Arhivă articole

Botiș, pansament pe rana vestiarului și plus valoare pentru fundași: „Să ne recuperăm entuziasmul și să le redăm speranțele utiștilor”


Chiar dacă fotbaliștii arădeni nu mai reprezintă neapărat o majoritate la UTA, faptul că stafful tehnic e format din arădeni dă un alt suflu, o altă perspectivă asupra unei stagiuni în care obiectvul promovării pare compromis încă din gestiunea Mihalcea, la care s-au adăugat cele două înfrângeri cu Falub pe bancă.

Cumva, echipa fanion a Aradului începe să-și recapete identitatea, iar prezența lui Sorin Botiș printre utiștii de azi e una dintre garanții. Cel mai important element al vestiarului în primul an de la revenirea clubului în Liga 2-a pare a avea soluții și pentru situația de azi. S-a pomenit inclusiv de revenirea în peisaj a boxei victoriilor utiste din perioada în care fostul fundaș purta banderola de căpitan. „Într-adevăr, acea boxă era câteodată plusul nostru. Reprezenta euforia noastră, faptul că veneam cu plăcere la serviciu, în general era voie bună în vestiar. Astăzi, într-adevăr, ceva nu e în regulă, iar rezultatele arată acest lucru. Din păcate, nu mai e grupul de atunci, deși câțiva dintre jucători au fost păstrați. Nici eu nu mai sunt pe teren alături de ei, când puteam pune puțin altfel problema. Bazându-mă pe unele reușite din teren, puteam să-mi ajut direct colegii. Sper să fiu și acum factor mobilizator, deși, acum, mi-ar trebuie metode noi. Acum, când situația financiară e bună la club, nu mai promite lucruri legate de acest aspect, dar sunt sigur că, împreună cu colegii mei, voi găsi metodele necesare să punem această echipă pe un făgaș normal și să le imprimăm atitudinea cu care ne-am obișnuit spectatorii acum un an-doi și cu care am obținut atâtea rezultate bune. Avem ce transmite, sper să apară cât mai repede și rezultatele. Diferența dintre o echipă de succes și una fără rezultate este foarte mică. Dacă ești concentrat și motivat, diferența în fotbal se face într-o fracțiune de secundă. O singură situație de joc te poate face fericit sau dimpotrivă. Totul e să fim echilibrați șă să gestionăm cât mai bine meciurile ce vor urma”, spune Botiș.

Bineînțeles, ca și fost fundaș, cu sute meciuri la nivelul primei ligi din România, Republica Moldova și, mai ales, Ungaria, Sorin Botiș va avea în subordine în special linia de fund. „Într-adevăr, am discutat deja și urmează să mă ocup în special de fundașii echipei. Dar, nu degeaba se spune că cea mai bună apărare e atacul, eu zic că va trebui să găsim un echilibru între compartimente și să umblăm la atitudinea tuturor jucătorilor. Trebuie ca toți fotbaliștii, echipa în ansamblul ei, să-și îmbunătățească randamentul, nu doar fundașii. Rămân la părerea că trebuie să ne regăsim entuziasmul și vor veni și rezultatele”, mai susține Botiș.

Printre fundașii de care Botiș se va ocupa în mod special se află și Mădălin Ciucă sau Cristi Scutaru, fotbaliști cu experiență și personalitate. „Eu zic că am capacitatea să lucrez atât cu jucătorii experimentați, cât și cu cei mai tineri. Sper să avem o relație bazată pe respect reciproc și un mare punct comun, munca și dăruirea în folosul echipei. Nu cred că vor fi probleme dacă ne urmează sfaturile și vor da totul pe teren. Din postura în care am preluat echipa, este important să le redăm speranțele utiștilor, iar trei puncte la Satu Mare ar fi un început bun”, a adăugat fostul căpitan al „Bătrânei Doamne” din urmă cu două stagiuni.

12
0


5 thoughts on “Botiș, pansament pe rana vestiarului și plus valoare pentru fundași: „Să ne recuperăm entuziasmul și să le redăm speranțele utiștilor”

 1. Felicitari maxime Sore!Nu neaparat pt. ca ai acceptat postul ci in special in ce momente delicate l-ai acceptat!!!
  Sunt convins ca nu te asteapta ceva facil,ar fi prea simplu!Depinde de tine doar, sa fi tu cel care domina fundasii si aici ma refer in primul rand la Scutaru,pt ca orice s-ar spune,proveniti din tabere total antagonice!
  Mi-e teama ca si putinele fire de par negre care ti-au mai ramas,se vor albi in curand!
  Dar nu iti fa probleme!Bunica lui Toma,este frizerita(in prag de pensionare),se rezolva rapid cu o vopsea de par!Nu ma refer la vopsea neagra….Vreau sa-ti vad parul vopsit in alb rosu,in luna Iunie!
  Si nu numai parul tau,ci a tuturor din echipa!Daca per-absurd vom promova….
  Lasand gluma deoparte,la treaba!Aveti multe de recuperat!
  Multa bafta Sore!
  PS: cum te vei imparti intre UTA mare,grupa ta de 2006 si Olimpia Bujac?Pt ca toate trei fac parte din inima ta!

  13

  0
 2. Yessss!!! In sfarsit avem un grup demn de filmele lui Clint Eastwood! Haideti sa rupem vestul, camarazi alb-rosii!!!!! Yahaaaaa,!!! Utaaaaaaa!!!!! 😀

  6

  1
 3. Sper ca Todea și Botiș sa beneficieze de răbdarea conducerii! Lăsați acești profesioniști să-și dacă echipa chiar dacă ratam promovarea…. Care oricum au mincat-o mercenarii de antrenori aduși. Vrem sa vedem atitudine și jucători motivați în teren. Nu miimi moarte care o freacă la rece!
  Mult success Toda și Botiș!

  11

  0
  1. Promovarea nu e ratată, toate echipele vor mai avea sincope, ideea e sa nu mai avem noi, sau cel puțin nu una așa lunga că asta de acum..noi din etapa a treia nu am mai bătut pe nimeni! Campionatul trecut mioveniul a început asemanTor, iar în retur au fost aproape de primele locuri, însă au avut spre final o serie mai proastă de meciuri..așa că promovarea chiar de pe locul 2 nu e exclusă, locul 1 cred că atât că lot cat și că joc și organizare a clubului e acontat deja de Hermanstadt.

   6

   0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.