și vom încerca să mergem și în Cupă cât mai mult posibil. În primul tur vom întâlni Becicherecul, un adversar pe care l-am mai bătut în amicale”, spune și Pavel Piroș.

Ineul a pierdut jucătoare și are ca obiectiv salvarea

Ca și la băieți, gruparea din Țara Zăranului este în etapa căutărilor și la fotbal fete. De fapt, pretențiile ineuancelor au scăzut, din moment ce în această vară s-au pierdut patru jucătoare importante. Internaționala de junioare, Alice Cociuba a fost împrumutată la prim divizionara CFR Timișoara, în timp ce Cozac și Zugun au mers la Lugas Oradea. Mogocs a ajuns chiar în curtea celor de la Piroș Security, în timp ce la capitolul noutăți le putem trece doar pe Muj și Morodan, două jucătoare tinere din Seleuș și Dieci. „O parte dintre fete au început antrenamentele de aproape două luni, alături de echipele de băieți, seniori și juniori. Ne reorganizăm din mers, suntem conștienți că nu mai avem nici măcar forța de anul trecut și de aceea trebuie să fim atenți să nu retrogradăm cumva. Mai avem destule jucătoare bune, de perspectivă, sper să ne autodepășim totuși și să nu avem emoții”, a menționat și Cristian Sculici, șeful corpului de antrenori de la CS Ineu. De echipă se va ocupa îndeaproape tot Cosmina Nicodin, profesor de educație fizică în oraș, dar și jucătoare activă încă.

Așadar, duminică dimineața, de la ora 11, avem parte de derby arădean la fotbal fete. Partida se va juca pe sinteticul „Șega”, ce urmează a fi omologat în această săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button