04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Cifra 3, cu noroc pentru foștii „principali” utiști! Mihalcea ajunge lângă selecționerul Contra, la al treilea mandat de antrenor în tot atâtea luni, Falub a început a treia aventură pe banca lui „U”

Trei e cifra săptămânii pentru prezentul și trecutul UTA-ei. „Tripleta” Cristi Todea – Sorin Botiș – Cristi Păcurar au îmbrăcat pelerina de vreme rea croită de predecesorii lor, două mari dezamăgiri pentru suflarea utistă. Adrian Mihalcea, prin felul în care a format lotul de jucători din vară și pregătirea aproximativă, iar Adrian Falub, prin maniera deloc elegantă prin care s-a despărțit de gruparea arădeană, la nici două săptămâni de când spunea cuvinte mari despre tradiție, suporteri și obiectiv.

În aceeași zi, ambii și-au găsit un nou job, pentru Mihalcea fiind cel de-al treilea în tot atâtea luni de zile. „Țăranul” se desparte și de CS Mioveni, pe care o preluase în urmă cu două etape, pentru a sta lângă bunul său prieten, Cosmin Contra, pe banca reprezentativei „tricolore”. „Merg în echipa lui Contra. Sunt onorat de acest fapt, de a lucra la naţionala României. E o oportunitate pe care toţi antrenorii şi-ar dori-o. Îmi doresc să ajungem să ne îndeplinim obiectiv, aşa din scurt. Nu a fost bine pentru cei de la Mioveni, dar le mulţumesc că m-au înţeles”, a spus Mihalcea pentru Liga2.ro.

Liber de contract după ce joi s-a despărţit de UTA, Adrian Falub a preluat un nou club, unul de Liga 3. Ofertat de managerul general al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, să preia locul lăsat vacant după demiterea din weekendul trecut a lui Marius Popescu, fostul fundaș a fugit de la Arad de marţi noapte şi, astăzi, a fost prezentat oficial. ”Adrian Falub este noul antrenor principal al FC Universitatea Cluj. FC Universitatea Cluj va ataca promovarea în Liga 2 cu Adrian Falub (46 de ani), care este, începând de astăzi, noul antrenor principal al echipei noastre. Falub, care a îmbrăcat tricoul alb-negru în perioada 1989-1996, respectiv 1997-1998, revine la echipa sa de suflet, pe care a mai pregătit-o în sezonul 2006-2007, când a reuşit promovarea în Liga 1, dar şi în 2015, când “Şepcile roşii” s-au calificat în finala Cupei României după o pauză de 50 de ani. Ca antrenor, a mai pregătit formaţiile Sportul Studenţesc, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu-Mureş, CSMS Iaşi, UTA Arad, ASA Târgu-Mureş şi Concordia Chiajna. Îi urăm <<Bun venit!>> şi mult succes în noul său mandat la FC Universitatea Cluj”, se arată în comunicatul de prezentare a lui Falub la „U” Cluj.

Așadar, ambii antrenori care ar fi trebuit să deschidă șampania la UTA în vara anului viitor nici nu au apucat să îmbrace paltonul la Arad. Este evident că, în cazul nu ar fi demisionat după disputa cu Baloteștiul, Mihalcea ar fi părăsit-o fără regrete pe „Bătrâna Doamnă” odată cu propunerea lui Cosmin Contra, noul selecționer al echipei naționale a României. Și lui Falub i-ar fi fost greu să nu răspundă chemării lui „U”, mai ales că ceea ce a găsit în cel de-al treilea său mandat la UTA a fost mult sub așteptările sale profesionale. Despărțirea a fost, însă, urâtă și – de data aceasta – definitivă de Campioana Provinciei.

7
0
%d blogeri au apreciat: